Raktárvadászat

Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

Boni

Lelkes fórumhasználó
Október 11, 2025
158
168
Karakter
gael.caruso
westmanagerlogo.png

InGame neved:
Jayce Morales

Ötleted:
Ahogy a téma címe is adott, egy raktárvadász élmény scriptet ajánlanék felétek, amivel kicsit egyedivé lehetne tenni a mindennapokat.
Van benne jócskán feladat, de úgy gondolom, egyedi dolgot hozhatnátok létre. Ennek érdekében én se sajnálom az időt, hogy egy rendes speckót készítsek Nektek hozzá.
Láttam, hogy volt korábban ezzel kapcsolatos ötlet, de az kidolgozatlan volt.

1. Fejlesztés célja és koncepcionális elképzelés
A raktárvadászat funkció egy viszonylag egyszerű logikán alapulna. Las Venturas és Los Santos területén is vannak olyan ipari parkok, ahová nem kéne mást csinálni, mint letenni egy-két konténert vagy éppen kis garázst. Ezt nem kell túlzásba vinni, nem kell túl nagy garázsnak lennie, ezzel együtt nem is foglalna sok helyet.
B opció, hogy egy interiort hoztok létre egyedi kialakítással -> ezzel elkerülve azt hogy map betöltés miatt laggok legyenek.
Mi lenne a fő feladat? Egy NPC-nél jelentkezhetnél bizonyos licitálásokra, ennek lenne mondjuk bizonyos nevezési díja is. A jelentkezés definiálná azt melyik garázshoz kell menned. A licit bizonyos időben kezdődne (ha lekésed értelemszerűen bukó és visz ki pénzt a szerverről).
El lehet azon is gondolkozni, hogy egyszerre maximum hány licitálásra tudjon jelentkezni a játékos, ezzel elkerülve azt, hogy bejelentkezik több licitre, de nem pakolja ki a raktárokat.
A raktár tartalma véletlenszerű lenne, de bizonyos esetek lehetnének százalékok alapján:
- Nagy veszteség
- Kis veszteség
- Nullszaltós
- Kis nyereség
- Big win
- One in a Million - Eventen kívül is lehetne ilyen, természetesen iszonyat ritkán, de szerintem meghozhatná a játékosok kedvét hozzá.
- Eventek során akár lehetne egy epikus nyeremény is, amivel olyan tartalmakat tudnátok elérhetővé tenni, amik mondjuk csak ilyenkor találhatók meg a garázsban.

Egyelőre szerintem egy gépi játékot kéne megcsinálni, hogy véletlenszerű NPC-kkel kéne megküzdj a licitálás során. A korábban említett raktár érték kapcsán lenne egy tól-ig tartomány, ami definiálná a kezdő licitet és az alapértelmezett licitlépcsőt is. Itt már akár az is eldőlhet, hogy az NPC meddig hajlandó elmenni.

Amennyiben a játékos megnyeri a licitet, a raktár kipakolását X ideje lenne kipakolni, ezzel is mozgatva a játékost.
Megnyert licit után egy exterioros garázsba (?) be tudna menni a játékos és kis nagyító ikonnal felfedezhetné az ott megtalálható tárgyak mivoltját.

A raktárvadászat mint tevékenységi kör akár céges tevékenységi körhöz is köthető lenne és csak az tudná mondjuk csinálni, akinek minimum van ilyen egyéni vállalkozása, ezzel a szerepkörrel.

2. Miért érdemes megcsinálnotok?
Egyedi megvalósítás, ami szerintem egy mindennapi dolgot hozna be a játékosok életébe. Nem igen ismerek olyan szervert, ahol ez minőségi módon meg van oldva. Mivel ez is úgymond egy gambling, így megvan a vonzalmi értéke az emberek számára.
Több más funkcióval is összeköthető ez, amit máshol is felhasználhattok majd a későbbiekben. (például ház kirablásánál az újonnan hozott tartalom egy jó előrelépés).

3. Függőségek, amiket valahogy meg kéne oldani a fejlesztéshez
- Első és szerintem legfontosabb tényező a modellezések elkészítése. Meg lehet oldani standard GTA modellekkel, de az nem szélesíti ki a lehetőségek tárházát. Ha letakart, vagy rosszul látható tárgyakat akartok elhelyezni egyes raktárakban, akkor ahhoz modellezést kell végrehajtani.
- Új, megszerezhető tárgyakat kéne behoznotok a szerverre, ami nem csak antik. Ezzel együtt szükség lenne a zacis átdolgozására is az új itemek kezelésével. Elválhatna a dolog, hogy háztartási eszközöket vagy antik tárgyakat is tudj leadni.

> Csak hogy néhány behozható itemet említsek: Különböző kategóriájú televíziók, porszívók, antik étkészletek, porcelánok, esetleg bélyeg gyűjtemény és még sorolhatnám.
- Akár itt szintén megoldható lenne az, hogy furgonnal lehet elszállítani bizonyos tárgyakat (ki és berakodás lehetősége meglévő script alapján)
- Akár azt is el tudom képzelni, hogy régi - vagy hibás járművek (kocsi/motor) vannak a raktárba, amiket szintén kicsit zacis alkudozás szintjén el lehetne szállítani a roncstelepre.
- Háztartási hulladékokkal történő leadó bővítése (ahol jelenleg a szemetet tudjuk leadni), hogy lehessenek valóban semmit se érő dolgok is. (Ruhák, fém hulladék, plasztik hulladék, stb...)

Megjegyzés:
Ez nagyon egy kezdetleges ötlet, azonban ha gondoljátok én szívesen segítek az ötletek kidolgozásában. (Ezzel nem elvéve, hogy nyilván Ti is tudjátok mit és hogy érdemes csinálni.)

Talán az egyik leg underrated-ebb ötlet ez. Nekem nagyon bejönne, izgalmas lenne és egyedi. Gyerekkorom kedvence volt a raktárvadászok. Támogatom! +1

Volt hasonló gondolatunk, és talán még nincs is elvetve de teljesen máshogy mint ahogy más szervereken meg volt ez valósítva.

Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.