A szerver gazdaságának helyreállítása

Nem irreálisat mondtam de akkor legyen 20szoros. 50 autónál se gondolkozik az ember az adóján ezek után ez változna. Fentebb említve volt egy vagyonadóra hajazó dolog. Ez kiváltja tökéletesen.

A fő posztban egy ellentmondást látok. Ha emeled a kamatot akkor minek vezetsz be egy számlahasználati díjat? Ugyanott leszünk
Ugye ezt tudod skippelni azzal hogy cégbe berakod a kocsikat

• Kedvelés
Reactions: Kamikazee
így van kb. 80 autóm van cégbe, nincs kedvem óránként fizetni, inkább majd irs-be fizetem a havit utánuk ha egyszer beindulnak

Mindig lesz találva kiskapu, hogy éri meg fent tartani

Én azt támogatom, hogy tuning árak emelése, szerelési díjak emelése, traffipax büntetés emelése és bevezetni a piros lámpás áthajtásos büntetést. Közlekedés is reálisabb lenne a magasabb tuning árak miatt az autók eladási értéke is nőne. Adózási rendszert én csak azért támogatnám, mert IRL is kevesebbet fizetek az IONIQ 5N-ért, mint a benzines RS Trophy-ért, lehetne elektromos autók adózása kevesebb, mint a belsőégésűnek. 20x nem is, de egy 5000$/db reálisabb lenne, akinek van 10 autója az 50.000$ kibír. Vagy autók lennének kategorizálva, hogy alsó, közepes, felső és luxus kategória és úgy az adózási rendszer. Igazából szerény 1 milliómmal nem tudom mit akarok 🤣

• Fire
Reactions: Alexei
Én azt támogatom, hogy tuning árak emelése, szerelési díjak emelése, traffipax büntetés emelése és bevezetni a piros lámpás áthajtásos büntetést. Közlekedés is reálisabb lenne a magasabb tuning árak miatt az autók eladási értéke is nőne. Adózási rendszert én csak azért támogatnám, mert IRL is kevesebbet fizetek az IONIQ 5N-ért, mint a benzines RS Trophy-ért, lehetne elektromos autók adózása kevesebb, mint a belsőégésűnek. 20x nem is, de egy 5000$/db reálisabb lenne, akinek van 10 autója az 50.000$ kibír. Vagy autók lennének kategorizálva, hogy alsó, közepes, felső és luxus kategória és úgy az adózási rendszer. Igazából szerény 1 milliómmal nem tudom mit akarok 🤣
A kategórizálás létezik már,egyébként jó a szó!

Ne felejtsük ki a legális frakciókat sem hogy azoknak működésére is kihatással van a jelenlegi gazdasági helyzet.

• Kedvelés
Reactions: dvnzillv
Ezt kiküszöbölendő egy egyszerű ötlet, a nálad levő pénz 75% -a elvehető.

Ha $100.000 van nálad, az $75.000 a rablónak.
Ha $10.000.000 az $7.500.000.

Nyilván ez a rablók részéről is elvárást támaszt, hogy matekoljanak kicsit, de szerintem ekkora összegeknél senki nem fog érte panaszkodni. Így totálisan fair lenne a kezdőkkel szemben, ösztönözné az ATM használatát és sok egyéb más.

EDIT .: Esetleg még annyi pluszban, hogy azért a rablás se szabaduljon el totálisan, hogy erre bevezetni egy összeg limitet, ami azért elég magas, de nem jár azzal, hogy komoly luxus autók árát veszik el emberektől, nulla idő befektetéssel.

Ezt pedig el se tudom mondani szavakkal, hogy mennyire jó ötlet. Gyűlölöm azt látni, hogy valaki egy adott autó típusból amiből alapból is kevés van, felvásárol 6-8 darabokat és ott van a garázsában.
Ez a 75%-os rendszer azért nem lenne jó, mert a játékosok 70%- tudja, hogy az adók miatt nem éri meg bankban tartani a pénzt - discord showroomba láttam, hogy valaki kezébem 370 millió volt, aminek a 75%-a hozzávetőlegesen 280 millió. De ahogy írtad a pénz limit megoldás lenne például egy fix összeg (nem százalékos) lenne 1 millió, az alatt minden elvehető, ha az adott játékosnál nincs 1 millió.

