illegál update.

Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

BakosP707

Barangoló
Támogató
Január 28, 2026
23
9
21
Cegléd
Karakter
Sterling David
westmanagerlogo.png

InGame neved:
Miller Andrew

Ötleted:
Valami kis illegál update, Civilnek és nem civileknek is mivel mindenki a detektorosokat pakolja a Bolt kegyetlen nehéz és kevesett fizet tudtommal. Mindenki tele van a ládák miatt illegálal de nem használja senki így nem is ér semmit.

Megjegyzés:
PL aranybank,vagy valami dokk heist, akinek van ötlete még irjon

Szerintem is jöhetne egy nagyobb illegál update csomag, íme pár ötlet:

Pénzszállítások (bárki)
-A rendvédelmi szervek bizonyos rendszerességgel szállíthatnának pénzt LS-bankból több ATM-be feltöltésre.
-Ezzel bekerülhetne az is, hogy az autómatákból el tudjon fogyni a pénz.
-Ezeket a szállítmányokat fegyveres kísérettel védenék, és nem lenne frakcióhoz kötve a kirablásuk.

Bankrablás lehetőség (maffia)
-Aranyrudakat és pénzt egyaránt lehetne rabolni.
-Legalább 2-3 bank bekerülhetne ezzel a szerverre, különböző településekre.
-Kifejezetten maffiák számára lenne lehetőség ezt az akciót végrehajtani, tekintettel arra hogy nagyszabású dologról beszélünk.

Betöréses lopás (banda)
-Lennének lehelyezett ingatlanok/motel szobák a map különböző pontjain.
-A rablást megelőzően kötelező lenne az IC tervezés.
-Rablásból változó mennyiségű KP-t lehetne elhozni, illetve értékes tárgyakat amiket a zaciban leadhatnak később a játékosok.
-Ha megoldható scriptel, akár az alap SA-ból ismert rablós küldetés mintáját is alkalmazhatnák. *Random lenne teljesen hogy van e az ingatlanban valaki, amennyiben van lopakodva kéne végrehajtani az akciót. Ha kudarcba fullad, a rendőrség kap egy bejelentést a betörésről. Ha sikerrel jár, figyelembe véve hogy ez nehezebb akció volt mint pl egy üres lakást kirabolni, arányosan nagyobb értéket lehessen elhozni a házból.*
-Min. 2 bandatag kezdeményezhet ilyen akciót.

Boltrablás változtatása (bárki)
-Minigame egyszerűsítése jót tenne mindenképp, vagy legalább a bezsebelhető összeg emelése hogy jobban megérje az egész.
(Ezen kívül szerintem nincs semmi kivetni való ezzel kapcsolatban.)

Lőszerek alternatív beszerzése (banda/maffia)
-Akár új dealer NPC-k lehelyezése, melyek kifejezetten ezeket árulják, valamivel drágábban mint fegyverboltban.
-Esetleg illegál frakciók számára elérhető napi/heti rendszerességgel érkező fegyverhajó (pl LS dokkokba), vagy kisebb repülőgép (pl. bemapolt LV elhagyatott reptérre).

Ezt a kezdeményezést határozottan TÁMOGATOM!

Ha annak irányába akarunk elmenni, hogy még inkább cop and robbers szerver legyen, akkor pakoljunk be hasonló scripteket.
Azonban szerintem ez nem jó irány és sablonos, más szervereken már van erre rengeteg példa. Annyira felesleges hogy el sem lehet mondani.

Valami egyedibb kéne, nemde? Nyilván kell egy megfelelő kraft rendszer, de én nem esnék bele a bankrablásos témakörbe, mert iszonyatosan rossz az irány.

• Kedvelés
Reactions: zotya
@Boni
Nem tudom, én pl a betöréses opcióval nem találkoztam máshol, szerintem dobna rajta. Van igazság abban amit mondasz, de ha ezekből az ötletekből csak 1-2 bekerül azzal szerintem mindenki meg tud elégedni. Illetve sok lehetőség van legálisan pénzt keresni, véleményem szerint ezek mellett az illegál lehetőségek KICSIT héttérbe vannak szorulva. A bankrablás nélkül persze én is elvagyok hidd el.
De nagyon sok kiaknázatlan lehetőség van még legál és illegál oldalon szerintem, és a szerveren jelenlévő scriptekből kiindulva minőségien meglenne oldva mind. Ez egy kifejezetten illegalra hajazó ötlet egyveleg, de szerintem mindenhova lehetne dobni még.

