[LSFD] ~ Roger Miles

Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

kristof.81

Újonc
Május 17, 2025
3
0
Karakter
Roger Miles
LSFD.png

Los Santos Fire Department
Jelentkezési Formanyomtatvány

In Character (IC)

Személyes adatok:
Teljes neve: Roger Miles.
Anyja neve: Bianca Miles.
Születési hely, idő: 08/28/1992, Los Santos, 3671 Hillcrest Ridge Road.
Személyigazolvány száma: ID-0J0Q7210.
Jogosítvány száma (amennyiben nem rendelkezik jogosítvánnyal hagyja üresen): DL-NBKY7210.
Állampolgárság: Amerikai Egyesült Államok, amerikai.
Bejelentett lakcím, vagy tartózkodási hely: Los Santos, 3671 Hillcrest Ridge Road.
Telefonszáma: 1-130-156

Képzettség:
Legmagasabb Iskolai végzettség: Orvosttudományi Egyetem.
Intézmény neve: Los Santos Medical University.
Végzettség megszerzésének ideje: 2016.06.20.

Out Of Character ((OOC)):

Hogyan szólíthatunk?: Kristóf.
Életkorod: 17.
Mióta játszol különböző RolePlay szervereken?: Nagyjából három éve.
Mióta játszol a WestMTA szerverén? 2026.01.01 óta kisebb-nagyon kihagyásokkal.
Voltál már egészségügyi/tűzoltó frakció tagja?: Igen, DawnMTA-n voltam Katasztrófavédelemben, Százados rangfokozatig jutottam el ott.
Csatolj UCP képet az Adminjailedről/Kitiltásaidról: Mesélj magadról pár mondatban: Kristóf vagyok 17 éves szeretek RP-zni, focizni, sportolni, telefonozni, tanulni, és játszani egyaránt. 2008-ban születtem Székesfehérvár városában, Jelenleg középiskolás vagyok, 9. osztályba járok. 11 évesen át estem egy műtéten ami segítette a mozgás korlátozottságomat javítani és még ezzel élem mindennapjaim. Akinek nagyon sokat köszönhetek az életem során az az anyukám és a mamám meg még a Budapesti Semmelweis Egyetem ők hárman segítették az életem és a lábam javulását. Nagyon könnyedén barátkozok akár idegenekkel is. Budapestre járok suliba. Szeretek RP-zni és lassan 3 éve, hogy elkezdtem sampon RP-zni. Ez a 17.-dik életév egy nagyon nagy mérföldkő az életemben ugyan is már csak 1 év és 18 éves leszek, (néha még az óvodába vágyók vissza amikor fárasztó a suli). Szeretek XBOX-zni is és még sok mást.

Egészségügyi és tűzoltási kérdések:

Egy túrázó elájult a nyári melegben. Milyen okok állhatnak a háttérben, és hogyan segítene rajta laikusként?: Egy túrázó simán elájulhat a nagy melegben, főleg ha sokat gyalogolt, keveset ivott vagy nem evett rendesen. Ilyenkor a teste túlmelegszik, és nem tudja lehűteni magát. Ez lehet hőpangás vagy akár hőguta is, ami már elég komoly. A kiszáradás is simán okozhat ájulást, mert a szervezetnek egyszerűen nincs miből dolgoznia, de az is lehet, hogy a vércukra leesett, mert nem evett eleget, vagy csak túl lett terhelve a teste a melegtől és a túrától. Ha ilyet látnék, először is árnyékba vinném vagy csinálnék neki árnyékot, mert a napon hagyni kb. a legrosszabb. Lefektetném, és kicsit megemelném a lábait, hogy több vér menjen a fejébe. Utána próbálnám lehűteni vizes kendővel, hideg vizet öntök a tarkójára, karjaira, arcára, vagy csak legyezném, hogy mozogjon körülötte a levegő. Ha magához tér és tud nyelni, adnék neki vizet, de csak lassan, kortyonként, nehogy rosszul legyen tőle. Ha nincs magánál, akkor nem adnék inni, mert félrenyelhet. Közben figyelném, hogy lélegzik-e rendesen. Ha nem, vagy nagyon furcsán, az már tényleg nagy baj. Akkor azonnal mentőt hívnék, elmondanám, hol vagyunk, mi történt, és hogy reagál-e a túrázó. Akkor is mentőt hívnék, ha pár percen belül nem tér magához, vagy nagyon zavart, nem tud beszélni, vagy nem izzad, pedig meleg van, ez a hőguta egyik jele.
Hogyan látna el egy olyan égési sérülést, ahol hólyagok is keletkeztek?: Egy olyan égési sérülés, amin már hólyagok is vannak, általában másodfokú égés, és ez már elég fájdalmas tud lenni. Ilyenkor a bőr felső rétege megsérül, és a hólyag tulajdonképpen a test védekezése. A legfontosabb, hogy nem szabad kiszúrni, mert az fertőzéshez vezethet. Ha ilyet látnék, először is lehűteném a sérült területet: langyos vagy hűvös folyó vízzel, kb. 10-15 percig. Nem jéggel, mert az tovább ronthatja a szöveteket. Ezután óvatosan letisztítanám a környékét, de magát a hólyagot nem piszkálnám. Ha van nálam, akkor egy steril, nem tapadó kötést tennék rá, hogy védje a sérülést a kosztól és a dörzsölődéstől. Semmilyen házi praktikát nem kennék rá, nem fogkrém, nem vaj, nem olaj, semmi ilyesmi, mert ezek csak rontanak a helyzeten. A sérültet megpróbálnám megnyugtatni, és figyelném, hogy nem rosszabbodik-e a fájdalom vagy a bőr állapota. Mivel hólyagok vannak, ez már olyan sérülés, amit orvosnak kell megnéznie, főleg ha nagyobb terület érintett, vagy ha az arc, kéz, láb, ízületek, vagy a nemi szervek környéke sérült. Ezek érzékeny részek, és könnyen elfertőződhetnek. Ha a sérülés nagy, vagy a sérült rosszul van, akkor mindenképp orvosi segítséget kell kérni.
Milyen esetben használna nyakrögzítőt a helyszínen?: Nyakrögzítőt akkor használnék, ha felmerül a gerincsérülés gyanúja. Például, ha valaki magasból esett, közlekedési balesetben sérült meg, nagy ütést kapott a fejére vagy nyakára, vagy eszméletlen a baleset után. Akkor is gyanús, ha zsibbadást vagy bénultságot érez a karjában/lábában, vagy nagyon fáj a nyaka. Ilyenkor a lényeg, hogy ne mozogjon a feje, és ha van gallér, óvatosan fel lehet tenni, de csak indokolt esetben. És persze mentőt kell hívni, mert a gerincsérülés komoly dolog.
