Panasz Smiley, Drakee ellen.

Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

balintkalc

Barangoló
Szeptember 26, 2025
35
13
Burkina Faso
Karakter
Clive Poe
westlogofa.png

Panasztevő InGame neve:
Joe Messer

Panaszra tett Adminisztrátor neve:
Smiley, Drakee

Panasz leírása, kifejtése, oka:
Jogtalanul lettem kibannolva a szeverről. Kezdeném azzal, mikor Szabez kikerült az FK-ból, Teg lett a leader és én gyakorlatilag azonnal alleader lettem.
IC is megtörtént a váltás, bekerültem az FK leader DC-re, tehát szerintem egyértelmű volt a pozícióm.

A leaderi jog adminisztratív ráadása és a doksiba írás csak később történt, mert a szerver kb halott volt és nem volt aktív admin. Még Teg-nek is várnia kellett emlékeim szerint mert sosem volt jó Brudernek az időpont. Emiatt szerintem nem fair, hogy pár nap hiány miatt permát kaptam. Úgy érzem, személyes konfliktusok is szerepet játszottak az ügyben ami miatt teljes mértékben jogtalan a dolog. Nekem teljesen okés, hogy IRl dolgok miatt valaki nem ér rá, hogy leadert adjon, akkor is kivártam a soromat. Viszont az, hogy valaki más miatt én kapjak bant az nevetséges.

Különösen igazságtalannak tartom, hogy mások (pl. Danii) rövidebb leaderi idő után hosszú ideig nem kaptak bannt.

Az adminok válasza az volt, hogy a szabályzat szerint a 60 napot attól számolják, amikor hivatalosan leader lettem vagy fórumon bejelentették. A dokumentáció alapján nekem 7-8 nap hiányzott, az én számitásaim alapján viszont már 63-64 nap is eltelt, viszont az ő számitásuk alapján automatikusan járt a büntetés. Szerintük az sem segített, ahogyan a végén kommunikáltam velük. Ugyanakkor jelezték, hogy a „perma” nem feltétlen végleges, és később egy unban kérelem jó eséllyel elfogadható lenne. Ez mind szép és jó, de sehol sem volt leirva hogy konrkétan mi alapján számolják a 60 napot, szerintem ha belépek egy dc-re ahol csak leaderek vannak az elég egyértelmű jel, hogy leader vagyok, főleg hogy nem kickeltek ki.

Az MC motoros FK motorok nélkül működött, és szerintem a frakciók között sem volt túl sok RP lehetőség ezért úgy éreztem itt az idő leadni a frakit. Azt is megemliteném hogy amikor mi tartottuk életben az RP-t alacsony playerszám mellett, azt nem értékelték, most meg amikor már van bőven player jönnek az elvárások, hogy ennyi meg annyi élménykép meg rablás szükséges a frakció megtartásához.

Az adminok folyamat azt mondták nekem, hogy jelenleg nincs kivételezés, a korábbi döntésekért nem tudnak felelősséget vállalni, és a szabályzatot most következetesen próbálják alkalmazni. A privátb beszélgetések végén pedig az lett nyomatékositva az érzésem szerint, hogy úgysem akarok már a szerón játszani, akkor nem mindegy? Pedig igenis szeretnék néha feljönni és RPzgetni, viszont frakció nélkül aktivan tényleg nem fogok játszani. Ezt is annak érzem, hogy ők is érzik, hogy semmi értelme ennek a bannak de ha már ki lett osztva akkor úgy marad.

Kötelező bizonyítékok (pl. log, kép, videó):
-

Megjegyzés:
-

Utoljára szerkesztve:
  • Kedvelés
Reactions: Ruly
Szia!
A döntés nem személyes alapon született, hanem a jelenlegi szabályzat alapján.
A leaderi idő hivatalosan a doksiba beírt időponttól számít, nem attól, hogy valaki mikor került be a leader dc-re.
Korábbi esetekre és más játékosokra nem tudunk hivatkozni, mivel a jelenlegi felügyelők, tehát @drakeee és jómagam a mostani szabályzat alapján hozzuk meg a döntéseket. Arról, hogy régebben kit miért és milyen indokkal nem tiltottak ki, nem tudok nyilatkozni. Alig több mint két hete töltök be ilyen pozíciót a szerveren, viszont ez idő alatt nem történt semmilyen kivételezés senkivel szemben, és a jövőben sem ez a cél.

• Kedvelés
Reactions: B4ZSY
Te magad irod le, hogy a hivatalos idő a doksiba irt idő alapján számit, de továbbra sem tudom, hogy a doksiba irt idő mi alapján van beirva. Hiszen ez nem lett részletezve a szabályzatba. Ez alapján hogy kérhetsz engem számon a 60 napon, ha én magam sem tudom hogy mikortól van beirva. Én egy dolog alapján tudtam számolni, az a dc belépési idő, kérve lett tőlem, hogy állitsak IG nevet tehát tisztában volt vele mindenki aki a dcn-n bent volt, hogy ki is vagyok és miért léptem be.

Megvizsgáltam a problémát és ezekhez bizonyítékokat is gyűjtöttem.
A leader dc-re 03.07-n csatlakoztál ami azt jelenti, hogy 62 napra rá lett elvéve a leaderi jogosultságod a szerveren, tehát a 60 napos történet itt nem érvényes és a bíráló admin/ok nem helyesen jártak el ez ügyben.

Amikor kevés playerszám volt akkor is volt elvárás, de nem volt érte annyi csesztetés most is van ugyan úgy elvárás és akik nem tartják be ezeket a dolgokat azoktól megválunk.

Az, hogy Te nem olvastad el a "Frakció Leader" discord részen a Leaderekre vonatkozó szabálypontot az már nem a mi hibánk. Le van írva, hogy meddig kell minimum a frakciót vezetni, hogy ezek a dolgok elkerülhetőek legyenek de itt ez jelenleg semleges csak megjegyeztem.

A bant levettem, a két eljáró adminisztrátort szóbeli figyelmeztetésben részesítettem, és a leader adás/elvételi szabályokat újra ismertettem velük.

Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.