NAIJA AXE DEM (BLACK AXE)

Csuli2002

Újonc
Június 16, 2025
14
8
Karakter
Arturo Prentis
4BQWdOP.png

NAIJA AXE DEM (BLACK AXE)
Frakciótervezet

Háttértörténet
Az 1970-es évek végén a benini egyetem kilenc diákja egy kizárólag férfiakból álló testvériséget alapított, amely ideológiájában a pánafrikanizmust helyezte előtérbe. A csoport népszerűsége egyre csak nőtt, így az 1994-ben végzős hallgatók úgy döntöttek, hogy elszeparálódnak a benini egyetemtől, és csatlakoznak az NBM-hez (Neo Black Movement). A Black Axe szervezett bűnözői csoportra és az NBM-re sok helyen egy és ugyanazon szervezetként utalnak, viszont az egyre növekvő illegális aktivitás miatt az NBM nyilvánosan is elhatárolódott a Black Axe testvériségtől. A társulás mára egy globális méretű, szervezett bűnözői hálózattá nőtte ki magát, amely világszerte kisebb-nagyobb befolyással bír, és becslések szerint körülbelül 30 000 tagot számlál. Vezetői és tagjai főként nigériai származású emberek.

A bűnszervezet számos illegális tevékenységben vesz részt, mint például prostitúció és arra való kényszerítés, embercsempészet, fegyver- és kábítószer-kereskedelem, valamint politikai csalások. Kreativitásuk határtalan, ha áldozataik piszkos munkára való kényszerítéséről van szó. A Black Axe hálózata Los Santos térségét körülbelül öt évvel ezelőtt érte el. A globális méretű szervezet nézeteit valló helyi bűnözők „Naija Axe Dem” (Nigériai Fejszések) néven ismertek. A Naija Axe Dem a globálisan működő Black Axe bűnszervezet Los Santosban és annak vonzáskörzetében tevékenykedő alágazata. Ideológiáját, felépítését és működését tekintve a nigériai főszervezet érdekeit tartja szem előtt.​

OOC Bemutatkozás

Főleader: Márk (Kuci)

• Karakter neve: Arturo Prentis -> Ibrahim Adewale
  • Magamról: Sziasztok! Márknak hívnak, 24 éves vagyok, de a legtöbben csak Kuciként ismernek. Erdélyben élek, a civil életben pedig autószereléssel és lakásfelújítással foglalkozom – a tanulmányaimat már régebben befejeztem, és hamar a munka világát választottam. Igyekszem aktív életet élni, így hétköznaponként rendszeresen járok kerékpározni, futni és focizni. Mindezek mellett természetesen a legfontosabbak számomra a szeretteim, így szabadidőm nagy részét velük töltöm. A játékot általában a nap legvégére hagyom. Amikor már mindenki lepihent, olyankor ülök le a gép elé, hogy kikapcsolódjak és időt szakítsak az „online” barátokra, régi ismerősökre. Nem ma kezdtem az ipart, már több mint 10 éve MTA-zom, így az évek alatt rengeteg tapasztalatot szereztem, és sok mindent láttam már az RP világában. A frakció indulásánál több régi, tapasztalt Roleplay-es ismerősöm is csatlakozik hozzám, így a szervezet már a kezdetektől fogva nagyon stabil lábakon, egy megbízható és összeszokott csapattal tud elindulni.

Az indulás pillanatában rajtam kívül a következő playerek kerülnének a frakcióba a jelenlegi IC nevük szerint: Myron Miller, Natalie Paige, Dean Bayron, Omari Smith, Luke Cavalli. Körülbelül 5-6 éve játszunk együtt.

250px-Neo_Black_Movement_aka_Black_Axe.JPG

A frakció szerepe és elképzelése a szerveren
Szeretnénk jobban összekapcsolni a legális és illegális frakciókat, valamint a civileket közös RP szituációk keretein belül. A civileket több tevékenységbe is bevonnánk (anélkül, hogy hivatalosan a frakcióhoz tartoznának). Ilyenek lennének például a fegyver- és drogeladások, vagy közös polgári tüntetések szervezése az etnikai megkülönböztetések ellen.

Szeretnénk a frakció HQ közelében egy fegyverboltot igényelni, melynek interior része lőtérként funkcionálna. A rendvédelmi frakciók számára kiváló RP szituációkat teremthetne, hogy előre bejegyzett fegyverekkel működnénk, és havi szintű ellenőrzéseknek vetnénk alá magunkat. Az illegálisan megszerzett lőszereket így hamis, legálisnak álcázott beszerzésekkel tennénk tisztára mosott bevételi forrássá. A cél a legális-illegális egyensúly megteremtése.​

Tagfelvétel
A lőtéren keresztül vennénk fel a kapcsolatot a hétköznapi civilekkel is. IC egy fegyverrel jól bánó személlyel könnyen el tud kanyarodni az RP egy olyan irányba, amiből később ismereteket szerezhet a szervezet sötétebb oldaláról.​
  • A legális oldalon keresztül bekerülni kívánóknak sok időre és bizalomra lesz szükségük.
  • Ajánlás útján is meg lehet hívni embereket. A beavatás egy titkos helyen történik.
  • Szűrés: Ha egy ajánlott személyt 1 hónapon belül elbocsátunk, az őt beajánló 2 hibapontot kap. UCP ellenőrzés és 15-20 perces OOC beszélgetés minden tagnál kötelező. 3 hibapont után kirúgás jár (1 hónap alatt évül el egy pont).

_122054142_11super_promo_new_safe_zone.jpg

Hierarchia és feladatkörök
  • Opperleier: A testvériség vezetője, a Naija Axe Dem arca.
  • Bass: Felelős a szervezet tevékenységéért és azok ellenőrzéséért. A vezető segédje.
  • Lord: A vezetők jobb keze. Illegális tevékenység koordinálása, toborzás.
  • Axeman: Illegális kereskedelmek szervezői, kapcsolatépítők.
  • Nuweling: Beavatott tag. Részt vehet minden legális/illegális megmozdulásban.
  • Ruffian: Ideiglenes rablás rang. Csak frakcióvezetővel rabolhat. Magánrablás szigorúan tilos!
  • ITJ: A szervezet illegális oldalát nem ismerő, bizalmat építő személyek.

Frakciójárművek
  • 2 db Jeep Grad Cherokee
  • 2 db GMC Yukon Denali
  • 1 db Mercedes Benz Sprinter

A járművek számából hajlandóak vagyunk lejjebb adni, ha szükséges!​

HQ és Skinek
  • HAMAROSAN!

Utoljára szerkesztve:
A pályázat maga korrekt, eléggé érdekes témakőrt sikerüot választanod.

Csak bízni tudok benne, hogy nem egy dara-only frakció a terv.
Sok sikert!