Bemutatkozás - Mit kell rólam tudni?
Sziasztok! Ádám vagyok, 24 éves. Jelenleg a BKV-nál dolgozom járműkarbantartóként, CAF villamosokat szerelünk itt Budapest Fővárosában. Az alapszakmám szoftverfejlesztő, sajnos abban nem sikerült elhelyezkednem, de erről ennyit is. Hobbym a vezetés és a számítógép nyomkodása abban a szerény kevés szabadidőben, ami a napi munka után marad. Az RP világában – kisebb-nagyobb kihagyásokkal – nagyjából 12-16 éve veszek részt. Pályafutásomat a SA:MP világában kezdetem, ott is tanultam meg az alapokat.
Karaktereim / RolePlay világ kezdete:
Első karakterem nevére már pontosan nem emlékszem, de lehetséges, hogy John Salvatore volt. A SeeRPG elnevezésű SA:MP szerveren kezdtem megismerkedni a RolePlay világával, ahol még szinte semmilyen tudással nem rendelkeztem. Szerencsére az akkori közösség segítőkész és tanító jellegű volt, így ott sajátítottam el az alapfogalmakat és a játékon belüli cselekvéseket.
Következő utam WalterPapyhoz vezetett. A szerver nevére őszintén szólva már nem emlékszem, abból az időszakból nem sok minden maradt meg a barátságokon kívül. Ez 2014 tájékán történt, ekkor már az MTA világában játszottam.
Ezután a SeeMTA V2 szerverén folytattam, ezt az időszakot 2014–2018 közé tenném – nem mai világ volt az biztos. Itt már John Salvatore néven futottam. Még akkoriban a névválasztás nem volt teljesen kiforrott, de ettől függetlenül nagyon élveztem. A NAV frakcióban helyezkedtem el, ott értem el szép sikereket, főként az elkapások és üldözések terén, az emberek szerették azt a karakteremet. Igazából én mindig az adott frakciónak éltem, sosem voltam ez a "civil" életet vegyítő személyiség. Ezen a szerveren tanultam meg igazán RP-zni és annak fortélyait kialakítani; számomra ez volt a leghasznosabb időszak.
Adminisztrátori Tapasztalatok:
SeeMTA V2, a SeeMTA V3 megnyitása utáni ; 1–1,5 évben.
Egészen FőAdmin pozícióig jutottam.
(Ez a leghosszabb ideig tartó és legjelentősebb adminisztrátori pályafutásom.)
Egészen FőAdmin pozícióig jutottam.
(Ez a leghosszabb ideig tartó és legjelentősebb adminisztrátori pályafutásom.)
Adminisztrátori Szerepkör jelentése:
Elsősorban az adminisztrátor feladatköre:
Az adminisztrátori munka ott kezdődik, hogy minden helyzetben tisztelettudóan viselkedünk a másikkal. Ezen felül a szerverszabályzat betartatása a feladatunk: elmagyarázni a dolgokat, ha valakinek nem egyértelműek, de szankcionálni is, ha valaki szándékosan megszegi azokat. Vitás helyzetekben eldönteni, kinek van igaza, és kezelni az esetleges konfliktusokat.
Az adminisztrátori munka ott kezdődik, hogy minden helyzetben tisztelettudóan viselkedünk a másikkal. Ezen felül a szerverszabályzat betartatása a feladatunk: elmagyarázni a dolgokat, ha valakinek nem egyértelműek, de szankcionálni is, ha valaki szándékosan megszegi azokat. Vitás helyzetekben eldönteni, kinek van igaza, és kezelni az esetleges konfliktusokat.
Röviden:
- Játékosok segítése
- Szerverszabályzat betartatása
- Tisztelettudó viselkedés
- Döntéshozatal vitás szituációkban
- Konfliktuskezelés
- Játékosok segítése
- Szerverszabályzat betartatása
- Tisztelettudó viselkedés
- Döntéshozatal vitás szituációkban
- Konfliktuskezelés
Adminisztrátor felelőssége és hozzáállása:
Az adminisztrátori felelősség elég nagy, hiszen a szabályzat betartatása mellett nekünk kell azt hibátlanul is tudnunk (bár emberek vagyunk, hibázhatunk).
