Daniel Fierro -> Reed

Destroyed

Újonc
Augusztus 30, 2026
8
11
19
destroyedofficial.hu
Karakter
Daniel Fierro
westlogofa.png

Panasztevő InGame neve:
Daniel Fierro

Panaszra tett Adminisztrátor neve:
Reed

Panasz leírása, kifejtése, oka:

A panaszomat elsősorban nem azért írom, mert mindenáron vitatni szeretném egy admin döntését, hanem azért, mert véleményem szerint az adminügy során a döntés indoklása többször megváltozott, bizonyos állítások bizonyíték nélkül lettek tényként kezelve, végül pedig egy olyan szankciót kaptam, amelynek jogosságát és mértékét is szeretném felülvizsgáltatni.
A történet röviden azzal kezdődött, hogy egy másik játékossal 1-2 birtokra bementünk, főként azért, hogy megnézzük azok kialakítását, illetve, hogy találunk-e nyitott autót/csomagtartót. Előtte a szabályzatot is átnéztem, és én nem találtam olyan pontot, amely önmagában tiltaná azt, hogy valaki egy birtokra bemenjen. Természetesen elfogadom, hogy RP szempontból ez vitatható vagy furcsa lehet, de ez véleményem szerint nem ugyanaz, mint egy egyértelmű szabályszegés.

Az adott birtokon egy garázsból jöttem kifelé, amikor megláttam Thabo Kgosi karakterét a garázzsal szemben, relatív messze.
IC megijedtem attól, hogy a tulajdonos észrevett minket, ezért azonnal a hozzám legközelebb lévő kerítés felé kezdtem futni. A kerítés másik oldalát a helyzetből adódóan nem láttam rendesen, ezért amikor átugrottam, derült ki számomra, hogy alatta nincs semmi, leestem és meghaltam.

Ezt az adminügy legelejétől többször is elmondtam: nem azért ugrottam le, hogy megszakítsam az RP-t, elkerüljem a következményeket, mentsem a dolgaim vagy szándékosan meghaljak, egyszerűen menekülni próbáltam, és nem láttam, mi van a kerítés túloldalán.

Az adminügy során Thabo azt állította, hogy glockot fogott ránk. Én erre rögtön jeleztem, hogy ezt nem láttam. Amikor kijöttem a garázsból, körülbelül egy pillanatra láttam őt, majd az ellenkező irányba futottam. A fegyvert sem a karakterén, sem a chatben nem észleltem, ezért amikor később PG is felmerült szankcióként, kértem az erről készült videót vagy bármilyen bizonyítékot.

Ilyen bizonyíték az adminügy alatt számomra nem került bemutatásra.

Ennek ellenére Reed először PG-t és az úgynevezett "öngyilkosságot" is a terhemre rótta. Később, miután külön rákérdeztem a PG bizonyítékára, azt mondta, hogy akkor legyen csak NONRP, a PG nélkül. Számomra ebből az jött le, hogy a PG megállapítása eredetileg nem megfelelően ellenőrzött bizonyíték alapján történt.
Az adminügy további részével kapcsolatban számomra különösen furcsa volt, hogy Reed 20:11 körül még konkrétan azt mondta:

" [2026-09-14 20:11:49] [Output] : [OOC Chat]: Admin 2 Reed: (( na, nem osztok most szankciót, de ezt nagyon gyorsan fejezzétek be, random birtokokra )) "
" [2026-09-14 20:11:51] [Output] : [OOC Chat]: Admin 2 Reed: (( befutogattok )) "

majd nem sokkal később azt, hogy:

" [2026-09-14 20:11:57] [Output] : [OOC Chat]: Admin 2 Reed: (( következőre megy egy dupla szankció )) "

Én ezt úgy értelmeztem, hogy az adott ügyet figyelmeztetéssel lezártuk.
Ezután direkt megkérdeztem, hogy pontosan milyen szabálysértés közelében jártunk, azért, hogy a jövőben el tudjam kerülni:

" [2026-09-14 20:12:02] [Output] : [OOC Chat]: Daniel Fierro: (( Milyen indokkal? )) "
" [2026-09-14 20:12:19] [Output] : [OOC Chat]: Daniel Fierro: (( Csak érdekel, hogy melyik szabálysértés közelében jártunk. )) "
" [2026-09-14 20:12:24] [Output] : [OOC Chat]: Daniel Fierro: (( Hogy elkerülhessem a jövőben. )) "

Néhány perccel később azonban Reed már azt mondta, hogy mégsem tud elengedni, mert "túl sok indok van a nyakamon":

" [2026-09-14 20:16:54] [Output] : [OOC Chat]: Admin 2 Reed: (( Mert túl sok indok van a nyakadon, és nemtudom elengedni )) "

Ezt követően több különböző dolog is előkerült: PG, NONRP, öngyilkosság, a csomagtartók megfelelő RP-zése, a nálam lévő TEC-9 és társai.

