- Július 4, 2026
- 3
- 2
- Karakter
- tario.perkins
A Rollin 60s Neighborhood Crips (R60NHC) – más néven Sixty Hood, Rich Rollin 60s vagy Six-Owes – Los Angeles egyik legnagyobb, legismertebb és legbefolyásosabb fekete utcai bandája. Az 1970-es évek közepén alakultak meg; bár az eredeti Westside Crips szervezetéből nőttek ki, hamar önálló, meghatározó erővé váltak a Neighborhood Crips (Deuce, 2x) szövetségen belül. Erős bázist építettek ki Hyde Park, Crenshaw, a Slauson Avenue, a Western Avenue és Baldwin Hills egyes részein, hírnevüket pedig a saját tömbjük iránti hűségre, a nagy létszámra és a területük brutális védelmére alapozták. A „60-asok” kulcsszerepet játszottak a Rollin’ Card nevű ernyőszövetség kialakításában; ez a csoportosulás olyan „seteket” (alcsoportokat) fogott össze, mint a Rollin 30s, 40s, 50s, 90s és 100s, amelyeket a közös Neighborhood Crip identitás és az azonos utcai szemlélet kötött össze. Az 1980-as és 90-es évekre a Rollin 60s South Central egyik legerősebb bandájává vált, ahol a bűnözői tevékenység kulturális befolyással is párosult: a környékükről olyan ikonikus alakok kerültek ki, mint Nipsey Hussle, aki a „60-asokat” a saját lakókörnyezetük határain túlmutató szimbólummá emelte, összekapcsolva az utcai tekintélyt az üzleti élettel, a zenével és a helyi közösség felemelésével.
Seattle Mariners, sapka az évek során a Rollin 60's egyik legismertebb jelképe lett, hasonlóan ahhoz, ahogy más bandák is bizonyos csapatok sapkáit választják a logójuk vagy kezdőbetűjük miatt.
A New York Yankees MLB-sapkát azért hordják, mert a „NY” logóban a „N” betűt a „Neighborhood” (NHC) jelképeként értelmezik, így a Rollin 60's Neighborhood Crips identitására utal.
Riválisok:
Eight Tray Gangster Crips (83GC)
52 Hoover Criminals Gang (52HCG)
74 Hoover Criminals Gang (74HCG)
83 Hoover Criminals Gang (83HCG)
Inglewood Family Gangster Bloods (IFGB)
Denver Lane Bloods (DLB)
Van Ness Gangster Bloods
Az Inglewood Family Gangster Bloods (IFGB) szövetségesei
OOC Információ:
Tomi a nevem, 16. életkoromban vagyok és körülbelül másfél-két éve bandarpzem. Mostanában nem, de régebben hobbi szinten kosárlabdáztam, és küzdősportoltam.
Szeretném azt, hogyha tetszene mindenkinek a pályázat, ezt is weboldalak segítségével csináltam, és persze pár haverom közremükődésével hozhattam ezt létre.
Természetesen ez a pályázatom jobban tetszik mint az előző, mert igaz hogy a másik az hosszabb volt, de az tele volt mindennel is. Pár szerveren jártam már, és természetesen bandában is voltam párszor, ahova bejutottam. Azért nem vagyok tökéletesen profi RP-s, de igyekszem magamból kihozni a maximumot. Ezzel a pályázattal az a célom, hogy realisztikusan mutassam meg, hogyan is müködik egy banda.