Matthias Blackburn - Szilva, Muurayi

Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

danii

Tu es ton propre maître.
Február 25, 2024
106
64
24
Karakter
Matthias Blackburn
westlogofa.png

Panasztevő InGame neve:
Matthias Blackburn

Panaszra tett Adminisztrátor neve:
Szilva, Muurayi

Panasz leírása, kifejtése, oka:
Szilva azért van megemlítve, mert Muurayi azt közölte velem, hogy Szilva kérte rám a kitiltást. Kezdem a legelején az egész történetet akkor. Munkahelyi gondok miatt le kellett adnom az adminisztrátori, valamint a leaderi jogkörömet is a SASD-ban, amelyben 60 nap helyett olyan 50 napot töltöttem el vezetői pozícióban. Az admin leadás szépen ment, hisz végeztem a dolgomat mind a kettő helyen normálisan, minden szabadidőm erre a kettő feladatra töltöttem el, szerintem egészen jól. Az admin leadás után pedig egy órára kitiltást kaptam a szerverről **FRAKCIÓ LEADERI FELADATOK ELRONTÁSA** indokkal, amelyet nem tudok hova tenni. Nem tudom elhinni, hogy nem az van figyelembe véve, amit tettem/tettünk a frakció érdekében, hogy a lehető legjobban legyen vezetve, és hogy a lehető legjobban kedvezzünk a tagok számára. Ehelyett az van figyelembe véve, hogy nem vártam 10 napot még a leadással, inkább egyből megy az örökös kitiltás egy olyan indokkal, ami egyszerűen meg sem történt.
Próbáltam beszélni mindkét féllel discordon privátban, nem a panaszkönyv volt az első gondolatom, de azok után, hogy már választ sem kapok kb semmire, így kénytelen voltam ezt megírni, mert nem tudom elfogadni, hogy kitiltást kellett osztani egy olyan játékosra, aki a feladatait normálisan elvégezte problémák nélkül.
Hozzátenném, hogy frakció leaderségem alatt még voiceon spirotol is pozitív visszajelzéseket kaptunk, amit azóta is hálásan köszönünk a sok segítséggel együtt, amit kaptunk. Szeretném, hogyha a vezetőség egy kicsit ezt az egészet átnézné, nem tartom fernek a dolgokat. Hozzátenném más leader, akinek szintén nem lett meg a 60 nap, azok nincsenek kitiltva a szerverről!

Kötelező bizonyítékok (pl. log, kép, videó):

Megjegyzés:
Remélem nem így zárul le egy karrier a szerveren.

Szia!

Akkor vegyük sorba légyszíves a dolgokat.

Szilva azért van megemlítve, mert Muurayi azt közölte velem, hogy Szilva kérte rám a kitiltást.
Ebben a pillanatban olvastam vissza a discord beszélgetésünket, egy mondattal sem írtam azt, hogy Szilva kérte rád a kitiltást, hanem azt írtam, hogy mivel Ő van felettem, s abban az időpontban Ő volt elérhető discordon is, IG is, így nagy eséllyel hamarabb tudunk pontot tenni az ügy végére, mintha esetlegesen Kyle-ra várnál, hisz ekkor Ő nem volt éppen elérhető. Idézem a ban osztásom pontos indokát amit írtam is neked: "Én azért osztottam mert szabály az szabály, amit leaderré avatáskor elfogad autómatikusan mindenki." (60 napos kötelező leaderségi idő)

Panaszodban azt tartod részemről kifogásolhatónak, hogy nem töltötted be a 60 napot leaderként, s erre kaptál kitiltást. Nézd, amikor a leader rád kerül autómatikusan amelyik főadmin intézi elmondja neked a várható dolgokat, szabályokat, ez esetben a 60 napi kötelező időt is. Amikor rád kerül a leader, ezt automatikusan el is fogadod, továbbá vállalod a következményeket is. A leaderi időtartamot nagyon szigorúan dokumentáljuk Excel táblázatba, ami szerint 04.01.-én kaptad meg ezt a szóban forgó jogkört, 2026.05.10 (tegnapi leader leadás) valamint 2026.04.01. között akárhogy matekozok összesen 39 nap telt el. Vigyük tovább a dolgot, s azt mondom, hogy aki akkoriban felvitte a táblázatba lehet elgépelt pár napot. Fő leadered Patrik március 29.-én írta a leader listába bele a neved, akkor is csak 42 nap telt el.