A széfkulccsal kapcsolatban szeretném külön tisztázni, hogy amikor korábban azt írtam, hogy "semmit nem csináltam" és "semmit nem vettem el", azzal arra gondoltam, hogy nem rongáltam meg járművet, nem ürítettem ki autót, illetve nem okoztam kárt. Elismerem, hogy ezt pontatlanul fogalmaztam meg, mert egy széfkulcsról valóban kérdeztem egy előző reportomban. Ha ez félreérthető volt, azért vállalom a felelősséget, de szándékosan nem próbáltam félrevezetni az admint egyszer sem.

A végén végül azt kérdeztem, hogy pontosan mi a NONRP szankció oka, amelyre azt a választ kaptam, hogy az, hogy leugrottam.
Ezt követően 200 perc AJ-t kaptam NonRP indokkal.

Ezt azért érzem problémásnak, mert az egész adminügy alatt következetesen ugyanazt mondtam a leesésről: nem tudtam, hogy a kerítés mögött nincs talaj, és nem szándékosan ugrottam a halálba. Ettől függetlenül elfogadom, ha a bíráló admin úgy ítéli meg, hogy az ugrásom RP szempontból rossz döntés volt. Azt viszont nem érzem korrektnek, hogy a véletlen leesés, az szándékos öngyilkossággal/NONRP-vel legyen azonosítva anélkül, hogy annak szándékossága bizonyítva lenne.
Továbbá problémásnak érzem azt is, hogy egy PG vád egy másik játékos állításából elindulhatott úgy, hogy tudomásom és sejtésem szerint nem lett bekérve vagy bemutatva az ehhez szükséges videó, majd amikor bizonyítékot kértem rá, a PG egyszerűen lekerült a szankcióból érdekes módon.

Szeretném, ha külön megvizsgálnánk:
- megfelelő volt-e bizonyíték nélkül PG-ként kezelni Thabo állítását
- megfelelő volt-e azután szankciót kiosztani, hogy Reed előtte egyértelműen azt mondta, hogy most nem oszt szankciót
- a véletlen leesés önmagában indokol-e 200 perc NonRP AJ-t
- illetve összességében megfelelően, pártatlanul és kellő bizonyíték alapján történt-e az adminügy elbírálása

A panaszom célja nem Reed személyes támadása, hanem az ügy és a kiosztott szankció átnézetése.

Kötelező bizonyítékok (pl. log, kép, videó):
https://destroyedofficial.hu/paste/p/vAooskhD1VkG

Megjegyzés:

Kérem, hogy amennyiben Thabo rendelkezik a szituációról klippel, azt az ügy elbírálásánál kérjék be és nézzék vissza, mert abból objektíven megállapítható lenne, hogy láthattam-e a rám tartott fegyvert, illetve milyen irányba és milyen körülmények között menekültem.

Emellett szeretném kérni a 200 perces NONRP AJ megvizsgálását, és amennyiben a panasz jogosnak bizonyul, a szankció törlését vagy korrigálását.

Köszönöm, hogy végigolvastátok és kivizsgáljátok az ügyet.

• Haha
  • Wow
Reactions: Se1z és Savale
Szia!

"A történet röviden azzal kezdődött, hogy egy másik játékossal 1-2 birtokra bementünk, főként azért, hogy megnézzük azok kialakítását, illetve, hogy találunk-e nyitott autót/csomagtartót."

[2026-09-14 20:10:11] [Output] : [OOC Chat]: Daniel Fierro: (( Birtokot akarok venni, bejöttem szét néztem. ))

Akkor most birtokot szeretnél vásárolni, vagy nyitott autókat fosztogatni? Nekünk végig ezt írtad, hogy téged a birtok layout érdekelt, mert venni szeretnél.

Továbbá azt sem értem, ha nálad ott volt a TEC-9, akkor az állitásod szerint egy fegyvertelen "civiltől" miért ijedtél meg annyira, hogy halálba ugorj.

"[2026-09-14 20:21:03] [Output] : [OOC Chat]: Thomas Bennet: (( meg a thabo irta is ic hogy lefele akkor nem pont azt kellet volna hogy lefele szerintem :) ))"

Közben a barátod leírta, hogy ő látta amit írtam neki, gondolom akkor azt is hogy fogtam rá a fegyvert.

