Illegál vs Rendvédelem

Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

𝐆𝐮𝐜𝐜𝐢

Az év legjobb paintjobja nyertese (2025)
Június 11, 2025
73
163
Karakter
Martin Johns
westlogo.png

Panasztevő InGame neve:
Martin Johns

Panaszra tett személy InGame neve:
Rendvédelem

Panasz leírása, kifejtése, oka:
Szeretném több illegális frakció nevében jelezni az egyre súlyosabb problémát, amely a szerveren jelenleg tapasztalható. Úgy érezzük, hogy a rendőri frakciók működése már rég túllépte az egészséges szerepjáték kereteit, és ez jelentősen rontja a játékélményt. Az elmúlt időszakban szinte folyamatosak a derby jellegű üldözések és ütközések, amelyek sok esetben egyáltalán nem tükrözik a valósághű szerepjátékot. A rendőri frakciók tagjai gyakran minden következmény nélkül alkalmaznak olyan manővereket, amelyek kizárólag a játékosok járműveinek tönkretételére vagy a helyzet gyors lezárására irányulnak. Ez nemcsak az RP színvonalát csökkenti, hanem rendkívül frusztrálóvá is teszi az illegális frakciók számára a mindennapi játékot. E mellett egyre többször előfordulnak DM helyzetek ahol a rendvédelmi szervek bármi felszólítás nélkül egyből elkezdenek darálni, vagy épp egy olyan körözött autóra lőni amelynek köze nincs a tűzparancshoz. Egyre gyakoribbak az MG gyanús helyzetek is amit persze rá lehet fogni sok mindenre, pl.: hogy látják a maszkot vagy a fegyvert szélvédőn keresztül, ez még az elfogadhatóbb rész persze ám ez is érdekes, de az amikor meglát a rendvédelmis egy nevet akiről tudja hogy illegálos és egyből utána fordul, az elég nehezen magyarázható (volt már rá példa). Már az egész illegál rengetegszer beszélt ezzel kapcsolatban a PD leaderjeivel de nagyon úgy néz ki hogy kéréseink süket fülekre találnak. A legnagyobb probléma az a folyamatos tagadás és a rendvédelmi szervekhez való elnéző hozzáállás, mondanom se kell ha mi kilőnénk egy Gantonon körözgető rendőrt akkor egyből szankcionálásra kerülnénk, de ha egy rendőr kezd akciózni indok nélkül akkor azt helyes eljárásnak van tekintve.

Az előző rendvédelmi szervekre nyitott PK-ban (https://forum.westmta.com/threads/kilian-kane-vanguards-luno-maia-pd-valamennyi-tagja-kodeein.9652/) is szerepelt rengeteg videós bizonyíték, az még is elutasításra került mivel ezekre rá lett fogva hogy véletlen, vagy kiszámíthatatlan helyzetekből adódó szabálytalanságok voltak holott szerintem elég egyértelműek a videók. Ezt a mértékű már "KORRUPCIÓNAK" nevezhető hozzáállást egyik illegális frakció sem tolerálja tovább. Én úgy gondolom hogy mi meg tettünk mindent annak érdekében hogy a félreértések emberi keretek között megbeszélésre kerüljenek de mint mondtam kéréseink látszólag süket fülekre találtak. Elegünk van a folyamatos Derby,DM,PG jelenségekből, elegünk van abból hogy az autóinkon folyamatos körözés van mivel nem képesek leszedni a rendvédelmisek egy sikertelen akció után és elegünk van hogy minden esetben a rendvédelemnek van igaza, ha szankcionálásra kerül a sor az illegál frakciók tagjai mindig jailt kapnak, a rendvédelem pedig maximum szóbeli figyelmeztetést. Előfordult már többször hogy videós bizonyítéklett terítékre hozva a rendvédelem ellen, mégis el lett intézve annyival az ügy hogy továbbítom egy rendvédelmis vezetőségi tagnak, ebből valószínűleg sosem lett semmi. Hozzátennék pár VALÓS indokot az előző PK-ból:

-jelvény nélküli intézkedés kapcsán azt se tudjuk hogy PD vagy SASD

-IRS ott se lehet akciókon

-/editweapons silencer van nálad és nem látható feltétlen mert a kezedben futsz vele vagy elrejtőzől egyből darálva vagy akkor is (értem én hogy szabályzat kimondja hogy láthatónak kell lenni fegyvernek de nem reális hogy nagykalival egyből letúrja azt aki pisztollyal az oldalán pakolja a kazikat ATM-ből és pont abból a szögből nem egyértelmű a rendőrnek hogy van-e nála fegyó vagy se)

Sajnos ez a konfliktus odáig fajult hogy emberek e miatt hagyják el a frakciójukat vagy akár magát a szervert.