• Kedvelés
Reactions: Boni
Ha annak irányába akarunk elmenni, hogy még inkább cop and robbers szerver legyen, akkor pakoljunk be hasonló scripteket.
Azonban szerintem ez nem jó irány és sablonos, más szervereken már van erre rengeteg példa. Annyira felesleges hogy el sem lehet mondani.

Valami egyedibb kéne, nemde? Nyilván kell egy megfelelő kraft rendszer, de én nem esnék bele a bankrablásos témakörbe, mert iszonyatosan rossz az irány.
Azért lett felhozva több téma de mivel szó szerinte csak civilek vannak igy persze el van mindenki de azért jó lenne látni több bandát és aktív ként attól hogy lenne egy pénz szállitás vagy napi 1 aranybank ahol a rendvédelem taktikusan felléphetne.
És komolyabb RP szállak lehetnének tervezés szinten és nagyobb létszám szinten. 1-2 hete csak a Detektorozok vannak ki pakolva ezt jobban szét kellene huzni, és csak a kereskedelem és civil él jó volt neha látni bandásokat telepnél vagy Pigpen-nél este a mocis bandát. De egy maffia aki embert rabolna és vagy neki ugrana egy nagyobb hangzású rablásnak.
Attól nem lesz Cop and robbers mert frakciohoz lenne kötve kivételes embereknek. Persze én is egyedi scriptnek örülnék legyen minél egyedibb a szerver.

@Boni
Nem tudom, én pl a betöréses opcióval nem találkoztam máshol, szerintem dobna rajta. Van igazság abban amit mondasz, de ha ezekből az ötletekből csak 1-2 bekerül azzal szerintem mindenki meg tud elégedni. Illetve sok lehetőség van legálisan pénzt keresni, véleményem szerint ezek mellett az illegál lehetőségek KICSIT héttérbe vannak szorulva. A bankrablás nélkül persze én is elvagyok hidd el.
De nagyon sok kiaknázatlan lehetőség van még legál és illegál oldalon szerintem, és a szerveren jelenlévő scriptekből kiindulva minőségien meglenne oldva mind. Ez egy kifejezetten illegalra hajazó ötlet egyveleg, de szerintem mindenhova lehetne dobni még.
Nem is mindent söpörnék le, de szerintem így is minden interakció szinte lövöldéből áll.
Ami új lehetőségeket nyit meg, azt nagyon is üdvözlöm.

• Kedvelés
Reactions: zotya és Szabez
Azért lett felhozva több téma de mivel szó szerinte csak civilek vannak igy persze el van mindenki de azért jó lenne látni több bandát
+ezek a scriptek kicsit több playert ösztönözne illegál fk-hoz való csatlakozásra, vagy épp alapításra. Mert szerintem mindenhova jól jönnének a tagok.
Illetve a PD se bánná valszeg ha ilyen téren több akcióban lenne részük (nem tudom most mennyi van pontosan).

Nem is mindent söpörnék le, de szerintem így is minden interakció szinte lövöldéből áll.
Ami új lehetőségeket nyit meg, azt nagyon is üdvözlöm.
Én is azért hoztam fel mint téma mert a civileknek mindenkinek van legalább egy Ak-M4 vagy legalabb is aki már ölt bele órát és farmolt ezért lenne jó széthuzni az egészet hogy drágábbak legyenek a fegyverek legyen nehéz megvenni. És legyen értelme ha elvezted azt.

• Kedvelés
Reactions: Szabez és Ruly
Ezen mondjuk már magában az is segítene ha a boltrablás nehezebb része nem a minigame, hanem a PD lenne.

• Kedvelés
Reactions: BakosP707
Úgy látom nem ment át az a része, hogy ne egy lövölde legyen az egész szerver, így nem kívánok többet hozzáfűzni.

