Ryder - Admin TGF

NotRyder

Újonc
Augusztus 30, 2026
2
2
Karakter
Mia Freeman

Bemutatkázos

Sziasztok! Daninak hivnak, 18 éves vagyok, a becenevem Ryder. Jelenleg középiskolás vagyok, próbálkozom mellette dolgozni, kisebb nagyobb sikerrel. Régebben rengeteget kosaraztam, eleinte csak haverokkal kimászkáltunk, majd utána kicsit komolyabban vettem, és elkezdtem versenyekre, edzésekre járni. Egy kisebb baleset után sajnos abba kellett hagynom. Jelenlegi szabadidőmet a barátaimmal töltöm, illetve a játszással. Régóta RP-zek, és ezen kivül is nagyon szeretek új játékokat játszani, kipróbálni azokat. Jelenleg próbálkozom egy kisebb anyagi helyzetet magam köré alkotni, gépeket (PC-ket, laptopokat) szerelek, takaritok, pasztázok, újratelepitek, és társai.

Karakteren belüli tapasztalatok

Nagyjából 10 évvel ezelőtt kezdtem el rendszeresen RP-zni, fogalmam sincs melyik szerveren. Arra viszont emlékszem, hogy akkor még pici voltam, igy nem annyira értettem, valójában mi is az az RP. Még mielőtt elkezdtem volna RP-zni, mindig is See-re szerettem volna feljutni, hogy tudjak ott játszani. Rengeteg streamer, youtuber inspirált, valójában miért is lenne jó belekezdeni. Bele is vágtam, viszont az akkori gépem nagyon amatőr volt ahhoz, hogy feltudjak lépni SeeMTA-ra, és stabil, játszható FPS számokkal játszak. Tehát emiatt, nem is See-ztem akkoriban. Úgy gondoltam, mégse hagyom ennyibe, szóval más megoldást kellett kitalálnom arra, hogyan is tudnék RP-zni. És rátaláltam bizonyos szerverekre, ahol viszont elkezdtem játszani. Nem ment annyira ez az RP dolog, nem értettem mit miért csinálnak az emberek, és hogy valójában mi is az az RP. Ekkor abba is hagytam, beleunva az egészbe, tudva hogy sose fogok RP-zni, mert nagyon bonyolult. Eltelt nagyjából 1-2 év, és egy spanom emlitette, hogy hát ő az egyik szerveren már nagyon régóta játszik, és hogy nézzek fel, segit elkezdeni RP-zni, elmagyarázza a dolgokat. Rábólintottam, és felmentem. Ez akkoriban egy gazdag RP volt, viszont akkoriban ott még volt RP. Elkezdtem beleszokni az RP-be, és mint egy tornádó magába rántott, majd azt vettem észre hogy napról napra, csak MTA-val játszok. Eltelt egy pár hónap, és megpróbálkoztam felvételt nyerni az adminisztrátori szerepkörbe. Ez sajnos elúszott, az életkorom miatt. A következő TGF viszont egész jól sikerült, hiszen bekerültem, és nagyon sok dologba beláttam, ezért sokat is kérdeztem. Ez viszont egyáltalán nem volt baj, hiszen éppen ezért tartok jelenleg ott, ahol most. 2-3 éve elkezdtem See LV-zni, ami viszonylag egész jól sikerült. Félig bekerültem egy illegális FK-ba, (Cartel) nagyon sok emberrel jóba voltam, sokan ismertek, és rengeteget RP-ztük együtt. Ámbár már kezdtem unni, és itt jött a legnagyobb fordulat bennem.

Az MTA-t körülbelül egy éve hagytam abba, hiszen már nem láttam potenciált benne, láttam hogy szépen lassan hal ki az egész community, ezért át tértem Fivemre. Na az volt, az igazi megtörés bennem. Mindig is utáltam a Fivemet, viszont adtam neki egy esélyt. Felmentem GalaxyRP-re, és láttam hogy ott végre RP-znek az emberek, és nem a tipikus (Fegyver van rádtarva, szállj ki a kocsiból) szöveg megy, mert leginkább ez a félelem volt bennem. Galaxy-n rengeteg időt eltöltöttem, napi 19+ órákat öltem bele. Bekerültem egy illegál frakiba, ahol megismerkedhettem viszonylag jó emberekkel. Galaxyn nagyon szerettem volna egy szinvonalas karaktert vinni, ezért egy Japán fickót RP-ztem, akit mindig Kinainak hivtak. Viszont meguntam ezt az FK-t, rengeteg elhanyagolás miatt, illetve a folyamatos konfliktusok miatt. Ezért elkezdtem egyedül belekezdeni egy frakcióba, ami nagyon jól sikerült. Mivel akkor már az egész szerver ismert, és tudta kivagyok, hamar jelentkeztek az emberek, és egy nagyon jó kis csapatot tudtunk alkotni. Ekkor még nem volt meg a rendes frakció, ott egészen máshogy müködik az FK rendszer. Sajnos a GalaxyRP szerveréről kaptam egy perma bant, nem szeretném részletezni hogy miért. Lényeg, hogy olyan dolgokat irtam a szerver kontextusában, ami bizonyos adminoknak nem volt szimpatikus. Viszont egyáltalán nem bántam, mivel észre vettem azt, hogy mindent elhanyagoltam magam körül. Újra elkezdtem foglalkozni a családommal, barátnőmmel, barátaimmal, és társai. Viszont valami, hiányzott bennem nap mint nap.