Ez a 75%-os rendszer azért nem lenne jó, mert a játékosok 70%- tudja, hogy az adók miatt nem éri meg bankban tartani a pénzt - discord showroomba láttam, hogy valaki kezébem 370 millió volt, aminek a 75%-a hozzávetőlegesen 280 millió. De ahogy írtad a pénz limit megoldás lenne például egy fix összeg (nem százalékos) lenne 1 millió, az alatt minden elvehető, ha az adott játékosnál nincs 1 millió.
Nem tudom, hogy én értem -e félre, vagy te, vagy mindketten de az én elképzelésem így nézne ki.

A nálad lévő készpénznek a rablás során 75% -a elvehető maximum $2.500.000 értékig (példa.)
Tehát ha van nálad mondjuk 1 millió, akkor annak a 75% -a ($750.000) lenne elvehető, de ha meghaladná a nálad lévő pénz a 3.333 milliót, akkor is csak 2.500.000$ -t lehetne elvenni az adott embertől.

Nyilván ennek a százalékolása, felső összeghatára, stb. nem muszáj hogy pont ennyi legyen de szerintem érted a példát.

Nem tudom, hogy én értem -e félre, vagy te, vagy mindketten de az én elképzelésem így nézne ki.

A nálad lévő készpénznek a rablás során 75% -a elvehető maximum $2.500.000 értékig (példa.)
Tehát ha van nálad mondjuk 1 millió, akkor annak a 75% -a ($750.000) lenne elvehető, de ha meghaladná a nálad lévő pénz a 3.333 milliót, akkor is csak 2.500.000$ -t lehetne elvenni az adott embertől.

Nyilván ennek a százalékolása, felső összeghatára, stb. nem muszáj hogy pont ennyi legyen de szerintem érted a példát.
Nemhiszem, hogy a rablók azzal akarják húzni az időt, hogy 2.764.916$-nak mennyi a 75%-a, ezért dobtam fel, hogy 1 millió dollár legyen a max amit el lehet venni.

• Kedvelés
Mint ahogy azt fentebb leírtam, ennek a pontos százalékolása, összeghatára és kigondolása már bőven nem a mi feladatunk, ez csak vélemény mind.

De pont az lenne a cél, hogy az emberek elkezdjék használni a bankot, ezáltal is mehetne ki pénz a szerverről. Plusz eltűnne az az irrealitás is, hogy 370 millió dollár készpénzzel jársz-kelsz. Mert így, a jelenlegi helyzetben a banknak addig van értelme, ameddig 12.5 milliót beraksz, hogy megkapd a max kamatot. Ezen felül felesleges ott tárolni, nincs hozadéka, csak a “nyűg” van vele (adót kell fizetni), mindemellett a készpénz tartásának nincs költsége és kockázata.

De pont az lenne a cél, hogy az emberek elkezdjék használni a bankot, ezáltal is mehetne ki pénz a szerverről. Plusz eltűnne az az irrealitás is, hogy 370 millió dollár készpénzzel jársz-kelsz. Mert így, a jelenlegi helyzetben a banknak addig van értelme, ameddig 12.5 milliót beraksz, hogy megkapd a max kamatot. Ezen felül felesleges ott tárolni, nincs hozadéka, csak a “nyűg” van vele (adót kell fizetni), mindemellett a készpénz tartásának nincs költsége és kockázata.
Ha már igy rá vagy akaszkodva a bankra,IRL is sok ember van,aki nem tart bankba pénzt,hanem készpénzbe tartja,nem milliókat mert senki sincs azért annyira tele.IRL is a nyűg van ha bankba tartod a pénzt.És egy esetleges háború és hasonló esetekkor felfújhatod a pénzed a bankba.Nyilván IG nem lesz ilyennel gond,de egyántalán nem irreális,ha valaki kp-ban tartja a pénzét.A banki kamat emelésével ellehetne érni,hogy mindig annyit berakjanak ameddig kamatozik aztán helló.