• Kedvelés
Reactions: zotya
Nem az a fő cél hogy mindenképp lövölde legyen. De azt a temérdek mennyiségű fegyvert amiket Bakos említett így lenne a legegyszerűbb kivinni a szerverről. Mellesleg szerintem aki PD-be megy, annak ott van az indokai között hogy veszteség nélkül tud akcióban részt venni. Az RP-ből nem vesz el semmit szerintem, viszont az élményhez meg az izgalmi faktorhoz bőven hozzátesz ilyen szempontból.

• Kedvelés
Pontosan, elhiszem nehéz a Rendőrségnek,De nem Szerepjáték lövölde lenne a cél azzal meg főleg ha napi 1-2 normális akció lenne és nem csak kipakolok most 2-3 embert. Hanem egy éles akció aminek nem ugyan az lenne a tematikája hogy megvan akit üldözni kell megyek amíg le nem füstöl utána dara hanem egy behatolás egy rajta ütés.

Jók az elképzelések, a fegyverhajót szintén feldobtam mint ötlet korábban habár van ami nem változik, nem szabad elmenni abba az irányba hogy túl sok civil magán "akciózások" kerülnének előtérbe hiszen ha túl sok akció van a civilek részéről (ha van megfelelő karaktertörténet bánom is én menjen) az illegál frakciók tömkelege értékét vesztené.
VISZONT:
A pénzszállítók kirablása helyett jobban helyt állna egy olyan NPC aki ötletet dobna az illegálosoknak és őket feltudnátok keresni mint civilek hogy hol milyen kecóban milyen értékben fellelhető bútorok és ingóságok lapulnak és aztán bizonyos % formájában kaptok valami összeget, részben az illegálnak is folyna be persze ilyen 5-10% de a legtöbbjét a civil vinné hogy belecsöppenjen az illegálba, ez is valamilyen fajta kezdeményezés lehessen civilek részéről ha TGFelnének. Természetesen nem volna könnyű mint a horgászás pl értéktől függően lenne határidő a kecó kipakolásának ha túl zajosak lennétek akkor viszont menekülőre kell fújni mert a rendőrséget riasztja az npc aki éppen aludt vagy hasonló elképzelés.

@Végtelen Anonym nekem ez a betöréses téma a felsorolt ötletek közül ami legjobban bejön és ritka vagy akár egyedi is lehetne szerver szinten. És ehhez nagyon jó megoldásokat is ki lehetne találni.
A másik oldal pedig, hogy civileknek tényleg korlátozottabb lehetőség kéne akciókra hogy az illegál frakciókhoz több ember forduljon, de mellette az n/s frakiknak is hagyni kell lehetőséget hogy csináljanak hasonló dolgokat.

Jók az elképzelések, a fegyverhajót szintén feldobtam mint ötlet korábban habár van ami nem változik, nem szabad elmenni abba az irányba hogy túl sok civil magán "akciózások" kerülnének előtérbe hiszen ha túl sok akció van a civilek részéről (ha van megfelelő karaktertörténet bánom is én menjen) az illegál frakciók tömkelege értékét vesztené.
VISZONT:
A pénzszállítók kirablása helyett jobban helyt állna egy olyan NPC aki ötletet dobna az illegálosoknak és őket feltudnátok keresni mint civilek hogy hol milyen kecóban milyen értékben fellelhető bútorok és ingóságok lapulnak és aztán bizonyos % formájában kaptok valami összeget, részben az illegálnak is folyna be persze ilyen 5-10% de a legtöbbjét a civil vinné hogy belecsöppenjen az illegálba, ez is valamilyen fajta kezdeményezés lehessen civilek részéről ha TGFelnének. Természetesen nem volna könnyű mint a horgászás pl értéktől függően lenne határidő a kecó kipakolásának ha túl zajosak lennétek akkor viszont menekülőre kell fújni mert a rendőrséget riasztja az npc aki éppen aludt vagy hasonló elképzelés.
Ezért hoztam fel egy nagyobb scriptet mert akik civilként rabolnak nem a pénz miatt teszik hanem az RP/izgalom miatt és ha látnának kis jövöt az illegálban akkor jelentkeznének, mindenki megtalálja a saját részét ki keresi hogy merre található a fraki hely kereskedik vagy tudja a fene, csak hogy legyen lehetőseg csatlakozni,Civilnek maradjon az emberek ki pakolása többinek meg legyen több lehetőseg.

