Logok elküldése. [Updated]

Buntold

Valar Morghulis
SzerverAdmin
Május 24, 2025
232
383
Karakter
Jael_Gurion 🇮🇱
Tiszteletem.
Ez a poszt azért jött létre, mert sok olyan üggyel találkoztam, ahol egy admin az adott játékostól logokat kért, de azzal a válasszal találta magát szembe, hogy nem tudja hogy működik, vagy hogy kell elküldeni ezt.

Ezért egy régi leírás új változatát készítem el, mivel az előző még MTA alatt működött.

1. Lépés :
- Keressük meg a WestMTA mappáját. Ez általában a "C" meghajtón kell legyen.
MjQzNDg0Mg.png

2. Lépés :
- Ezen belül belépünk az "mta", majd a "logs" mappába.
MjQzNDg0Ng.png

MjQzNDg1MA.png

3. Lépés :
- Az itt talált logok napra lebontva vannak felsorolva. Az admin minden esetben elfogja mondani, hogy melyikre lesz szüksége. Ha csak annyit mond, hogy "napi logot" szeretne akkor pedig az esetek szinte 100% -ában az aznapi logra gondol, ezt teljes terjedelmében kell elküldened.
Itt fontos megjegyezni, hogy lesz alkalom, amikor az admin csak egy-egy időszakaszra kíváncsi, ilyenkor nyisd meg a log file-t, és csak a releváns szakaszt másold ki és töltsd fel, ne az egész file-t.
MjQzNDg2MA.png

4. Lépés :
- Ha megvan a kért log (vagy log részlet) akkor nyisd meg, jelöld ki a teljes logot (vagy log részletet) és töltsd fel a pastebin.com -ra.
A kimásolt részt másoljuk be a zölddel jelölt helyre, ezt követően a sárgával jelölt mezőben pedig adjunk neki egy címet.
MjQzNDg2MQ.png

5. Lépés :
- Ha helyesen jártunk el, akkor a következő képernyő kell fogadjon minket. Innen a bal felső sarokból pedig kimásoljuk a linket.
MjQzNDg2Mg.png

6. Lépés :
- A kimásolt linket beillesztjük MTA -ban a console-ba, amit az F8 segítségével érünk el. Itt egy szimpla, kicsi "B" betűt és egy szóközt teszünk, majd bemásoljuk a linket és entert nyomunk. Ilyenkor az OOC Chat-re beküldjük az adminisztrátor számára a logunkat, amit kért tőlünk.
MjQzNDg2NQ.png

Fontos!
Az a kifogás, hogy nincs az adott dátumról log, a kliens megjelenése óta NEM opció, ez csak akkor történhet ha azt manuálisan törölte valaki. Ennek fényében járjon el mindenki amikor admin ügy részese.

• Kedvelés
  • Fire
Reactions: Smiley és zotya