- Felelősségteljes hozzáállás
- Tisztelettudó beszéd és viselkedés
- Példamutatás (a játékosok azt teszik, amit látnak)
- Empátia
- Tanulási szándék
Az adminisztrátori felelősség elég nagy, hiszen a szabályzat betartatása mellett nekünk kell azt hibátlanul is tudnunk (bár emberek vagyunk, hibázhatunk).
- Felelősségteljes hozzáállás
- Tisztelettudó beszéd és viselkedés
- Példamutatás (a játékosok azt teszik, amit látnak)
- Empátia
- Tanulási szándék
Aktivitásom:
Jelenlegi életvitelemhez és munkabeosztásomhoz igazítva:
Hétvégén 3-4 órát, vagy akár többet is tudok lenni (függően attól, ha épp a párommal csinálunk programot).
Hétköznap délelőtt tudok lenni maximum 12:00-ig, mivel 13:00-kor már úton kell lennem a munkahelyem felé. Emellett a legfőbb időszakom az éjszaka / hajnal: 23:00-tól akár reggel 04:00-ig is (bár ott már szeretek aludni, hogy reggel frissen keljek).
Szóval röviden hétköznap: napi 2-4 óra változóan, hétvégén pedig a fentiek szerint több is lehet.
Hétvégén 3-4 órát, vagy akár többet is tudok lenni (függően attól, ha épp a párommal csinálunk programot).
Hétköznap délelőtt tudok lenni maximum 12:00-ig, mivel 13:00-kor már úton kell lennem a munkahelyem felé. Emellett a legfőbb időszakom az éjszaka / hajnal: 23:00-tól akár reggel 04:00-ig is (bár ott már szeretek aludni, hogy reggel frissen keljek).
Szóval röviden hétköznap: napi 2-4 óra változóan, hétvégén pedig a fentiek szerint több is lehet.
Csapatmunkához való hozzáállásom:
Mivel a jelenlegi főállásomat is egy olyan pozícióban töltöm, ahol elengedhetetlen a csapatmunka, úgy gondolom, hogy ehhez egy törekvő és segítőkész hozzáállás szükséges. Teljes mértékben szeretek és tudok is csapatban dolgozni.
Amiért érdemes engem választani:
Elsősorban azért, mert megvan a kellő higgadtságom és rátermettségem ehhez a feladathoz. Nálam az első szempont nem a büntetés azonnali kiosztása, hanem a játékos segítése és a szabályok megértetése.
Amiért Adminisztrátor szeretnék lenni:
Amióta a WestMTA szerverén játszom, igyekszem minél többet hozzátenni a közösség fejlődéséhez – ezt jelöli a Fő Globális Moderátori pozícióm is. Szeretném ezt a tevékenységet kiterjeszteni adminisztrátori szinten is, hogy segíthessek a játékosoknak, akár a reggeli vagy az éjszakai órákban is, amikor a többi adminisztrátor már pihen.
Illetve az adminisztrátori feladatkör sosem állt tőlem távol; alapvetően azért nem jelentkeztem eddig, mert nem volt rá elegendő időm, ráadásul mindig is szerettem ezen a szinten is támogatni a közösséget.
Illetve az adminisztrátori feladatkör sosem állt tőlem távol; alapvetően azért nem jelentkeztem eddig, mert nem volt rá elegendő időm, ráadásul mindig is szerettem ezen a szinten is támogatni a közösséget.
3 Pozitív és 3 Negatív Tulajdonság
Pozitív:
- Embercentrikusság
- Kitartó és feladatorientált beállítottság
- Előrelátó gondolkodásmód
Negatív:
- Szókimondás
- Bizonyos helyzetekben makacsság
- Előforduló türelmetlenség
- Embercentrikusság
- Kitartó és feladatorientált beállítottság
- Előrelátó gondolkodásmód
Negatív:
- Szókimondás
- Bizonyos helyzetekben makacsság
- Előforduló türelmetlenség
UCP Fotó:
Végszó:
Ennyit kell rólam tudni. Nem vagyok tökéletes, de legalább nem is játszom meg magam. Ha úgy ítélitek meg, hogy benne a helyem a csapatban, ott leszek és teszem a dolgom. Szép estét nektek!