Magomedrasul Khamidov, Jhonatan Bob, Vano Ghurtskaia - aszabika, fejko

Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

ts amerikabol

Újonc
Augusztus 26, 2025
4
4
Karakter
magomedrasul.khamidov
westlogofa.png

Panasztevő InGame neve:
Magomedrasul Khamidov, Jhonatan Bob, Vano Ghurtskaia

Panaszra tett Adminisztrátor neve:
aszabika, fejko

Panasz leírása, kifejtése, oka:
hanyag ügyintézés, jogtalan szankció.
Sziasztok, volt egy frakcióm, ahol LVL 3 alatt volt minden egyes tag (2025.10.xx kb, Los Zetas). Akkoriban minden nap raboltunk ATM-et. Volt hogy egy modolatlan kocsival rabolt az egyik tagunk ATM-et, főadmin szólt, ne raboljunk azzal, tudták jól, hogy nincs meg KB senki lvl 3. Érdekes arra egy szót nem szóltak. Sőt mikor a frakciót ránk adták is kérdezték, hogy hányas szintűek vagyunk a szerveren. Na de akkor mondanám a mai történést, fel léptünk a szerverre pár barátommal, akik fent meg is vannak említve. Úgy gondoltuk el megyünk rabolni, mivel volt már egy illegális frakciónk, amibe ugyan ezekkel a karakterekkel voltunk. Előrp minden meg volt írva, neki lendültünk a rablásnak. Első célpontot LV-be leltük, oda mentünk hozzá, ahogy kiszálltunk oda teremt 2 adminisztrátor is, név szerint Fejko és Szabi. És belekötöttek minden kis dologba, OOC chaten össze vissza irogálás volt, és pár minősítés felénk az adminisztrátorok felől. Mondtam menjünk fel DC-re. Felmentünk, KÖSZÖNÉS nélkül fogadtak minket. Elkezdtük mondani a mondandónkat semmi hozzászólást nem kaptunk vagy bármit, csöndbe ültek. Alig-ha alig hozzábökött valamit hozzá Fejko, hogy várja még, még mit mondunk. Végén már magunkat ismételgettük. Szabi maximum ha 3 mondatot suttogott a mikrofonba, amit alig lehetett hallani, visszakérdeztem párszor, hogy mit is mondtál? -Azonban le ignorálta a kérdésemet. Majd a végén, random bemondja, hogy közösségrombolás miatt kitilt minket a szerverről. Párszor megkérdeztem, hogy -"de mit is csináltunk?". Erre semmilyen érdemleges választ nem kaptunk. Megkértük őket hívjanak be egy nagyobb rangú adminisztrátort, ez ellenben ezt is ignorálták. Mondták írjunk PK-t. Válaszoltuk, hogy megvárjuk, hátha bejön egy nagyobb rangú admin, erre a válasz-cselekedet az volt, hogy kitiltottak minket a discord szerverről, ez egy frappáns befejezés ennek a szép ügyintézésnek.

Kötelező bizonyítékok (pl. log, kép, videó):
a biráló adminnak tudunk videókat küldeni a DC beszélgetésről.

Megjegyzés:
csáócsáócsáó.

• Kedvelés
Reactions: ervin
csao, videot tovabbitottuk neked. kicsit erosnek erezzuk ezt a kitiltast egy lvl3 alatti rablashoz.

• Kedvelés
Sziasztok!
Először is bocsánat a késői reagálásért, de sajnos most jutottam csak el idáig.

Nos először is ,hogy 2025.10 hóba miért rabolhattatok lvl3 alatt azt én nem tudom, de ahogy voiceban is elmondtam, hogy attól ,hogy még akkor engedve lett, esetleg akkor még szabályzatban nem volt megszabva a lvl3-as szint, ma már tilos lvl3 alatt rabolni. Szabályzatban is le van írva : "Tilos kirabolni 3-as szint alatti, azaz kezdő játékost. 3-as szint alatti játékos nem vehet részt rablásban." De ez adminügy alatt OOC chaten is ellet mondva attól függetlenül, hogy egyikőtök, név szerint Jhonathan Bob, (aki akkor még Loc Skai néven szerepelt) úgy gondolta nem kötelező betartani ezt a pontot.