...de egyántalán nem irreális,ha valaki kp-ban tartja a pénzét....
Ez igaz is -félig-.
DE! Aki így is tesz, akkor se járkál fel és alá az összessel az utcán / kocsiban / stb. Ez már viszont totálisan irreális.

Illetve te hol látsz abban realítást, hogy valaki dollár milliókkal(!!!) járja az utcákat úgy, hogy azt senki és semmi nem veheti el tőle hacsak Ő azt el nem költi?

Ez igaz is -félig-.
DE! Aki így is tesz, akkor se járkál fel és alá az összessel az utcán / kocsiban / stb. Ez már viszont totálisan irreális.

Illetve te hol látsz abban realítást, hogy valaki dollár milliókkal(!!!) járja az utcákat úgy, hogy azt senki és semmi nem veheti el tőle hacsak Ő azt el nem költi?
Mind irtam,millókkal senki sem sétál nyilván,erre én látnék olyan megoldást,hogy a pénzed letud rakni széfbe.Vagy csomiba vagy ahol akarod ott tárolhatod.És akkor ez hozhatna egy olyan lehetőséget az illegálnak hogy belehessen törni interiorokba és NEHEZEN megszerezhető cuccokal kinyitni a széfet és kivenni belőle a pénzt,ugyanigy az autólopás is jöhetne nekik.És a pénzt nem kell állandóan költeni,főleg ha nincs mire,kellenének új válallkozások amiket civilként eltudsz kezdeni és akkor abba máris menne a lóvé,új autók stb...Ingatlanok drágitása pl ne 1 misi legyen a garázs,hanem 5.Tuningok drágitása pl Ne 64k legyen egy verseny,hanem 120K.Ilyesmik kellenek nem halálba adóztatás és rablás limit emelése,mert akkor minden LVL 3 Player aki tud már venni egy Glockot az rabolni fog.Persze annak a limitjén is lehet változtani pl 1 misi legyen a limit,mint ahogy irták is ezelőtt.Azzal,hogy mindenkinek megadóztatod az utolsó fillérjét is nem fogsz sokat elérni,értem én hogy sokaknak jobban tetszene,mert nagyon reális lenne,de elég ha IRL szétvagyunk kapva legalább IG legyen valami élmény.

• Kedvelés
Reactions: Nyakashhh
Mind irtam,millókkal senki sem sétál nyilván,erre én látnék olyan megoldást,hogy a pénzed letud rakni széfbe.Vagy csomiba vagy ahol akarod ott tárolhatod.És akkor ez hozhatna egy olyan lehetőséget az illegálnak hogy belehessen törni interiorokba és NEHEZEN megszerezhető cuccokal kinyitni a széfet és kivenni belőle a pénzt,ugyanigy az autólopás is jöhetne nekik.És a pénzt nem kell állandóan költeni,főleg ha nincs mire,kellenének új válallkozások amiket civilként eltudsz kezdeni és akkor abba máris menne a lóvé,új autók stb...Ingatlanok drágitása pl ne 1 misi legyen a garázs,hanem 5.Tuningok drágitása pl Ne 64k legyen egy verseny,hanem 120K.Ilyesmik kellenek nem halálba adóztatás és rablás limit emelése,mert akkor minden LVL 3 Player aki tud már venni egy Glockot az rabolni fog.Persze annak a limitjén is lehet változtani pl 1 misi legyen a limit,mint ahogy irták is ezelőtt.Azzal,hogy mindenkinek megadóztatod az utolsó fillérjét is nem fogsz sokat elérni,értem én hogy sokaknak jobban tetszene,mert nagyon reális lenne,de elég ha IRL szétvagyunk kapva legalább IG legyen valami élmény.
Látom, hogy nagy hévvel futottál neki a témának, viszont a számtalan hozzászólásod alapján úgy tűnik, hogy a posztban leírtak jelentős részét sajnos félreértetted. Kezdjük a legfontosabb tévedéssel: senki nem akar "halálba adóztatni" senkit, és nem az a cél, hogy IRL gazdaságot csináljunk. A cél egy működő, stabil gazdaság a szerveren, ami hosszú távon is játékélményt nyújt.

