Panasztevő InGame neve:
► Felix Mordi ◄
Panaszra tett Adminisztrátor neve:
► Bufika ◄
Panasz leírása, kifejtése, oka:
► Jogtalan DB (Drive-By) szankció kiosztása, a szituáció IC hátterének és a reális fizikai körülményeknek a figyelmen kívül hagyása, az elütött játékos irreális érvelésének elfogadása, valamint a kérdéseim ignorálása adminügy közben.
A szituáció előzménye az volt, hogy egy kereszteződésben az egyikük kihajtott elém, majd meg is állt előttem. Erre reagálva rádudáltam. Ekkor derült ki, hogy ketten vannak két külön autóval: a dudálást követően mindketten azonnal elkezdtek üldözni és dudálgatni, majd a fél városon keresztül követtek, amit az adminügy alatt nyíltan be is vallottak (a logok bizonyítják). A követés egészen addig tartott, amíg meg nem álltam drogmagot vásárolni egy NPC-től. Miután megálltam, az egyikük kiszállt az autójából, és egyből telefont vett elő (ez a csatolt klippen is jól látszik) – amiből nekem egyértelmű volt, hogy vagy le akar fotózni, vagy a rendőröket hívja –, majd a kocsim rendszáma felé futott.
Előrefelé nem volt lehetőségem menekülni, a kiút kizárólag hátrafelé, tolatással volt megoldható (Ez is látszik a videóban). Egy 2v1 szituációban, amikor épp illegális tevékenységet hajtok végre (drogmag vétel), a karakterem reális reakciója az azonnali menekülés, nem pedig a konfrontáció vagy a szép szóval való kérlelés. Tolatni kezdtem, hogy elkerüljem a lebukást, és mivel a játékos szándékosan beállt az autóm mögé, elütöttem. A szándékom kizárólag az iszkolás és a helyzet elhagyása volt, nem pedig az ő megölése (nem is halt meg az eset során).
A játékos akit elütöttem az adminügy alatt arra hivatkozott, hogy "átmentem az agyán". Ez valós fizikai körülmények között sem állja meg a helyét: ha egy autó tolat, a mögötte álló személy az autó hátuljának csapódik fel, majd leesik róla, de nem gyűrődik be a kocsi alá, ahogy azt ő beállította, az adminisztrátor pedig ezt az érvelést teljesen elfogadta. A panasztevő fél azzal is védekezett, hogy ő azt látta, egyhelyben állok. RP-ben azonban nem a saját, hanem a karaktereink szemével kell látni a helyzetet, a magok átvétele pedig értelemszerűen nem egy mozdulatlan, statikus folyamat.
Az adminügy alatt többször is feltettem Bufikának a kérdést: egy ilyen szorult, 2v1-es, illegál közbeni helyzetben – ahol előre nem tudok menni – IC mit kellett volna reálisan másképp csinálnom? Erre a kérdésemre Bufika egyszer sem volt hajlandó érdemi választ adni, csupán kiosztotta a jailt. ◄
Kötelező bizonyítékok (pl. log, kép, videó):
► ◄
Megjegyzés:
► Úgy gondolom, egy Roleplay szerveren a karakterélet féltése és a lebukás elkerülése (menekülés) valid indok arra, hogy gázt adjak/tolassak, ha sarokba szorítanak. Nem szándékos NonRP-s gázolás (DB) történt, hanem egy logikus karakterreakció egy kényszerhelyzetre, amit az eljáró adminisztrátor teljesen figyelmen kívül hagyott.
Zárásként szeretnék kitérni a engem két külön kocsival követő játékosok (akik ahogy levettem, szintén illegál frakció tagjai) RP-jére is. Véleményem szerint rendkívül irreális és karakteridegen hozzáállás, hogy egy egyszerű dudálásból (miután az egyikük elém hajtott, sőt, meg is állt előttem) ekkora ügyet csinálnak. Egy fegyelmezett maffiózónak vagy illegális életet élő személynek éppen az lenne a célja, hogy "fű alatt" maradjon, ne hívja fel magára a figyelmet feleslegesen. Ehelyett ők nyíltan keresték a konfliktust, és egy közlekedési szituáció miatt a fél városon át kergettek konvojban, ami teljesen ellentmond az illegális szerepkör lényegének. Várom a bíráló Főadmin/Szuperadmin válaszát. ◄