Hogyan csatlakozzunk a szerverre egy kattintással

Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

Kaed

Barangoló
Támogató
Február 2, 2026
26
21
23
Szolnok
Karakter
James D Broadway
8DZ0ozt.png
Sziasztok!
Hoztam nektek egy kis trükköt, amivel még gyorsabban tudtok csatlakozni a WestMTA szerverére. Nem arról van szó, hogy nehéz lenne belépni, de ezzel a módszerrel egyetlen kattintással már a szerveren lehettek.

A következő részben lépésről lépésre megmutatom, hogyan tudjátok ezt beállítani, hogy bárki egyszerűen használhassa.

1.1 lépés
Jobb klikk az asztalon,majd válasszuk ki az "ÚJ" opciót
west1.png
1.2 lépés
Válasszuk ki a Parancsikon opciót
west2.png
1.3 lépés
Itt adjuk meg a CONNECT SZERVER ip-jét (mtasa://141.94.98.167:22003),majd kattintsuk a tovább gombra.
west3.png
1.4 lépés
A parancsikon neve teljesen rátok van bízva! Ha elneveztétek,kattintsunk a befejezés gombra.
west4.png

Most már gyorsan tudtok csatlakozni a szerverre, így tényleg csak egy kattintás kell, és már bent is vagytok. Ha szeretnétek, a parancsikont még személyre is szabhatjátok: a következő részben megmutatom, hogyan tudjátok hozzáadni a szerver logóját, hogy a parancsikon ne csak praktikus, hanem látványos és egyedi is legyen.

2.1 lépés
Jobb klikk a már létrehozott parancsikonukra,és ott válasszuk ki a tulajdonságok fült.
west5.png
2.2 lépés
Mivel a parancsikonhoz csak .ico fájlt lehet használni, készítettem nektek egy linket, ahonnan le tudjátok tölteni a megfelelő logót. Egyszerűen töltsétek le, és már hozzá is tudjátok adni a parancsikonhoz.
2.3 lépés
Ha letöltöttük a logót,akkor az ikoncsere fülre kattintva,majd a tallózást kiválasztva megkeressük a fájlt és el is készültünk.
west6.png

FONTOS!!
Mivel URL-nek érzékeli a windows,így a tálcára nem engedi lehelyezni,de lentebb erre a problémára is van orvosság!

3.1 lépés
Az 1.3-as lépéshez érve keressük meg az MTA-nak az elérési útját,és az alapján írjuk be az IP-cimet,ami nálam így néz ki:

"C:\Program Files (x86)\MTA San Andreas 1.6\Multi Theft Auto.exe" mtasa://141.94.98.167:22003 (Fontos,hogy a "-jel is a része)
Így már .exe-nek fogja érzékelni és engedi a tálcára helyezni.
A többi lépés pedig ugyanaz,ha szeretnéd a tálcára rakni,akkor ezt a "+" lépést ne hagyd ki!

Ez egy régi trükk,amit lehet már jó pár ember ismer,de ha még nem ismered,akkor remélem tudtam segíteni.Ha elakadtál,nyugodtan keress meg PM-ben és segítek. Jó szórakozást a szerveren!

Utoljára szerkesztve:
Ez egy király cucc, nagyon köszi!
Egy kérdés ezzel kapcsolatban.
Én a letisztult hátteret szeretem, ezért az asztalon nekem csak a kuka van, minden más lent a tálcán.
Ezt a parancsikont viszont nem engedi lehúzni a tálcára, erre van valami megoldás esetleg, vagy ezzel kell együtt éljek? :D

Szia,van rá megoldás,csak amikor új parancsikont hozol létre,akkor ezt írd. (Nem tudom neked pontosan hol van az MTA mappa,de valószínűleg itt)
"C:\Program Files (x86)\MTA San Andreas 1.6\Multi Theft Auto.exe" mtasa://141.94.98.167:22003
Ugyanúgy elnevezed,ahogyan akarod,majd a logót is betudod állítani.

Ugye a Windows URL-t nem enged a tálcára,de ezt az exe fájlt engedi,mert kipróbáltam,és letudtam dobni a tálcára,és a szerverre is felenged.

UI: Bővítem majd ezzel a leírást!

Mérhetetlen nagy elismerésem ezért a topicért, ezt ha valaki nem tudja lehet itt hagyta volna az MTA-t.

Utoljára szerkesztve:
  • Kedvelés
Reactions: Kaed
Csáó!Megcsináltam ami ebben a topicban volt de ugyan úgy frissíttetni akarja a mta klienset!Van erre valami megoldás?

én frissítettem azóta jó, az mta-val sincs most különösen gond. talán sikerült értelmes mta-t kiadniuk

Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.