FRAKCIÓ LEADERI FELADATOK ELRONTÁSA
Ebben a mondatba igazat tudok adni neked, frakció leaderi feladatok elmulasztását kellett volna indoknak megadnom, ebben a szituációban itt egy kicsikét pontatlan voltam.
akinek szintén nem lett meg a 60 nap, azok nincsenek kitiltva a szerverről!
Legjobb tudomásom szerint akinek nem lett, meg (direkt nem nevezem meg) az nem általam került jóváhagyásra vagy bármi más hisz ez esetben nagyon nem is dönthetek így ebből engem kérlek zárj ki. Legpontosabb tudásom szerint van egy pár leader aki szintúgy hasonló, pár napon múlott, hogy meglegyen neki a 60 nap. (Te esetben akárhogy is számolom ez jó indulattal is 42, felfele kerekítve sincs meg az 50.)

Kiemelném zárásképp még azt is, hogy szerintem teljesen korrekten megköszöntem a frakcióért tett munkátokat, @danii esetlegesen ha te is beleegyezel privát beszélgetésünk számomra nyitott könyv a bíráló személy felé, így ha kell akkor ezt továbbítom is felé.

Szép napot!

Utoljára szerkesztve:
nem kell többes számban beszélni olyan dolgokról amikhez közöm sincs, tőlem nem kértetek el semmit, és jogom sem volt bármit priváttá tenni.

Úgy gondolom nem kellene mindenkit kitiltani olyan indokokkal, amik meg sem történtek.

Hozzátennem azt is, hogy még mindig nem az osszes leader lett kitiltva, pedig nekik sem volt 60 nap.

Vezetoseg pedig szerintem latta hogyan volt vezetve a frakcio, ezek utan kitiltast nem erdemelnek.

• Kedvelés
Reactions: flaash
Félre lettem informálva, így ezt az információt töröltem is.

Mint mondtam nem fogom megnevezni a személyt, ezáltal hogy kellemetlen szituációba hozzam, ebben nem is én döntöttem, azt pedig felül bírálni abszolút nem is tudom, ezért is írtam, hogy ebből engem ki is vonhatsz.

Maradék pontodra válaszolva pedig meglátjuk mit ír rá a bíráló személy, én mindent megtettem és minden infót is leírtan, nem kivételezek senkivel.

EDIT: A leader adásodat nem intéztem, hisz ekkor még csak admin voltam mikor kaptad, így ez a felelősség nem rám róható.

Utoljára szerkesztve:
  • Kedvelés
Reactions: zotya
Mivel engem is bannoltak a napokban ugyanilyen indokkal ezért szerintem jogosan szólhatok hozzá a dologhoz. Én sosem lettem személy szerint informálva a 60 napról amikor leadert kaptam viszont mielőtt leadtam átszámoltam a dcre joinolás napjától a napokat és 63-64 jött ki ezért nyugodt szivvel leadtam a frakciót. Majd ezek után elkezditek, hogy nektek más dátum van felirva és 7 nappal kevesebbet voltam leader, amit ha összevetünk az én számitásommal ami mindenkinek elérhető volt dc-n, akkor kb 10 nap különbség jön ki. Ez mégis hogy lehetséges és miért van az, hogy ha megindokolom, hogy miért nem jogos a bann, akkor kéz kezet most, meg "én nem tudok felelősséget vállalni azért aki beirta régen" tipusú válaszok jönnek. De ha muszáj nyitok új panaszt és ott megbeszélhetjük külön, mert privátban nem kaptam kielégitő válaszokat. Köszönöm!

• Haha
  • Kedvelés
Reactions: slatyaking és Ruly
Ha nem vagy érintett az ügyben, és nem vagy megemlítve, ne szólj hozzá. A figyelmeztetést már megkaptad érte.

Mivel engem is bannoltak a napokban ugyanilyen indokkal ezért szerintem jogosan szólhatok hozzá a dologhoz. Én sosem lettem személy szerint informálva a 60 napról amikor leadert kaptam viszont mielőtt leadtam átszámoltam a dcre joinolás napjától a napokat és 63-64 jött ki ezért nyugodt szivvel leadtam a frakciót. Majd ezek után elkezditek, hogy nektek más dátum van felirva és 7 nappal kevesebbet voltam leader, amit ha összevetünk az én számitásommal ami mindenkinek elérhető volt dc-n, akkor kb 10 nap különbség jön ki. Ez mégis hogy lehetséges és miért van az, hogy ha megindokolom, hogy miért nem jogos a bann, akkor kéz kezet most, meg "én nem tudok felelősséget vállalni azért aki beirta régen" tipusú válaszok jönnek.