[2026-06-28 22:02:01] [Output] : [OOC Chat]: Magomedrasul Khamidov: (( na mi a baj? ))
[2026-06-28 22:02:22] [Output] : [OOC Chat]: Admin 3 fejko: (( rabolni lvl3 tól lehet ))
[2026-06-28 22:02:30] [Output] : [OOC Chat]: Loc Skai: (( lehet ))
[2026-06-28 22:02:33] [Output] : [OOC Chat]: Loc Skai: (( nem kötelező ))

Illetve azt hangoztattátok, hogy elolvastátok a szabályzatot mégis meglepődtök azon, hogy lvl3 alatt nem lehet rabolni.

Következő pont, hogy elvileg mi minősítettünk titeket.

[2026-06-28 22:03:54] [Output] : [OOC Chat]: Admin 2 aszabesz: (( Ettől függetlenül még a szabályzat tiltja, hogy rabolj LVL3 alatt. Tagja lehetsz illegál FK-nak. ))
[2026-06-28 22:03:55] [Output] : [OOC Chat]: Admin 3 fejko: (( szabályzatott nyugodtan lehet elolvasni ))
[2026-06-28 22:04:11] [Output] : [OOC Chat]: Vano Ghurtskaia: (( azért nem kell ilyen lekezelően ))
[2026-06-28 22:04:12] [Output] : [OOC Chat]: Vano Ghurtskaia: (( rendbe? ))

illetve:

[2026-06-28 22:11:37] [Output] : [OOC Chat]: Admin 2 aszabesz: (( 7-es szinten neked már ismerned kellene a szabályzatot. ))
[2026-06-28 22:11:46] [Output] : [OOC Chat]: Johnatan Bob: (( hát igen ő már olvasgatta ))
[2026-06-28 22:11:50] [Output] : [OOC Chat]: Vano Ghurtskaia: (( 11 es szintu vagy szabi ))
[2026-06-28 22:11:56] [Output] : [OOC Chat]: Admin 2 aszabesz: (( igen és? ))
[2026-06-28 22:12:02] [Output] : [OOC Chat]: Vano Ghurtskaia: (( miért minősitesz ))

Én ebbe még mindig nem láttok semmilyen minősítést felétek, illetve előző pontra vissza térve, itt is megerősítitek, hogy legalább egyikőtök elolvasta a szabályzatot

"És belekötöttek minden kis dologba, OOC chaten össze vissza irogálás volt" . Nem tudom mire érted, hogy bele lett mindenbe kötve, egyedül a lvl3 alatti rablásba lett felhozva ellenetek, mivel az admin ügy alatt Magomedrasul Khamidov lvl 2-es volt, Jhonatan Bob lvl 1-es. A mondat másik fele ,hogy össze vissza írogatás volt, az meg rátok igaz, be is másolok pár példát ami adminügy alatt ment.

[2026-06-28 22:03:21] [Output] : [OOC Chat]: Loc Skai: (( itt mennyibe kerül egy m5? ))
[2026-06-28 22:05:57] [Output] : [OOC Chat]: Loc Skai: (( kérdezhetek én is a szabályzatbul hogyha admin leszek? ))
[2026-06-28 22:08:48] [Output] : [OOC Chat]: Vano Ghurtskaia: (( most romániába megyi az idö ))
[2026-06-28 22:09:03] [Output] : [OOC Chat]: Loc Skai: (( írtam nvt. ))
[2026-06-28 22:09:16] [Output] : [OOC Chat]: Vano Ghurtskaia: (( ja 23 óra nulla kilenc ))
[2026-06-28 22:14:20] [Output] : [OOC Chat]: Vano Ghurtskaia: (( de én ismerem a floyd bauert ))

Ahogy Dc-re feljöttetek lett köszönve nektek, szóval ezt a részt se értem igazán. "Elkezdtük mondani a mondandónkat semmi hozzászólást nem kaptunk vagy bármit, csöndbe ültek" Ez is false infó, mivel azzal a kérdéssel kezdtetek, hogy miért lehetett anno rabolni nektek lvl2- esként, amire kaptatok is választ . (Lsd. első bekezdés) Mivel kb. ezt nyomatáttok végig illetve, semmi más érdemlegeset nem tettetek hozzá így nem is nagyon volt mire reagálni ezen kívül. (Bár hozzá teszem, arra is kaptatok választ, hogy hány perctől lehet valaki admin. El is mondtam, hol található meg fórumon az admin jelentkezéshez való elvárások)