Igyekszem pontról pontra helyretenni a dolgokat:

"Nem hozna sok változást az adó": Mire alapozod, hogy nem hozna? Leírom az én indoklásomat, hogy szerintem miért hozna, aztán várom az érvekkel alátámasztott ellentété. A szerver jelenlegi legnagyobb baja a folyamatos pénznyomtatás és a felesleges készpénz felhalmozódása. Egy jól felépített gazdasági rendszerben (számlavezetési díj, luxusadó, biztosítás és társaik, amiket a fő posztban illetve hozzászólásokban is vesézgettünk) nem egy-egy játékost büntet. Ennek pont én is részese vagyok, és én sem ahhoz a réteghez tartozom, akinek nincs vagyona a szerveren, ezért irigyli a gazdagokat, és el akar tőlük venni. Ilyen reformokkal kollektívan, mikro szinten észrevétlenül, de folyamatosan vonnának ki ezek az újítások óriási tőkét a szerverről. Napi több száz (ezer??) tranzakciónál ez dollármilliókat, de akár dollártízmilliókat is jelenthetne napi szinten, ami közvetlenül megfékezi az inflációt. Ha az adók kivetik a hálójukat a túldúsult vagyonra, a pénznek végre értéke marad, a piaci árak nem szállnak el a csillagos égig, és a kezdő vagy átlagos játékos sem szorul ki a piacról. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy egy ilyen rendszer kivétel nélkül mindenkitől vonna el pénzt, nem lenne kivételezés, mindenki egyformán "szívna" vele. Ami amúgy valójában egyáltalán nem szívás, csak most még így gondolod. De hidd el, hogy hosszú távon ez az egyenlő feltételeket biztosító modell működne a legjobban mindenki számára.

A bankhasználat és a 3-as szintű Glockos rablók: A rablási limit emelésének és a bankhasználat ösztönzésének pont az a lényege, hogy a készpénzt bevonzzuk a bankrendszerbe. Ha a pénzed a bankban van, a rabló csak annyit tud elvenni tőled, amennyit a zsebedben tartasz, teljesen mindegy, mekkora a limit, vagy hogy most fix összegről vagy %-okról beszélünk. Ráadásul senki nem mondta, hogy a kezdő játékosokat akarná bárki is kirabolni (ráadásul szerverszabályzat alapján nem is lehetne). A bank használata nem szivatás.

Rablások, betörések, széfek, autólopás: erről is írtam a posztban is. Az illegál jelenleg azért halott és egyoldalú, mert nincsenek érdemi célok és értelmes kockázat-nyereség arányok. A széfbetörés, a minőségi rablás és a tőke forgatása mind az illegális RP-t hivatott beindítani. Pontosan azt szorgalmazod te is, amit én is leírtam, csak úgy állítod be, mintha ellentmondanál neki.

Tuningok, ingatlanok, vállalkozások drágítása: megint csak, a posztban szintén szó van ilyen és ehhez hasonló dolgokról. Ha megnézed, a tuningok, a cégek és az ingatlanok gazdasági szerepének átalakítása pont azt a célt szolgálja, amit te is hiányolsz.

Összegzésképpen: mielőtt kijelented, hogy mindenki meg van adóztatva az utolsó centjéig, érdemes érdemben is átolvasni a javaslatcsomagot. Nem elvenni akarjuk a játékosok pénzét, hanem elkerülni, hogy a felhalmozott vagyon elértéktelenedjen, és ne legyen miért játszani a szerveren. A javaslataink valójában ugyanarra a problémára reflektálnak, csak érdemes kicsit mélyebben megérteni a mögöttük lévő gazdasági mechanizmust.

Teljesen jogtalan és alaptalan ez a hatalmas felháborodás amiatt, hogy meg kellene próbálni a készpénzt visszaszorítani, és a bankrendszer felé terelni a gazdaságot. Ha te ennyire foggal-körömmel ragaszkodsz a mostani felálláshoz, akkor ne csak indulatból meg dühből kommentelj azért, mert félsz a változástól. Kérlek, hozz fel érdemi, logikus érveket amellett, hogy miért lenne jó a szervernek, ha a tízmilliók továbbra is a zsebekben maradnának, és miért kéne a bankrendszernek meg a számlavezetésnek teljesen funkciótlanul állnia. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a puszta ellenkezésen kívül milyen gazdasági előnyét látod a korlátlan készpénzhalmozásnak, vagy miért vagy ellene a témának.

