Illegális tevékenységek átgondolása

ExtasY?!

Újonc
Május 1, 2026
9
9
Karakter
Bosko Radost
westlogomanager.png

InGame neved:
Bosko Radost

Ötleted:
Heló! most lehet kövezni engem ezen ötlet miatt, de sok úgymond érdekességet találtam az illegális tevékenységekben, kezdem az NPC-kkel.
Eddigi tapasztalatom hogy full random helyre spawnolnak időközönként... mivel a szerveren a töltények a legnagyobb kincsek, ezt úgy értem, hogy ritka ha valaki eladna, és nem PP-ből veszik meg, így arra gondoltam, hogy lehetnének az NPC-knek fix helyei, ahova spawnolhatnak az az nem állna meg ez a random téma teljesen, hanem pl adott lenne 10-15 helyszín ahol bármelyik helyszínre spawnolhat, de az a helyszín ahova spawnolhat az lenne fix. (Lehet kicsit hülye a megfogalmazásom, elnézést ezért! )
emellett jó lenne egy plusz NPC akitől drogért csarébe vagy egyéb illegális tárgyakért cserébe ami esetleg felvan gyűlve, lehetne töltényt venni.
Itt értem pl hogy 1 DB AK-47-ért lehetne venni 50 -150 darab közti mennyiségű 5.56-os lőszert.

Bolt / étterem / ATM / konténer rablás.

Bolt / étterem rablás:
-Az összeg amit ki lehet szedni ebből 1 köteg pénzzel, nem igazán tudja fedezni az adott akció és a jelenlegi szerver gazdagságát. itt ezalatt azt értem, hogy szerintem ezeknek az összegüket meglehetne növelni, hogy 1 köteg kb olyan 30.000$-tól egészen 150.000$-ig tudjon adni.
Ma voltunk 3-an bolt / éttermezni egyet, és hát az az összeg valami tényleg silány volt a jelenleg szerveren lévő gazdasághoz képes, itt értem, hogy 4 kaziból 3 adott 5.000$ és 30.000$ között, 1 adott 90.000$-t konkrétan ha kialakul egy üldözés, akkor az elvan traffizva, és még a töltény felének az árát sem fedezi.

ATM rablás:
Átlagba 4 kazetta olyan 250.000$-t adhat, amit szerintem egy kicsit meglehetne turbózni ha már ez civilnek nem elérhető, és minimum 2 ember csinálhatja, 1 óra alatt 4 ATM-et jelent ki matekolva 4x 250.000$ - 1.000.000$ jobban megéri illegáloknak is csomagszállítózni mint hogy ténylegesen illegális tevékenységekkel foglalkozzanak.
Jelenleg félóra alatt szedek ki a csomagszállítóval 1.000.000$-t.

Konténer rablás:
Jelenleg ez a legjobb lehetőség a fegyver, drog, és töltény szerzésre ami miatt is ilyen értékes a szerveren a töltény.
Tényleg nagyon jó script lett, le a kalappal, DE! szerintem ezen lehetne annyit változtatni hogy nem 24, hanem 8 esetleg 12 óránként rabolható, rettentő sok ez a 24 óránkénti rablás, főleg, ha pl egy adott másik illegális frakció lekalózkodja a rablást, esetleg ha már rabolták adott konténert akkor nincs nagyon sok lehetőség arra hogy más frakció is kitudja még aznap rabolni azon konténereket amit épp elterveztek.

Pajzsok

PD mellény és a drogból eredő pajzs

Van PD-s múltam a szerveren, és jelenleg illegális frakcióba vagyok, valahogy úgy látom az egészet, hogy a drogból eredő pajsz sokkal kevesebbet tud védeni mint amit a rendvédelem használ.
Ezt teljesen uncorrectnek tartom, mivel oké az fizikai mellény, de akkor legyen lehetőség a nem rendvédelemben lévő játékosok számára is a mellény használat / vételére
Emellett ha ezt megtudja valaki cáfolni ezt a mellény / drog pajzsos témát, szívesen meghallgatom, mert eddig így tapasztaltam én, de remélem nem így van!