Továbbá nem a lvl3 alatti rablás miatt kaptattok kitiltást, hanem random garázsba egymást lövitek funból. Majd miután egyikőtök elkezd vérezni elmentek korházba, ahol egy játékost random elkezdtek ütögetni , csak mert épp ott AFK-ol. Szerelőtelepen packer kerekét kilövitek laggra hivatkozva, illetve OOC stílus admin ügy alatt.
pl:

[2026-06-28 21:34:32] [Output] : [OOC Chat]: Admin 2 aszabesz: (( Szuper, meddig szeretnél hülyének nézni esetleg? ))
[2026-06-28 21:34:43] [Output] : [OOC Chat]: Loc Skai: (( hát meddig érsz rá még? ))

vagy:

[2026-06-28 22:01:09] [Output] : [OOC Chat]: Vano Ghurtskaia: (( miért kell fasszopozni egybol ))

Voiceba admin kifigurázása csak mert félre mondunk valamit.
És ez nagyjából egy óra leforgása alatt, amióta figyelve lettetek.

Ha bármi mást kihagytam volna @aszabesz biztos pótolni fogja.

Részemről ennyi, várom @Muurayi bírálatát.

További szép estét!

• Kedvelés
Reactions: aszabesz
Én a garázsban levő lövöldözéstől függetlenül nem vagyok a részese, azért, mert nem tudtam célozni úgy, hogy előtte meg gyógyítottam magam kórháznál, tehát sérülésem nem volt. Csak bal klikkel tudtam lőni, ezt próbálgattam, nem az embertársamon, hanem a garázs ajtaján. Továbbá, az valós információ, hogy engem meglőtt a Loc Skai (mostani nevén Jhonathan Bob), de azt sem gondolta szándékosnak. A kórháznál ütögetésbe szintén nem vagyok jártas, az autómba ültem, amit log alapján tudnék is bizonyítani, mivel amint el láttattam magam beszálltam az autómba. Az egész discord beszélgetés rögzítésre került, a bizonyítékokat megkapta Muurayi, a továbbiak rajta múlnak vagy esnek.

• Kedvelés
Reactions: ts amerikabol
en egyikbe sem vagyok relevans amit te most itt leirtal, tobbiek leirjak a sajat reszuket, nem vagyok az ugyvedjuk. tovabbra sem lattunk mi abbol semmit, hogy barmit is felmutatnatok abbol, hogy mi mit is csinaltunk mondasotok szerint. packer kereket ki lotte az egyik srac, igen, azt meg is beszeltetek, es le is zartatok, nem ertem miert feszegeted fel megint. minden videot megkapott Murayi, nem egyszer hagytatok minket szavak nelkul. tovabbra is varom, hogy mit is cselekedtem EN, hogy ezt a kitiltast a nyakamba dobtad jo kedvedbol. szivesen feljovunk dcre, vagy tsre, nem tudom mit hasznaltok itt ilyenkor.

• Kedvelés
Helló, igen vetettem hibakat, viszont en meg mindig nem latom arra az indokot, hogy en ezert miert erdemelnek orokbant, voiceban torteno admin kifigurazasrol fogalmam sincs, foleg igy nem hogy nincs 1 db bizonyitekotok sem. A korhaznal valo utogetesrol pedig nem tudok, tovabba errol sem latok semmifele bizonyitekot, szoval a semmibe beszelsz ezzel. Illetve nem ertem mi a problema ezzel, hogy feltettem par kerdest. Egy jailt sokkal elobb elfogadtam volna, minthogy a felhobe beszelve, egesz adminugy alatt ket szot szolva, orok bannoltok.

Rendben, a panasztevőktől még kérnék egy napi logot.

Sziasztok. Ne haragudjatok a késői reagálásért.

Fejko előttem mindent le írt részletesen, szóval ezt kár ragozni.
Esetleg annyit tudnék hozzá fűzni az egészhez, hogy ha elvileg az egész beszélgetésről készült videó, azt remélem vágatlanul továbbítottátok, hiszen azokban is szerepel, hogy mit műveltetek le az egész beszélgetés alatt discordon. Amint látom számotokra még jelenleg sem tiszta, hogy mi miatt kaptátok a kitiltást.