Utoljára szerkesztve:
  • Kedvelés
Reactions: Szabez és flaash
Úgy látom nem ment át az a része, hogy ne egy lövölde legyen az egész szerver, így nem kívánok többet hozzáfűzni.
most kapták meg a rendőrök az uj BTK-ba hogy lőhetnek előszőr... nem mindig az illegálon mullik a lövölde

• Kedvelés
Egy részét támogatom, de csak hogy ne csak a "lövölde legyen terítéken", kerülhetnének be más, illegál számára szolgáló RP-t elősegítő systemek is.

Régi gyökerű probléma, hogy ha egy rendőr, nyomozó, stb. felkap egy /alnev és /alszint kombót akkor aztán sok sikert megmondani, hogy ő valójában PD-s, nyomozó, stb. (feltéve, hogy a kommunikációjával nem buktatja le magát.)

Ennek ellensúlyaként kerülhetne be például hamis okirat amivel az illegálos személy (nyilván frakcióhoz kötve) tudna egy jó adag pénz és RP fejében új személyazonosságot felölteni.
Ugyan ezen a vonalon létre lehetne hozni hamis rendszámot is akár, hogy ha bármi okból szüksége lenne rá az embernek.

Nyilván erre ugyanekkor létre lehetne hozni a rendőrségnek egy rendszert amivel egy esetleges letartóztatás esetén ellenőrzik egy ember személyazonosságát, legyen ez ujjlenyomat, egy eszköz ami lefuttatja a hamis iratot, stb.

DE(!!!) ez utóbbi szigorúan csak a rendőrségi épületben, semmiképp sem MDC-ben vagy kocsiban akármilyen formában mert abból csak az lenne hogy a rendőrség csuklóból nekiáll és mindent "leellenőriz" mert ő "sejti" hogy hamis az adott irat vagy név.

Esetleg egy másik vonal, egy craft rendszer felépítése mind drog mind fegyver vonalon, ennek alapanyagaival, stb-vel, hogy ne (csak) a rendőrségre kelljen támaszkodni ilyen téren a szállítmányok útján.
Esetleg a fegyver craftokat lehetne limitálni és/vagy kategorizálni hogy "military grade" fegyvereket (M4, HK, AR, Mp5, stb.) és a C2-t csak a rendőrségen keresztül legyen elérhető, a többi craftolható legyen.
Drogok esetében pedig lehetne : 1) ültetni 2) "főzni". Előbbi például fű, kokain (alap), meg mondjuk heroin (alap) és utóbbi pedig a kész kokain és kész heroin termék.

Meg ezt még lehetne sorolni meg fejtegetni holnapig.

Ez a betöréses dolog nagyon jól tud működni, de viszont véleményem szerint sokkal nagyobbat menne az ötlet, hogyha nem antikokat és csak simán pénzt tudnánk elvinni, hanem a szegényebb területen helyezkedő házakból pl.: régi tv és más hasonló bútorokat (ezt is korlátozni, hogy a nagyobb tárgyakhoz több ember kell, hogy mozgatni tudjuk), a gazdagabb területen helyezkedő ingatlanokból meg nagyobb minőségű és értékű dolgokat. Minél jobb "loot faktor" lenne egy intiben, úgy növekedne a lehetőség, hogy milyen szintű riasztórendszer van a házban, pl.: az ajtó be van riasztózva és ha nem sikerül hatástalanitani akkor egyből bejelez vagy egy adott tárgy van beriasztózva és ha nem vagyunk óvatosak és hatástalanitás előtt próbáljuk mozgatni akkor is beriaszt. Ha pedig sikeresen kivittük a tárgyat, egy Sprinter be, vagy más egyébb szállitásra alkalmas járműbe betenni, és irány is a leadó ponthoz, amire egy kisebb boltot lehetne mappolni, aminek a hátsó bejáratánál tudjuk leadni egy NPC nek.

