WestMTA – Admin Tagfelvétel
Neved (Beceneved/IRL neved), hány éves vagy?
Rajmund, becenevem Rajmi, játékosként pedig Lrxx néven ismerhettek.Mutatkozz be pár mondatban.
Rajmundnak hívnak, a barátaim leginkább Rajminak szoktak hívni. Jelenleg villanyszerelőként dolgozom, emellett pedig próbálom a szabadidőmet hasznosan eltölteni. Körülbelül 5-6 éve MTA-zok, ez idő alatt rengeteg különböző szervert és közösséget megismertem, így volt lehetőségem betekintést nyerni az MTA különböző területeibe. Szabadidőmben leginkább tanulok, a barátaimmal vagyok, illetve amikor van egy kis időm, játszani is szoktam. Alapvetően nyugodt és türelmes embernek tartom magam, szeretek másoknak segíteni, és ha valamibe belekezdek, azt igyekszem rendesen végigcsinálni.Kitiltásaid, admin jail-ek, névváltások (UCP-ből kép)
< >Egy adminnak mi a feladata? (minimum 3 mondat)
Véleményem szerint egy adminisztrátor egyik legfontosabb feladata a játékosok segítése, legyen szó kisebb vagy akár komolyabb problémáról. Emellett fontos a szabályszegések megfelelő kezelése és a szabályokat megszegő játékosok kiszűrése, valamint a megfelelő szankciók kiosztása.Egy adminügy során mindkét felet egyformán kell kezelni, és pártatlanul kell meghozni a döntést. Ha ismeretség merül fel valamelyik féllel, akkor sem szabad részrehajlóan viselkedni. Fontosnak tartom továbbá a kulturált kommunikációt, a türelmet és a higgadtságot, hiszen egy adminisztrátornak akkor is meg kell tudnia őrizni a nyugalmát, amikor a másik fél esetleg kötözködő vagy ideges.
3 db pozitív, 3 db negatív tulajdonságot írj le magadról.
Pozitív tulajdonságaim:- Segítőkészség: Ha valaki segítségre szorul, szeretek neki segíteni, legyen szó akár szerveres, Discordos vagy fórumon felmerülő problémáról.
- Türelmesség: Nem szoktam hamar felkapni a vizet, egy problémásabb helyzetben is képes vagyok nyugodtan végighallgatni a másik felet.
- Korrekt hozzáállás: Fontos számomra, hogy mindenkivel ugyanúgy bánjak, és ne személyes szimpátia alapján hozzak döntéseket.
- Néha túlságosan is bele tudok merülni egy adott dologba, és emiatt a kelleténél több időt foglalkozom vele.
- Előfordul, hogy egy hosszabb, fárasztó nap után kevésbé vagyok motivált, de ilyenkor is igyekszem a rám bízott feladatokat elvégezni.
- Néha túl sokat gondolkodom egy-egy döntés előtt, mert szeretem biztosan átlátni a helyzetet, mielőtt meghozom a végleges döntést.
Mennyi időt tudnál dutyban tölteni?
Ez leginkább a munkámtól és a tanulástól függően változna. Átlagosan napi néhány órát biztosan rá tudnék szánni, főleg a délutáni és esti időszakban. Természetesen nem szeretnék konkrét óraszámot ígérni, amit minden nap ugyanúgy tudok teljesíteni, viszont amikor időm engedi, aktívan szeretnék jelen lenni és segíteni a játékosoknak.Milyen időszakokban tudnál aktív lenni?
Leginkább délután és este tudnék aktív lenni, mivel a munkám és a tanulás miatt a délelőttök általában kevésbé kiszámíthatóak. Ha időm engedi, természetesen délelőtt is fel tudok nézni a szerverre.Mutass be 3 helyet, ami szerinted fontos a szerveren, fejtsd is ki.
Városháza:A Városházát az egyik legfontosabb kezdőpontnak tartom, hiszen sok játékos itt kezdi meg a szerveren a karaktere életét. Itt lehet különböző hivatalos ügyeket intézni, iratokat kiváltani, illetve az adásvételhez szükséges dokumentumokat is beszerezni. Emellett innen indulhat el a játékos munkával kapcsolatos fejlődése is.
Kórház:
A Kórház szintén egy fontos helyszín, hiszen sérülések esetén itt lehet megfelelő ellátást kapni. Emellett különböző gyógyszerek és egyéb szükséges dolgok beszerzésére is lehetőség van. RP szempontjából is fontos helyszín, mivel a mentősökkel számos különböző szituációt lehet kialakítani.
Autókereskedés:
Az Autókereskedés a játékosok számára szintén egy fontos és forgalmas helyszín. Itt lehet megvásárolni az első járművet, illetve később bővíteni is lehet a saját járműparkot. Mivel a közlekedés fontos része a szerver életének, ezért véleményem szerint ez az egyik leggyakrabban látogatott helyszín.
3 report van egyszerre, és te vagy egyedül szolgálatban lévő Admin. Milyen sorrendben, és milyen logika mentén intéznéd őket?