Megjegyzés:
Szívesen várok további ötleteket, és akinek esetleg felvetése van az ötletemmel szívesen várom kommentjét normális keretek között!

Támogatóm, kicsit lehetne valami update illegál számára is, ugyan itt adó csökkentést kérünk!

• Fire
Reactions: ExtasY?!
Helló.

Sorban haladnék, ha lehet mert több ponton sem értek feltétlen egyet az ötleteddel. Nem a problémák terén hanem az erre történő megoldásokra gondolva itt főleg.

Első, NPC-k. Feltenném a kérdést, biztos, hogy ez a jó irány? Mindent NPC-kkel megoldani, hogy minden féle player interakció megszűnjön? Lehet így is csak akkor ne lepődjön meg senki, ha gyakorlatilag soha többet nem fognak az illegális frakciók és az azon belüli playerek egymással RP-zni.

Következő, a "loot" pénz amit szerzel rablásokból. Ezt egy kalap alá vonnám mert igazából ugyan arra a kaptafára húztad fel majdnem az egészet. Ezt NAGYON erősen ellenzem, minden formában. Voltam én is illegálos és tudom miről beszélsz de amilyen helyzetben van az economy az áruszállító miatt, senkinek nincs szüksége arra, hogy mégtöbb pénz szabaduljon be a szerverre.

Pajzsok. Itt pedig gyakorlatilag tényszerűen nem igaz amit írsz, mivel gyakorlatilag az armor mint olyan jelenleg egy 0-100 -ig terjedő "skála" vagy érték, nincs semmiben meghatározva, hogy az egyik gyengébb lenne mint a másik forrásból eredő. Ami pedig a mellényeket illeti, szín tiszta dekoratív szerepe van csak jelenleg, pontosan ugyan annyi golyót bírsz ki vele, mint nélküle.

Így röviden ennyi, ebben a formában egyáltalán nem tudom támogatni ezeket az ötleteid.

• Kedvelés
Reactions: zotya
Én csak a pajzsos dologról írnék pár mondatot. Mint kiegészítőt tudnám elképzelni, persze mellé a drog fogyasztást. Voltam illegálos, szóval nagyrészt nem a levegőbe beszélek. Az illegál jó formán előnyben indul a Rendvédelemmel szemben, míg az illegálnak egy olyan drog fogyasztási rendszere van, ami drogonként más más "ultit" ad a játékos XY drog szintje felett, addig a Rendvédelmi dutys "kevlár" egy sima, mezei mellénynek felel meg. Azért nem kis előny, ha az ember ki tudja használni a drogos ultit, legyen az stamina, pontosabb lövés ( recoil csökkentés drog közben ) vagy a headshot védelem ami kivéd egy lövést a fejre.

• Kedvelés
  • Imádom
Reactions: Laquez és Buntold
Heló! - Válaszolnék / véleményt fogalmaznék a kommentről, esetleg közösen kitalálni, hogy mi lenne az aranyközép út!
Első, NPC-k. Feltenném a kérdést, biztos, hogy ez a jó irány? Mindent NPC-kkel megoldani, hogy minden féle player interakció megszűnjön? Lehet így is csak akkor ne lepődjön meg senki, ha gyakorlatilag soha többet nem fognak az illegális frakciók és az azon belüli playerek egymással RP-zni.
Őszintén megszólva jelenleg ami nagyon kellene a szerverre az illegálosoknak az a töltény, jelenleg sem található 1 töltény hirdetés sem a DarkMarketen, se tegnap nem volt mikor többen voltak (Lehet elkerülte a figyelmem)