Látom, hogy nagy hévvel futottál neki a témának, viszont a számtalan hozzászólásod alapján úgy tűnik, hogy a posztban leírtak jelentős részét sajnos félreértetted. Kezdjük a legfontosabb tévedéssel: senki nem akar "halálba adóztatni" senkit, és nem az a cél, hogy IRL gazdaságot csináljunk. A cél egy működő, stabil gazdaság a szerveren, ami hosszú távon is játékélményt nyújt.

Igyekszem pontról pontra helyretenni a dolgokat:

"Nem hozna sok változást az adó": Mire alapozod, hogy nem hozna? Leírom az én indoklásomat, hogy szerintem miért hozna, aztán várom az érvekkel alátámasztott ellentété. A szerver jelenlegi legnagyobb baja a folyamatos pénznyomtatás és a felesleges készpénz felhalmozódása. Egy jól felépített gazdasági rendszerben (számlavezetési díj, luxusadó, biztosítás és társaik, amiket a fő posztban illetve hozzászólásokban is vesézgettünk) nem egy-egy játékost büntet. Ennek pont én is részese vagyok, és én sem ahhoz a réteghez tartozom, akinek nincs vagyona a szerveren, ezért irigyli a gazdagokat, és el akar tőlük venni. Ilyen reformokkal kollektívan, mikro szinten észrevétlenül, de folyamatosan vonnának ki ezek az újítások óriási tőkét a szerverről. Napi több száz (ezer??) tranzakciónál ez dollármilliókat, de akár dollártízmilliókat is jelenthetne napi szinten, ami közvetlenül megfékezi az inflációt. Ha az adók kivetik a hálójukat a túldúsult vagyonra, a pénznek végre értéke marad, a piaci árak nem szállnak el a csillagos égig, és a kezdő vagy átlagos játékos sem szorul ki a piacról. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy egy ilyen rendszer kivétel nélkül mindenkitől vonna el pénzt, nem lenne kivételezés, mindenki egyformán "szívna" vele. Ami amúgy valójában egyáltalán nem szívás, csak most még így gondolod. De hidd el, hogy hosszú távon ez az egyenlő feltételeket biztosító modell működne a legjobban mindenki számára.

A bankhasználat és a 3-as szintű Glockos rablók: A rablási limit emelésének és a bankhasználat ösztönzésének pont az a lényege, hogy a készpénzt bevonzzuk a bankrendszerbe. Ha a pénzed a bankban van, a rabló csak annyit tud elvenni tőled, amennyit a zsebedben tartasz, teljesen mindegy, mekkora a limit, vagy hogy most fix összegről vagy %-okról beszélünk. Ráadásul senki nem mondta, hogy a kezdő játékosokat akarná bárki is kirabolni (ráadásul szerverszabályzat alapján nem is lehetne). A bank használata nem szivatás.

Rablások, betörések, széfek, autólopás: erről is írtam a posztban is. Az illegál jelenleg azért halott és egyoldalú, mert nincsenek érdemi célok és értelmes kockázat-nyereség arányok. A széfbetörés, a minőségi rablás és a tőke forgatása mind az illegális RP-t hivatott beindítani. Pontosan azt szorgalmazod te is, amit én is leírtam, csak úgy állítod be, mintha ellentmondanál neki.

Tuningok, ingatlanok, vállalkozások drágítása: megint csak, a posztban szintén szó van ilyen és ehhez hasonló dolgokról. Ha megnézed, a tuningok, a cégek és az ingatlanok gazdasági szerepének átalakítása pont azt a célt szolgálja, amit te is hiányolsz.