Utoljára szerkesztve:
Heló. Úgy érzem meg lettem említve, elvégre rendvédelmi tag vagyok. Az általad kiemelet dolgokra igazából egyetlen egy rövid válasszal is le lehetne tudni a dolgokat, de vegyük részletesebben.

"A legnagyobb probléma az a folyamatos tagadás és a rendvédelmi szervekhez való elnéző hozzáállás"
Szerintem a fórumon nem puszta véletlenségből található egy ilyen opció. Ha jogtalannak vagy helytelennek tartasz egy dolgot, akkor van lehetőséged azt kivizsgáltatni.

A derby..
Az általad említett derby és a becsatolt videók javarésze ahogy én látom az vagy PIT Manővernek nevezendő. De mellesleg volt olyan videó is, ahol egyértelműen látható, hogy sync-ről van szó, mivel az illetőhöz hozzá sem értek a kocsival. Emellett raktál be olyan videót is, ahol szankciót kapott az illető azért, amiért csinált. Tény viszont, hogy vannak olyan videók, amik nem állják meg a helyüket, ezt el kell ismerni. Remélhetőleg az illető megkapta érte a méltó büntetését és tanult a hibájából. Emellett olyan videót is sikerült csatolni, ahol ti magatok csináltatok ordenáré módon szürreális cselekedetet. Gondolok itt arra, ahol áttolatsz igazából egy Crown Vic-en. Beraktál egy olyan videót, ahol elkezded lőni a rendőrt és elüt. Na bumm. Fegyvernek használta a járművét. De jól tette. Megmentette valószínűleg a karaktere életét. Ha megnyugtat én is elütöttelek volna.

"-jelvény nélküli intézkedés kapcsán azt se tudjuk hogy PD vagy SASD"
Szerintem kellően eltérőek a skinek és a járműveken található jelzések, hogy megállapítható legyen, hogy kivel is van dolgod.

"/editweapons silencer van nálad és nem látható feltétlen mert a kezedben futsz vele vagy elrejtőzől egyből darálva vagy akkor is"
Nos ebben az egy mondatban igazából megcáfoltad az állításodat is. Kezedben van és futsz vele. Miről beszélünk akkor? Fegyveres személy mit vár? Majd megkéri a rendfenntartó, hogy "Szia, bocsi. Leraknád?" Elvégre Amerikai szervert RP-zünk. Számos videót tudnék csatolni, ahol csak szúró/vágó eszköz van az illetőnél és kettő tárat engednek bele. Ezen nincs mit tárgyalni, úgy gondolom.

Szerintem eléggé részletesen kifejtettem az álláspontomat. Lehetséges, hogy nektek sem ártana elgondolkozni azon, hogy mit és hogyan is csináltok a szerveren annak érdekében, hogy a rendvédelmi tagok hogyan állnak hozzátok. Gondolok itt mondjuk a FairPlay-re.

Ha kérdés van és van időm válaszolok majd. Üdv: Ödi'

• Kedvelés
Reactions: LOGAN és kodeein.
Heló. Úgy érzem meg lettem említve, elvégre rendvédelmi tag vagyok. Az általad kiemelet dolgokra igazából egyetlen egy rövid válasszal is le lehetne tudni a dolgokat, de vegyük részletesebben.