Következő, a "loot" pénz amit szerzel rablásokból. Ezt egy kalap alá vonnám mert igazából ugyan arra a kaptafára húztad fel majdnem az egészet. Ezt NAGYON erősen ellenzem, minden formában. Voltam én is illegálos és tudom miről beszélsz de amilyen helyzetben van az economy az áruszállító miatt, senkinek nincs szüksége arra, hogy mégtöbb pénz szabaduljon be a szerverre.
Erre pedig azt tudom mondani hogy mivel az illegál oda jut hogy lassacskánt nem éri meg mert sehogy nem tudod kiszedni még az árát sem annak amit ellősz / elszívsz, ha nem csomagszállítózol.
-Abban egyetértek veled hogy rettentően elszállt az ár a csomagszállító miatt, akkor itt bővíteném az ötletem azzal is, hogy visszább lehetne venni, mert hogy 1.000.000$ / félóra az kicsit eléggé sok. -konkrét 2-3 nap alatt eljuthat az ember egy tetemes vagyonhoz konkrét semmi interaktálással.

Pajzsok. Itt pedig gyakorlatilag tényszerűen nem igaz amit írsz, mivel gyakorlatilag az armor mint olyan jelenleg egy 0-100 -ig terjedő "skála" vagy érték, nincs semmiben meghatározva, hogy az egyik gyengébb lenne mint a másik forrásból eredő. Ami pedig a mellényeket illeti, szín tiszta dekoratív szerepe van csak jelenleg, pontosan ugyan annyi golyót bírsz ki vele, mint nélküle.
- Őszintén saját meglátásom volt PD-s ként hogy többet bír a mellény, VISZONT! benne lennék egy olyanba szivesen, hogy megnézzük melyik bír hány golyót, és alá tudjuk támasztani vagy a te vagy pedig az én állításom!

Heló Zotya! -Egy kommentbe rakom hogy ne írjak dupla hozzászólást! <3
Én csak a pajzsos dologról írnék pár mondatot. Mint kiegészítőt tudnám elképzelni, persze mellé a drog fogyasztást. Voltam illegálos, szóval nagyrészt nem a levegőbe beszélek. Az illegál jó formán előnyben indul a Rendvédelemmel szemben, míg az illegálnak egy olyan drog fogyasztási rendszere van, ami drogonként más más "ultit" ad a játékos XY drog szintje felett, addig a Rendvédelmi dutys "kevlár" egy sima, mezei mellénynek felel meg. Azért nem kis előny, ha az ember ki tudja használni a drogos ultit, legyen az stamina, pontosabb lövés ( recoil csökkentés drog közben ) vagy a headshot védelem ami kivéd egy lövést a fejre.

Erről viszont se nem hallottam, de még nem is tapasztaltam, ha erről kicsit bővebb infót tudsz nekem adni hogy melyik drog mit ad, azt megköszönöm!

• Füves cigaretta: lassabban csökken a stamina.
  • Kokain: Recoil drasztikus csökkentése.
  • Heroin: 49%-os droghatás felett a karakter nem hal meg az első fejlövéstől. Fejlövés esetén a droghatás lekerül a karakterről, így azt követően ismét fejbelőhetővé válik.

Helló Belló!

A PD mellény pajzsos téma már korábban is napirenden volt a játékosok között, ezért is lett az illegáloknak bevezetve amit zotya írt felettem.
Kokaint használva kb. a recoil 0 lesz, míg a PD ilyen dologgal nem élhet a szerveren tehát ez nektek illegál részről egy nagy előny úgy gondolom.

Az étterem/bolt/ATM rablások összegét felülvizsgáljuk ezt felírom és megnézzük mit tehetünk az ügy érdekében de azt se szeretnénk, hogy az illegál újra 0-24 ezeket csinálja és a SASD/LSPD-t teljesen kiégesse a szerveren mert nem szólna másról az életük csak a kórház és köztetek futkosnának.

Töltényes témára a konténerrablásnál tudok elképzelni esetleg idő csökkentést, vagy valami jobb helyzetet de semmiféleképp nem szeretnénk még egy plusz NPC-t mert teljesen megszünne az interakció a játékosok között.

• Kedvelés
Reactions: Laquez és ExtasY?!