Összegzésképpen: mielőtt kijelented, hogy mindenki meg van adóztatva az utolsó centjéig, érdemes érdemben is átolvasni a javaslatcsomagot. Nem elvenni akarjuk a játékosok pénzét, hanem elkerülni, hogy a felhalmozott vagyon elértéktelenedjen, és ne legyen miért játszani a szerveren. A javaslataink valójában ugyanarra a problémára reflektálnak, csak érdemes kicsit mélyebben megérteni a mögöttük lévő gazdasági mechanizmust.

Teljesen jogtalan és alaptalan ez a hatalmas felháborodás amiatt, hogy meg kellene próbálni a készpénzt visszaszorítani, és a bankrendszer felé terelni a gazdaságot. Ha te ennyire foggal-körömmel ragaszkodsz a mostani felálláshoz, akkor ne csak indulatból meg dühből kommentelj azért, mert félsz a változástól. Kérlek, hozz fel érdemi, logikus érveket amellett, hogy miért lenne jó a szervernek, ha a tízmilliók továbbra is a zsebekben maradnának, és miért kéne a bankrendszernek meg a számlavezetésnek teljesen funkciótlanul állnia. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a puszta ellenkezésen kívül milyen gazdasági előnyét látod a korlátlan készpénzhalmozásnak, vagy miért vagy ellene a témának.
Nos,elolvastam szóról szóra amit te leirtál,és meg is értettem.Nem vagyok se felháborodott és nem is ellenezni akarok semmit,csak igy jöhetett le.Jók az ötletek amiket feldobtál egyettértek velük mint ahogy én is leirtam.Én az adózásokat értettem kicsit félre és úgy jött le,mintha te azt szeretnéd,hogy az adók addig húzzák az embert amég megunja az egészet.Viszont ezt,hogy bankba tartsuk a pénzünket egyrészt értem és tudom támogatni másrészt nem,tehát ha én berakom,mert kamatozik és ott tartom de nem akarok mindig ATM-hez futkározni,hogyha fizetni kell de ha nagyobb összeget magamnál hagyok óriásit tudok bukni ha kirabolnak ezt nem értem.Okés legyen bankba legyen adó legyen kamat stb...De akkor a rablásokat is igazitsuk hozzá,legyen emelve mert valóban édes kevés az az 50 ezer ami most van.Legyen pl 1 millió,emelett még jönnek hozzá a tárgyak is ugyebár,mert ha nálad éppenséggel van 15 misi és azt mind elveheti akkor elfog menni a kedved.Ennyit akartam még hozzáfűzni a dologhoz ki lett már vesézve minden ami engem is érdekelt.

... de nem akarok mindig ATM-hez futkározni,hogyha fizetni kell...
Erre a mondatra reagálva, én annó írtam egy ötletet, ami ezt megoldaná és ezt az ötletet nem szabotálná semmilyen formában.

Most ha épp nem is PayPal az adott felület, hanem Venmo, CashApp, más egyéb ahogy egy kollega írta lent igazából kutyát se érdekli, a lényege ugyan az marad.

• Kedvelés
Adóztatásról annyit, ha belenyúlnak úgy kell belenyúlniuk, hogy a kevés pénzel rendelkező játékos is és a nagyobb pénzel lévő játékos is tudjon profitálni. lsd. 1 misi kamat 2000 és 12,5misi kamat 25ezer helyett mondjuk 20000, az 5000 meg elmegy vagyonadóra. Ezt meg lehet fejelni, ha 2%-os kamat visszacsökkene 1%-ra, illetve 12,5 misi feljebb menne úgy, 50misire és részarányosan növekedne a vagyonadó. Így aki úgy gondolja minek legyen 50 misi a számlán elég 40 misi és folyamatosan saveli ki bankból a pénzt, így szépen a kezelési díj büntetné a rendszer folyamatosan.

Tuning áraival feljebb mehetünk, de ezzel együtt a piac is felemelkedik, azaz ami ma 15millió holnap 20 millió lenne. Elsőre borzasztó viszont az adó többet vinne ki, eladáskor.

Volt itt olyanról is szó, hogy valamibe le lehessen kötni. Oké lekötjük mi gazdagok, várunk majd és többletpénzt kapunk fel. Így nekünk profit, a kishalak meg örülnek ha valami csurran cseppen.