És ez volt az RP. Tudtam, hogy én már korábban játszottam Westen, úgyhogy úgy gondoltam vissza térek. Igy is tettem, és most jelenleg itt vagyok, és tervezem is nagyon hosszú távra. Jelenleg egy frakció tagja vagyok, és szeretném itt is azt a szinvonalas karaktert vinni, amit eddig is sikerült.

Adminisztrátori tapasztalat

RaiseMTA - Tulajdonos
ClayMTA - Fejlesztő
DawnMTA - A1
Country Life - A3

Fivem

Black City - A3
Havoc Military - Manager
Prime Military - A2

És további számtalan szerver, amik sajnos nem jutnak már eszembe.

Mit jelent az adminisztrátori szerepkör

Szerintem elsősorban egy admin azért kell a szerverre, hogy segitse a játékosokat. Az elakadt, bajba került playereken tudjon segiteni. Sajnos viszont, nem csak ebből áll. Adminügyek levezetése, szankciók kiosztása. Viszont számomra nagyon fontos az érme két oldala, illetve az, hogy véletlen se gondolják úgy, hogy pártolom az egyik felet. Szerintem nagyon - nagyon fontos a kellő kommunikáció, helyesirási készség, illetve szerintem nagyon fontos a gyorsirás is. Nagyon fontos bizonyos helyzetekben a megfelelő döntésképesség is.

Aktivitás

Hétkoznapokon nagyjából 2-3 órát tudnék az adminkodásra fektetni, hétvégén ez megnőhet, akár 3-4-5-6 órára is. Ez attól függ viszont, mennyi időm van éppen a szerverre, családi össze jövetelek, barátnőmmel ide oda mászkálni, társai.

Csapatmunka

Úgy gondolom, hogy csapatban dolgozni sokkal hatékonyabb tud lenni, ha mindenki megfelelően áll a közös munkához. Szeretek másokkal együtt dolgozni, és könnyen megtalálom a közös hangot a csapattársakkal. Számomra fontos, hogy egy feladat elvégzése során ne csak mindenki a saját részével foglalkozzon, hanem szükség esetén támogassuk is egymást. Egy esetleges vita vagy ellenkező vélemény esetén sem tartom jó megoldásnak a konfliktust. Inkább arra törekednék, hogy mindenki elmondhassa a saját álláspontját, majd közösen találjunk egy olyan megoldást, amely mindenki számára elfogadható. Szerintem fontos a türelem, a tisztelet és az, hogy a személyes problémák ne befolyásolják a csapat közös munkáját.

Miért engem válasszatok

Úgy érzem, több szempontból is megállnám a helyem adminisztrátorként. Könnyen alkalmazkodom az új helyzetekhez, és általában hamar átlátom, ha valami új dologgal találkozom. Az elmúlt évek során már volt lehetőségem adminisztrátori feladatokat ellátni, ezért nem teljesen ismeretlen számomra az ezzel járó felelősség. A szerver működését és a játékosokkal való kommunikációt is komolyan venném, emellett problémásabb helyzetekben is igyekeznék nyugodtan és átgondoltan dönteni.

Miért szeretnék admin lenni

Azért szeretnék ismét adminisztrátori szerepet vállalni, mert korábban már megtapasztaltam, milyen feladatokkal és felelősséggel jár ez a pozició, és ezt a szerepet a mai napig szivesen csinálnám. Szeretném, ha a játékosok problémáikkal nyugodtan fordulhatnának hozzám, és amikor csak tudok, segitenék nekik a helyzetük megoldásában.

Pozitív és negatív tulajdonságok

Pozitiv tulajdonságaim:

• Általában nyugodtan kezelem a nehezebb vagy feszült helyzeteket is, nem könnyű kihozni a sodromból.
• Megfontolt vagyok, ezért nem szeretek elhamarkodott döntéseket hozni.
• Könnyen teremtek kapcsolatot másokkal, és gyorsan megtalálom a közös hangot különböző emberekkel.

Negativ tulajdonságaim:

• Időnként hajlamos vagyok túl sok feladatot magamra vállalni, még akkor is, amikor nem feltétlenül lenne szükség rá.
• Néha túlságosan sokáig gondolkodom egy-egy döntés előtt, mert szeretném minden oldalról átgondolni a lehetőségeket.
• Előfordul, hogy egy problémát inkább egyedül próbálok megoldani, és csak később kérek segítséget, ha nem sikerül rögtön megtalálnom a megfelelő megoldást.

UCP, illetve játszott percek

• Kedvelés
Reactions: Bubi és mikRobi