Mivel és hogyan oltanál el egy elektromos tüzet, kérem fejtse ki részletesebben?!: Egy elektromos tüzet mindig óvatosan kell kezelni, mert amíg áram alatt van a berendezés, addig simán megrázhat, vagy még jobban lángra kaphat. Ha ilyet látnék, először azt nézném meg, hogy biztonságosan el tudom-e zárni az áramot. Ha igen, akkor vagy kihúznám a dugót, vagy a biztosítéknál lekapcsolnám a kört. Ha ez nem megy anélkül, hogy a tűz közelébe kéne mennem, akkor inkább nem kockáztatnék, mert a saját életemet nem teszem fel rá. Ha a tűz még kicsi, és van a közelben porral oltó vagy CO₂-oltó, akkor azzal lehet oltani, mert ezek nem vezetik az áramot. Ilyenkor nem kell teljesen rárontani a lángra, hanem egy kicsit távolabbról, a láng tövére irányítva kell fújni, hogy elfojtsa az oxigént. Ha nincs oltó, de a tűz már áramtalanítva van, és tényleg csak egy apró lángról van szó, akkor egy tűzoltó takaró is jó lehet, mert egyszerűen ráteríted, és elzárod a levegőtől. Vizet viszont soha nem öntenék rá, amíg áram alatt van, mert az életveszélyes. Ha tűz nagyobb, gyorsan terjed, vagy füsttel telik meg a helyiség, akkor nem játszanék hőst: kimennék, becsuknám az ajtót, hogy ne kapjon több oxigént, és hívnám a 112-t. Egy elektromos tűz nagyon alattomos tud lenni, és jobb, ha profi tűzoltók kezelik.
Soroljon fel 5 darab eszközt amit meg találhat egy tűzoltóautóban és melyiket milyen esetben használná?: Egy tűzoltóautóban rengeteg felszerelés van, de ha ki kellene emelnem ötöt, akkor például ott van a tűzoltó tömlő, amit akkor használnak, amikor nagyobb tüzet kell oltani, például egy égő háznál vagy egy erdőtűznél. Aztán ott van a porral oltó, amit inkább kisebb, speciális tüzeknél vetnek be, például elektromos berendezéseknél, ahol a víz nem lenne biztonságos. A tűzoltók mindig visznek magukkal feszítő-vágót is, amit főleg autóbaleseteknél használnak, amikor be kell jutni a roncsba, hogy kiszabadítsák a bent rekedt embert. A légzőkészülék szintén alapfelszerelés, ezt akkor veszik fel, amikor füstös vagy mérgező levegőjű helyre kell bemenniük, például egy égő lakásba. Végül ott van a tűzoltó balta, amit arra használnak, hogy gyorsan utat nyissanak maguknak, például ajtót törjenek be, tetőt bontsanak meg, vagy elérjenek egy elzárt helyet. Mindegyik eszköznek megvan a maga szerepe, és a tűzoltók pontosan tudják, mikor melyikhez kell nyúlni. A lényeg, hogy ezekkel a felszerelésekkel tudnak gyorsan, hatékonyan és biztonságosan beavatkozni, akár tűzről, akár balesetről van szó.
Soroljon fel 5 darab eszközt amit meg találhat egy mentőautóban és melyiket milyen esetben használná?: Egy mentőautóban rengeteg felszerelés van, de ha ki kellene emelnem ötöt, akkor például ott van az oxigénpalack, amit akkor használnak, ha valaki nehezen kap levegőt, fullad, asztmás rohamot kap, vagy sokkos állapotban van. Aztán ott van a defibrillátor, amit szívmegállásnál vetnek be, hogy elektromos impulzussal újraindítsák a szívet. A mentők mindig visznek magukkal nyakrögzítőt is, amit akkor tesznek fel, ha baleset után felmerül a gerincsérülés gyanúja, például autóbalesetnél vagy nagy esésnél. A vérnyomásmérő is alapfelszerelés, ezzel gyorsan felmérik, hogy a beteg sokkos állapotban van-e, vagy hogy stabil-e a keringése. Végül ott van a infúziós felszerelés, amit akkor használnak, ha valaki nagyon kiszáradt, sokkos, vérvesztesége volt, vagy gyógyszert kell gyorsan a vénába juttatni. Mindegyik eszköz más helyzetben fontos, és a mentők pontosan tudják, mikor melyikhez kell nyúlni. Ezekkel tudják stabilizálni a beteget már a helyszínen, hogy biztonságosan kórházba lehessen szállítani.

JELENTKEZÉSEMMEL ELFOGADOM A FRAKCIÓSZABÁLYZAT ÖSSZES PONTJÁT ÉS IGAZOLOM, HOGY A LAP AZ ÉN SZELLEMI TERMÉKEM.

Kelt: 2026.05.23.
Aláírás: Roger Miles
LSFD.png

LSFD.png

Tájékoztatjuk Önt arról, hogy a Human Resources and Finance Department feldolgozta levelét.

Jelentkezés kiértékelése megtörtént és örömmel értesítjük, hogy jelentkezését elfogadtuk! Megfelelt az elvárásoknak.

Kérjük továbbiakban vegye fel a kapcsolatot időpont egyeztetés céljából az illetékessekkel!

((OOC Megjegyzés: Linkre kattintva keress fel minket.
))

Köszönjük a türelmét.

Kelt: 2026.05.24.

Aláírás: Director - Ryan Everett

LSFD.png

Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.