Véleményem szerint az, hogy egy NPC től vásárolgassuk a fegyvert/drogot/lőszereket az egy kicsit lapos, mindenképp valami extrát kellene belevinni. Ha lenne egy rendszer, hogy Kedd = fegyverszállitmány, Csütörtök = lőszerszállitmány (vagy bármilyen felosztásban, lényegtelen), amiért a rivális szervezetek megküzdhetnének. (igaz itt lenne lövöldözés rendesen, de mégis jobb mint egy NPC-s megoldás) A drog gyártása meg megmaradna ültetős és főzős megoldásban mint ahogy feljebb irták az szerintem tökéletes. Nyilván az ehhez szükséges eszközöket/alapanyagokat Illegális frakciótól lehetne beszerezni, hogy a civilek és banda/maffia között is legyen egy kis élet. Esetleg megvásárolható lehetne nagyobb méretű labor ahol több helyen folyhatna a főzés.

A fent emlitett irat hamisitás is egy jó ötlet szerintem, amivel egy közűti igazoltatásnál egy körözött személy simán elkerülheti a lebukást stb...

Egy nagyobb méretű heist is hiányzik, mert ha már meg lehet szerezni a fegyvert, lehessen is használni valamire. Persze igen itt is bele lehet kötni, hogy dara igy dara úgy, de viszont valamire használni kell a fegyvert mert jelenleg csak ugrálnak ide-oda emberek között vagy néha-néha felhasználják egy boltrabláshoz...

Ezeket a cselekményeket persze egy hosszadalmasabb IC ötletezés, megbeszélés, RP-zés előzné meg.

Megértem én azt is, hogy mindenki el szeretné kerülni a cops & robbers szervert de valamiféle rablás és egyébb illlegális "meló" nagyon hiányzik a szerverre.

• Kedvelés
  • Fire
Reactions: lean és Szabez
Ez a betöréses dolog nagyon jól tud működni, de viszont véleményem szerint sokkal nagyobbat menne az ötlet, hogyha nem antikokat és csak simán pénzt tudnánk elvinni, hanem a szegényebb területen helyezkedő házakból pl.: régi tv és más hasonló bútorokat (ezt is korlátozni, hogy a nagyobb tárgyakhoz több ember kell, hogy mozgatni tudjuk), a gazdagabb területen helyezkedő ingatlanokból meg nagyobb minőségű és értékű dolgokat. Minél jobb "loot faktor" lenne egy intiben, úgy növekedne a lehetőség, hogy milyen szintű riasztórendszer van a házban, pl.: az ajtó be van riasztózva és ha nem sikerül hatástalanitani akkor egyből bejelez vagy egy adott tárgy van beriasztózva és ha nem vagyunk óvatosak és hatástalanitás előtt próbáljuk mozgatni akkor is beriaszt. Ha pedig sikeresen kivittük a tárgyat, egy Sprinter be, vagy más egyébb szállitásra alkalmas járműbe betenni, és irány is a leadó ponthoz, amire egy kisebb boltot lehetne mappolni, aminek a hátsó bejáratánál tudjuk leadni egy NPC nek.
Felesleges túl bonyolítani. Minden interior dobál random itemet annak aki a betörés scriptet elkezdte, az itemek értéke $X-től $X-ig terjednek. Ezeket utána egy NPC vagy playernek le lehet majd adni; 24 óránként egyszer lehet betörni. A script ne is engedje a parancsot használni 24 óránál hamarabb.

/robhouse vagy egy gomb az interior zárjánál -> nyilas minigame; egy lockpickhez vagy valamilyen eszközhöz lenne kötve az egész megkezdése.
Amiután a minigame sikeresen véget ért, onnantól kezdve néhány perc múlva a riasztó megszólal, értesítve a rendőrséget. A bent eltöltött idő alatt a rablást végző játékosnak /me sorokat kell írnia ahhoz, hogy itemeket kapjon. A rendszer dobhat vagy: A) 1 itemet minden 5 sor után; B) 1 percenként 1 itemet
Az itemeket ezután vagy más játékosnak adják el, vagy pedig egy NPCnek. Ez opcionálisan választható lehet. A szerezhető itemek között lehet antik, fegyver, telefonok, prémium pontos tárgyak, akármi.

• Kedvelés
Reactions: Szabez és Boni
Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.