• Menő
Reactions: balintkalc
Mivel engem is bannoltak a napokban ugyanilyen indokkal ezért szerintem jogosan szólhatok hozzá a dologhoz. Én sosem lettem személy szerint informálva a 60 napról amikor leadert kaptam viszont mielőtt leadtam átszámoltam a dcre joinolás napjától a napokat és 63-64 jött ki ezért nyugodt szivvel leadtam a frakciót. Majd ezek után elkezditek, hogy nektek más dátum van felirva és 7 nappal kevesebbet voltam leader, amit ha összevetünk az én számitásommal ami mindenkinek elérhető volt dc-n, akkor kb 10 nap különbség jön ki. Ez mégis hogy lehetséges és miért van az, hogy ha megindokolom, hogy miért nem jogos a bann, akkor kéz kezet most, meg "én nem tudok felelősséget vállalni azért aki beirta régen" tipusú válaszok jönnek. De ha muszáj nyitok új panaszt és ott megbeszélhetjük külön, mert privátban nem kaptam kielégitő válaszokat. Köszönöm!
Szia, ehhez nekem semmi közöm, én javarészt a legál frakciókért felelek, így ebbe releváns információt nem tudok adni neked. :)

Sziasztok!

A panaszt én fogom bírálni, várom @Szilva válaszát is, ha már a PK-ba bele lett írva.

Még annyi hozzáfűznivalóm van az egészhez, hogy mint Muurayi írta, 03.29-én lettem beírva leader listába, illetve ha jól értesültem ez a szabály is azon a napon lett talán behozva, ez onnan kiderülhet, hogy mikor lettem leader discordra behívva. Tehát amikor a szabály be lett hozva, le kellett volna adjam egyből a leadert, mert nem tudtam előre kalkulálni a magánéleti és munkahelyi gondjaimat, hogy mi fog történni 40 nap múlva?

Adminchatet pedig vissza tudjátok nézni logokban, hogy amikor rám került a leader, semmi nem lett mondva, csak szó nélkül megkaptam.
EDIT:
Nézd, amikor a leader rád kerül autómatikusan amelyik főadmin intézi elmondja neked a várható dolgokat, szabályokat, ez esetben a 60 napi kötelező időt is.

Ilyen egyébként egyáltalán nem történt.

Utoljára szerkesztve:
Részemről nincs mit hozzáfűzni én leírtam mindent fentebb hogyan jártam el a szabályok jelenlegi ismeretében.

• Kedvelés
Reactions: danii
Sziasztok.
Mivel @Muurayi tisztázta azt a részt amiért meg lettem említve a panaszkönyvben így nem terveztem hogy írok ide. De ha már így alakul akkor pár dologban álláspontot foglalok.

Szilva azért van megemlítve, mert Muurayi azt közölte velem, hogy Szilva kérte rám a kitiltást.
Nem kértem ilyen senkitől sem, ahogy legjobb tudomásom szerint neked sem mondott ilyet senki. Ha tévednék akkor nyugodtan küld el azt a részt ahol ilyet állított valaki.

Hozzátenném más leader, akinek szintén nem lett meg a 60 nap, azok nincsenek kitiltva a szerverről!
Mint ahogy sok másban is, itt is a bíráló adminnak van döntési joga. Legtöbb helyzetben ezért megkapja mindenki a bant mint ahogy az adminisztrátori feladatok elrontása (elhanyagolása) végett is.

A 60 napos tema velem se lett kozolve szemely szerint, ram lett adva szo nelkul, amikor kerve volt.
Korábban már voltál a szerveren leader pozícióban, így ha valóban tisztában voltál minden követelménnyel és elvárással akkor ez neked már automatikusan egyértelmű kellett volna hogy legyen. Ez az egyik része, a másik pedig hogy ha előzőleg nem is tudtál ilyenről akkor a 04.01-én amikor ismét a pozícióba kerültél a te felelősséged lett volna ezt elolvasni, illetve legalább a főleadered tájékoztasson ezekről. Hogy nézd végig. (Egyébként mint ahogy admin meghallgatás után elszoktuk mondani ezt úgy gondolom az intézkedő személy itt is elmondta, illetve korábban nem volt olyan probléma hogy ezt valaki nem tudja.)

Illetve akármilyen jól csinálsz egy dolgot, ha valami megvan szabályozva és te ezt megszeged valószínűleg a jutalmad is megkapod érte, úgy hogy annyira nem voltál közel a 60 naphoz.