1. DM eset2. BUG miatt beszorult játékos
3. IC-OOC keverés
Elsőként a DM ügyet kezelném, mivel ez jelentheti a legnagyobb és legközvetlenebb problémát. Amennyiben az elkövető továbbra is aktívan DM-el, addig további játékosok játékélményét is tönkreteheti, ezért ezt tartanám a legsürgősebbnek.
Miután ezt lezártam, a BUG miatt beszorult játékoshoz mennék. Ő ugyan nem veszélyeztet másokat, viszont a játékból gyakorlatilag ki van zárva, és önerőből nem tudja megoldani a problémáját.
Végül az IC-OOC keveréshez mennék. Ez természetesen szintén szabályszegés, ezért foglalkoznék vele, de a másik két esethez képest kevésbé sürgős. Ha egy kezdő játékosról van szó, akkor nem feltétlenül rögtön szankcióval kezdenék, hanem először elmagyaráznám neki, hogy pontosan mit csinált rosszul, és hogyan kellene a későbbiekben kezelnie az ilyen helyzeteket.
Mi motivál arra, hogy admin legyél a szerveren?
Leginkább az motivál, hogy segíteni tudjak a játékosoknak. Szeretek problémákat megoldani, és úgy gondolom, hogy az eddigi MTA-s tapasztalatomat adminisztrátorként is tudnám hasznosítani. Nem maga a rang vagy a jogosultság motivál, hanem az, hogy egy játékos problémáját meg tudjam oldani, és ezáltal jobb játékélményt biztosítsak számára.Hogyan értékeled a szerver jelenlegi állapotát?
Összességében pozitívan értékelem a szerver jelenlegi állapotát. Véleményem szerint folyamatosan fejlődik, ami hosszú távon a játékosbázis számára is pozitív. A szerverben megvan az a lehetőség, hogy folyamatosan új dolgokkal bővüljön, és ezáltal a játékosok számára is változatosabb legyen a játékmenet.Miben szeretnél fejlődni a közeljövőben mint Adminisztrátor?
Elsősorban az adminisztrátori tudásomat szeretném tovább fejleszteni. Véleményem szerint egy adminisztrátor soha nem mondhatja azt, hogy minden helyzetet tökéletesen ismer és már nincs mit tanulnia. Mindig adódhatnak újabb szituációk, amelyekből lehet tapasztalatot szerezni, ezért nyitott lennék a kritikára és az építő jellegű visszajelzésekre is.Hova szeretnél eljutni a szerver életében?
Konkrét rangbeli céljaim nincsenek. Elsősorban szeretnék egy megbízható és aktív tagja lenni a csapatnak, akihez a játékosok bátran fordulhatnak segítségért. Amíg lehetőségem van a szerveren tevékenykedni, addig szeretném a maximumot kihozni magamból.Miért pont téged válasszunk, vagy miért ne téged válasszunk?
Úgy gondolom, hogy az egyik legnagyobb előnyöm az MTA-ban eltöltött 5-6 évnyi tapasztalat. Ennyi idő alatt rengeteg különböző szituációval találkoztam, így nem teljesen ismeretlen számomra az adminisztrátori munka és a játékosokkal való kommunikáció.Emellett nyugodt, türelmes és korrekt embernek tartom magam. Nem szeretnék egy problémás helyzetet tovább fokozni, inkább megpróbálom minden esetben nyugodtan végighallgatni a feleket és a szabályok alapján dönteni. Tudom, hogy adminisztrátorként nem mindig lehet mindenkinek megfelelő döntést hozni, viszont fontosnak tartom, hogy a döntés mindig megindokolható és korrekt legyen.
Mesélj pár mondatban az RP múltadról. (karakterek, stb.)
Körülbelül 5-6 éve foglalkozom MTA-val, így az évek során rengeteg RP szituációban vettem részt. Többféle karaktert és szerepet is kipróbáltam, illetve különböző szervereken is megfordultam. Leginkább azokat az RP helyzeteket szeretem, amelyekben ténylegesen lehet kommunikálni a többi játékossal és egy történetet kialakítani.Az évek alatt mind legális, mind illegális oldalba is volt lehetőségem betekinteni, így többféle RP-stílust megismertem. Úgy gondolom, hogy ez az adminisztrátori munkában is előnyt jelenthet, hiszen könnyebben megérthetem a játékosok által kialakított szituációkat.
Hogyan értékelnéd önmagad? (helyesírás, tapasztalatok mint admin, értelmiség)
Összességében egy nyugodt, megfontolt embernek tartom magam. Helyesírás terén igyekszem mindig megfelelően kommunikálni, ha pedig elgépelek valamit, azt természetesen javítom. Több dologra is képes vagyok egyszerre figyelni, és egy nagyobb adminisztrációs helyzetben sem szeretem elveszíteni a fonalat.Az 5-6 évnyi MTA-s tapasztalat miatt nem teljesen kezdőként tekintenék magamra, ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy mindig van mit tanulni. Ha valaki építő jellegű kritikát fogalmaz meg velem szemben, azt nem támadásként kezelném, hanem lehetőségként arra, hogy fejlődjek.