Illegál felemelése, több pénz rablása, rákényszerítés a bankra. Köszönöm, akkor a taktika egyszerű, gazdag vagyok inkább nézek ki a fejemből minthogy kockáztassak x milliót. <---- Kevesebb player fog mozogni rabolható helyen, ezzel együtt tovább kínozzuk az illegált és a szerver játékosszámát. Maximum félmillió rablása, így még talán bevállalná az ember.
Csak hát ha ezt emelik, akkor atm,boltrablás pénz is feljebb kell emelni.

Piros lámpa:
Vagy mindenhova kerül, vagy lennék akkora pénzéhes, hogy kitanulnám merre vannak és kicselezném, ergo illegál szívná meg a meneküléskor (Még kevesebb illegál tevékenység lenne emiatt)

Ingatlanár növelése:
-Gazdagok vásárolnának akkor, illetve playertől még drágábban lehetne megvenni az ingatlant. Ergo beleépítenénk a pénzt ingatlanokba. Így is fél szemmel ezt látom, hogy már most ez megy a szerveren, később ha egyszer megszűnik az ingatlanigénylés hatalmas ingatlanárak lesznek, így a szegény réteg fog megint pórul járni.

LSMS-nek egy ötlet:
Persze fusztráló és jó móka hogy csak motort kér, én a mostani árakat meghagynám, cserébe bekerülne egy szerelési/szervízdíj. Ez x összeg szerelési ár felett átvállalnátok. Ha csak motort kér akkor motor+30ezer, ha full akkor ilyen párezerrel lenne több.

Több pénz kihordása a szerverről felvetésem:
1. Egy új munka, ami iszonyatosan drága lenne, de ha megfelelő csoport van erre a munkára akkor szép profitott termelne. Több ember gyorsabb munka és gyorsabb pénz. Egyedül lassú munka, lassabb pénz (https://forum.westmta.com/threads/restauralo-rendszer.9776/) <--- Ez ha megvalósulna és tőke kell hozzá, akkor egy jó csapattal visszahozható az ár, az emberek összébb állnának és nem szóló módba csomagoznának hanem közösen "grindolnának" hiszen ez a mostani meta. <--- Ha grindra úgy mennénk rá, hogy összehozzuk az embereket, új barátságok, új csoportos tevékenységek, kiruccanások, illegálkodás, meg stb. <---- Pénz jönne és menne, forogna jobbra balra az rp interakció emelkedne a játékosok között. Win-win helyzet.

Exkluzív autóker:
2. Jelenlegi autóker és exkluzív láda mellé jönne. Itt olyan autók lennének amiket csak ebből az autókerből lehet megvásárolni. Viszont ha limitálásra kerülne, nem érné meg. Itt a legjobb megoldás hogy heti/havi szinten érkeznének exkluzív autók, pl. egy Nissan GT-R Nismo heti szinten 3 db. 30misi árba és havonta egy Ferrari 250 GTO 150misi árba. Így ez a pénz, kimehetne a szerverről. Ezek az autók mivel ritkábbak lennének a playereknél és csillagászati áruk lenne ha player vesz playertől, de ott meg az adóval szépen pörögne ki.

3. Pénzváltás. Jelenleg dollár van a szerveren, ez megkerülhető lehet úgy, hogy szépen átállunk mondjuk Westdollárra. Azaz a régi dollár nem érne semmit, átkéne váltani Westdollára. A munkák teljes fizetését is megvágnánk emiatt, viszont a házak és autók árai maradnának ugyanezen a szinten mint most. Hátránya ismét a grindolás lenne belőle, a kereskedést bizonytalan lenne, talán nagyobb bukó is lehet, nem érne egy autókeres 3misis autó 15 misit a szerveren, hanem 5-6misire szökne fel.

4. PP vásárlás npctől?
-Nem lenne rossz ötlet, de megint egy bizonyos réteg járna jól és mindenki ebbe fektetné a pénzét, azaz mindent megölne. Maximum x mennyiségű pp-t lehessen napi szinten kiváltani, ezzel pedig a pp piaci árát vágnánk szét teljesen.

• Imádom