Amint látom számotokra még jelenleg sem tiszta, hogy mi miatt kaptátok a kitiltást.​
hat megne haragudj, de admin vagy es szoltal max 5 mondatot az ugy alatt (konkret magunkkal beszelgettunk), igy kemeny szankciot osztani. tovabbra sem irtad le, hogy voiceba, hogy is viselkedtunk. az osszes videot atkuldtuk Murayinak, amit visszavettunk. bar olyanba is bele kotottel, hogy nem tegeztelek, amivel nem ertem mi a problemad.

• Kedvelés
Logokat megkaptam, bizonyítékokat átnézem kivesézek mindent alaposan. Ban indoka végett nagyon alaposan átnézek mindent. (Bele tarthat egy kicsit hosszabb időbe)
Köszönöm!

Átolvastam a panaszt, minden logot és kapott videót is kielemeztem. Ti mint egy társaság egységesen kaptatok egy kitiltást közösségrombolás, komolytalan viselkedés címen. Igazából több pontban is meghazudtoltátok magatokat, amiről számomra a komolytalanság jön le.
hanyag ügyintézés, jogtalan szankció.
Sziasztok, volt egy frakcióm, ahol LVL 3 alatt volt minden egyes tag (2025.10.xx kb, Los Zetas). Akkoriban minden nap raboltunk ATM-et.
Ezt sajnos akkoriban kellett volna a vezetőségnek akár felülbírálni ami nem történt meg, rég történt ezt kár is felhozni teljesen, hisz a szabályzat akkor is és mindenkire vonatkozik most is, nincs kivétel.
Sőt mikor a frakciót ránk adták is kérdezték, hogy hányas szintűek vagyunk a szerveren.
Kezdőjátékosok is kaphatnak frakciót, ha látjuk, hogy tapasztaltak az MTA világába és látjuk benne azt a lehetőséget, hogy képesek lennének egy frakcióra irányítására. Itt már ellentmond az a dolog, hogy "[2026-06-28 21:38:56] [Output] : [OOC Chat]: Loc Skai: (( kezdő vagyok még az mtaban és a lagg mellé ))".
Előrp minden meg volt írva
A kapott logból nagyon minimális dolog mondható el elő RP-nek, ami édeskevés, így már alapból ez a mozdulat is szankcionálható.

A kapott log alapján teljesen kivehető a komolytalan hozzáállásotok. IC chatre írt butaságok:
[2026-06-28 21:57:52] [Output] : *Locskai ((Loc Skai))
[2026-06-28 21:28:38] [Output] : *Csáócsáó ((Magomedrasul Khamidov))
Loc Skai IG név, mindenkinek leesik, hogy ki vagy, OOC rá is kérdeztek.
[2026-06-28 21:47:37] [Output] : >> Loc Skai megölte a családját egy maffia főnök
[2026-06-28 21:47:43] [Output] : >> Loc Skai bosszura szomjazik (ezekről megnéznék esetleg egy karakter devet bár ilyen névvel esélytelen)

Kerék lövöldözésre kitérek, bár szerintem ebbe a szituációba már sokat nem változtat a helyzeteteken. Még talán fogjuk tudni a lagra, bár nem hiszem, eltudom mondani ismerlek titeket, más szerveren történő játékotok során ilyen érdekes módon egyszer sem történt meg, de mondjuk azt szódával elmegy, lenyeljük.

Kitérnék a szóban forgó discord voice beszélgetésetekre is. Átnéztem többször a videót is, az admin felől valóban nem volt meg az a kellő határozottság aminek kellett volna lennie. Folyamatos kérdésekkel soroztátok őket, nyomás alá helyezve, ebből is látszik, hogy nem vagytok "kezdők az mta-ban". Mindenesetre az adminok nem voltak határozottak valamint e beszélgetésből számomra hanyagság származik, de nem a szankció részét tekintve.

Az adminok véleményem részéről nem hibáztak, valamint a szankciót is helyesnek találom, így a panaszotok jogtalan. Azonban megkérem @fejko és @aszabesz-t, hogy keressenek meg discordon egy beszélgetés formájában, hogy a voice hibázás lehetőségét kijavítsuk. Ismerjük egymást, tudom jól, hogy nem vagytok kezdők az MTA világába, azt is tudom némelyikőtökről, hogyha akar valóban tud RP-zni és képes is rá. A kapott logból csak a komolytalan viselkedést véltem felfedezni, valószínűleg ezt a játékstílust viseltétek volna a továbbiakban is, így unbant nem adok.

Szép napot!

• Kedvelés
  • Imádom
Reactions: Buntold és zotya
Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.