"A legnagyobb probléma az a folyamatos tagadás és a rendvédelmi szervekhez való elnéző hozzáállás"
Szerintem a fórumon nem puszta véletlenségből található egy ilyen opció. Ha jogtalannak vagy helytelennek tartasz egy dolgot, akkor van lehetőséged azt kivizsgáltatni.
Egyetlen sorod amivel egyetértek.
A derby..
Az általad említett derby és a becsatolt videók javarésze ahogy én látom az vagy PIT Manővernek nevezendő. De mellesleg volt olyan videó is, ahol egyértelműen látható, hogy sync-ről van szó, mivel az illetőhöz hozzá sem értek a kocsival. Emellett raktál be olyan videót is, ahol szankciót kapott az illető azért, amiért csinált. Tény viszont, hogy vannak olyan videók, amik nem állják meg a helyüket, ezt el kell ismerni. Remélhetőleg az illető megkapta érte a méltó büntetését és tanult a hibájából. Emellett olyan videót is sikerült csatolni, ahol ti magatok csináltatok ordenáré módon szürreális cselekedetet. Gondolok itt arra, ahol áttolatsz igazából egy Crown Vic-en. Beraktál egy olyan videót, ahol elkezded lőni a rendőrt és elüt. Na bumm. Fegyvernek használta a járművét. De jól tette. Megmentette valószínűleg a karaktere életét. Ha megnyugtat én is elütöttelek volna.
Érthető, te elütöttél volna, de más illegál végzi pont ezt az PG.
"-jelvény nélküli intézkedés kapcsán azt se tudjuk hogy PD vagy SASD"
Szerintem kellően eltérőek a skinek és a járműveken található jelzések, hogy megállapítható legyen, hogy kivel is van dolgod.
Mondd ezt úgy nagyjából este 22 körül és akkor megnézném hogy mennyire állapítható meg ez a kijelentés úgy hogy full mellényben felvértezve cselekedsz, ha jól emlékszem pont te miattad született meg a panasznak ez a része, nem az volt a bajom hogy animba szedtél csak amikor már többszörösen elmondják az adminok hogy a megfelelő rendvédelmi szervre tegyünk panaszt, akkor ezek nem megállapíthatóak, majd szerzek nagyítót és ránagyítok a mellényedre és a sheriff utolsó két betűjét kiolvasom mert RP alatt ráérek.
MjQ1MjkyOA.jpg
MjQ1MjkyOQ.jpg

MjQ1MjkzNA.jpg
MjQ1MjkzNQ.jpg
MjQ1Mjk0OQ.jpg

Képeken mutatom, hogy mennyire kikövetkeztethető hogy te PDs, SASDs, IRSes ,SEBes vagy.
Arról nem beszélek inkább hogy vérezve te nekiállsz animba esett tagomat lootolni.

"/editweapons silencer van nálad és nem látható feltétlen mert a kezedben futsz vele vagy elrejtőzől egyből darálva vagy akkor is"
Nos ebben az egy mondatban igazából megcáfoltad az állításodat is. Kezedben van és futsz vele. Miről beszélünk akkor? Fegyveres személy mit vár? Majd megkéri a rendfenntartó, hogy "Szia, bocsi. Leraknád?" Elvégre Amerikai szervert RP-zünk. Számos videót tudnék csatolni, ahol csak szúró/vágó eszköz van az illetőnél és kettő tárat engednek bele. Ezen nincs mit tárgyalni, úgy gondolom.
Szerintem ez lemaradt és pont a lényeg de mindegy. Innen is látható hogy nem az egész mondatot nézted csak a számodra legkedvezőbbet amit tudsz támadni.
,,pisztollyal az oldalán pakolja a kazikat ATM-ből és pont abból a szögből nem egyértelmű a rendőrnek hogy van-e nála fegyó vagy se)"
Volt már rá példa hogy kaziztunk erre a tag kapja full hátba a lövést aki pakolta akkor pont, picit kéne csak elolvasni és elgondolkodni hogy ennyi bizonyíték folytán ami ezek szerint az egész illegált sajnos aggasztja ez a jelenség.
Szerintem eléggé részletesen kifejtettem az álláspontomat. Lehetséges, hogy nektek sem ártana elgondolkozni azon, hogy mit és hogyan is csináltok a szerveren annak érdekében, hogy a rendvédelmi tagok hogyan állnak hozzátok. Gondolok itt mondjuk a FairPlay-re.
A FariPlay-hez sajnos sokat kell tennetek hogy valóban FairPlayről beszéljünk.

Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.