Szeretném néhány mondatban idézni Patrik szavait is:
''Aztán össze ültünk a napokba, átbeszéltük daniival, hogy akkor átgondoljuk a frakció vezetést és meggondoljuk azt, hogy akarunk e frakciót vezetni vagy sem, ma pedig úgy döntöttünk, hogy leadjuk a frakciót, én pedig vele együtt az admint is.''

Ebből a mondatból kiindulva láthatóan ezt terveztétek már, ahogy Patrik is leírta. Így feltételezni merem hogy a ''munkahelyi gondok'' csak egy másodlagos kifogás.

Kisebb megjegyzés:
Lásd az admin feladatkörödet jól végezted, leadásod nem ütközött semmilyen problémába. És ezért nem is kaptál semmilyen szankciót. Remélem így érthető hogy a leadernél pedig nem tartottad be ezt így ezért azt megkaptad.

Várom @spiro válaszát.

Utoljára szerkesztve:
  • Haha
Reactions: vibez és patrik.
Spiro akkor szerintem utána jár majd, hogy mi lett elmondva nekem a leaderséggel kapcsolatban és mi nem. Nem lett elmondva semmi, rám lett adva szó nélkül, ezt pedig adminchat logok alapján végig lehet követni.

Biztos tudod mi megy nálam a magánéletemben, nálam érett is, hogy a leaderségem leadjam, és a legfőbb indok az ez volt. Nem kell dobálózni azzal, hogy kinek mi megy a magánéletében, főleg, hogy korrekten jeleztem mindent.

De természetesen a szabály az szabály, de hogy nem fer, ami itt történt, ez tuti biztos.
Illetve, ha a főleader sem tájékoztatott ilyenről, akkor az is biztos az én hibám.

• Fire
Reactions: patrik.
Spiro akkor szerintem utána jár majd, hogy mi lett elmondva nekem a leaderséggel kapcsolatban és mi nem
Igen, erre roppant kíváncsi leszek, hisz te is tudod jól ekkor én admin voltam. Szimplán a jelenlegi szabályt hajtottam végre, s mivel nem értettél a döntésemmel együtt irányítottalak Szilvához, hogy ha gondolod vele megtudod beszélni az ügyet, hisz éppen ekkor online volt.

Többet nem tudok tényleg hozzátenni ugyanazokat írjuk le másodjára. Spiro bizonyára látni fogja a hozzászólásokat is, így nyomatékosítani én már nem is tervezek több dolgot.

• Kedvelés
Reactions: danii
Szia!
A téma címe kötelezően az alábbiak szerint legyen létrehozva:
Panasztevő személy InGame neve - Panaszra tett Adminisztrátor neve
Ennek függvényében a panaszkönyv címét szerkesztettem. Legközelebb erre figyelj oda!
Szép napot!

Sziasztok!

Elnézést a késői bírálatért.

Akárhogy is nézzük a dolgot, ez a szabályzat már azelőtt beiktatásra került, mielőtt te leader lettél. Amikor publikálásra került discord szerveren, akkor értesítve lett róla mindenki, hogy ez létrejött. Ráadásul ezt még az akkori SASD FőLeader is lereagálta pipával, tehát arról mi nem tehetünk, hogy ez az információ nem lett átadva. Egyébként is a szerveren lévő összes leader számára elérhető az a szabályzat, csak rá kell szánni egy pár másodpercet, hogy az ember átfussa kicsit a leader discordot, ha már frakciót vezet.

A frakció valóban jól működött aktivitás és létszám szempontjából a leaderséged alatt, ebbe nem tudok belekötni. Viszont abba részbe igen, hogy szerinted a frakció felügyelőknek el kéne néznie ezt a szabálysértést. Szerintem ezt mindenki belátja, hogy ha ennek a szabálypontnak a betartatását a te verziód szerint kezelnék, akkor semmi értelme nem lenne az egésznek és mindenféle indokokkal lehetne támadni ennek a hitelességét.

Az, hogy ez kinek lett elnézve régebben vagy kinek nem, arról nincs semmi tudomásom és szerintem nem is ide tartozik.

Innen is szeretnék megkérni minden FőAdmint és SzuperAdmint, hogy ezt a 60 napos szabálypontot a lehető legszigorúbban vegye.

A másik fontosabb dolog amit szerettem volna megemlíteni, hogy bizony eléggé tükrözi a szintet a másik panaszkönyveknél/topic-oknál tanúsított 'röhögős' reakciók áradata.

A panasz jogtalan.

Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.