"
[2026-09-14 20:03:34] [Output] : *** Daniel Fierro belenézett egy csomagtartóba.
[2026-09-14 20:03:40] [Output] : [ERROR]: Ez a jármű zárva van.
[2026-09-14 20:03:41] [Output] : [ERROR]: Ez a jármű zárva van.
[2026-09-14 20:04:22] [Output] : [ERROR]: Ez a jármű zárva van.
[2026-09-14 20:04:25] [Output] : [ERROR]: Csak a csomagtartónál állva nézhetsz bele.
[2026-09-14 20:04:27] [Output] : *** Daniel Fierro belenézett egy csomagtartóba."

Na ezt meg hagyjuk is, végig nézted a garázsban az összes kocsit nulla RP-vel.
Sajnos nem vagyok admin, csak egy egyszerű adminsegéd de én annyira megnézném a teljes napi logodat. Volt-e valami RP köztetek, vagy csak jött az ötlet és elindultatok.

Mellesleg.. ahhoz hogy leugorj kétszer is ugranod kell egyszer fel a bokorra, utána le a mélybe. Én nem tudom elképzelni, hogy ez véletlen volt.

A többit meg majd úgyis elmondja Reed.

• Imádom
Reactions: Se1z
Szia!
Válaszolok pontról pontra én is arra, amit összemosol jelenleg:

Akkor most birtokot szeretnél vásárolni, vagy nyitott autókat fosztogatni? Nekünk végig ezt írtad, hogy téged a birtok layout érdekelt, mert venni szeretnél.
A birtokkal kapcsolatban: attól, hogy azt írtam az AÜ alatt, hogy birtokot szeretnék venni és szétnéztem, még nem állítottam azt, hogy kizárólag ezért mentünk be. Valóban néztünk birtokokat, emellett pedig megnéztük azt is, hogy van-e nyitott jármű/csomagtartó. A panaszban már ezért fogalmaztam meg egyértelműbben a teljes történetet.
Azt elfogadom, hogy az AÜ alatt ezt röviden és félreérthetően fogalmaztam meg, de szerintem ez még mindig nem változtat azon a kérdésen, ami miatt maga a panasz megszületett: pontosan milyen bizonyíték alapján lett megállapítva a PG, illetve mi alapján lett a véletlen leesésem szándékos NONRP-ként kezelve.

Továbbá azt sem értem, ha nálad ott volt a TEC-9, akkor az állitásod szerint egy fegyvertelen "civiltől" miért ijedtél meg annyira, hogy halálba ugorj.
A TEC-9-re reagálva: attól, hogy volt nálam fegyver, még nem az az első gondolatom minden konfliktusban, hogy előkapom és lövöldözni kezdek. Pont ellenkezőleg. Megláttalak egy olyan birtokon, ahova nem kellett volna feltétlenül bemennem, ezért az első reakcióm az volt, hogy megpróbálok elmenekülni és kialakuljon egy rajtakapásos, menekülős RP.
Nem azért ijedtem meg, mert azt láttam, hogy glockot fogsz rám, hanem azért, mert megláttam a birtok tulajdonosát ott, miközben én bent voltam a telkén.

Közben a barátod leírta, hogy ő látta amit írtam neki, gondolom akkor azt is hogy fogtam rá a fegyvert.
Attól, hogy Thomas látta az IC szövegedet, még nem következik, hogy én láttam a karaktered kezében lévő fegyvert. Sőt még az sem következik belőle, hogy Thomas magát a fegyvert látta, csak az, hogy a chatüzenetedet érzékelte.
Én az AÜ alatt is konkrétan azt mondtam, hogy amikor kijöttem, megláttalak egy pillanatra, majd a kerítés irányába kezdtem futni. Utána már háttal voltam neked a karakteremmel is, és az azt követő külsőnézetes kamerával is, és a chatben sem érzékeltem olyan üzenetet, amiből számomra egyértelmű lett volna, hogy fegyvert tartasz rám.

Mellesleg.. ahhoz hogy leugorj kétszer is ugranod kell egyszer fel a bokorra, utána le a mélybe. Én nem tudom elképzelni, hogy ez véletlen volt.
A leugrásról pedig szeretnék még egy dolgot tisztázni, mert nem úgy történt, hogy megálltam a szélén, felugrottam valamire, körbenéztem, majd még egyszer szándékosan megnyomtam az ugrást a mélybe.
Futásból mentem a bokor felé. A lendületből történő felugrásnál láttam meg, hogy a túloldalon gyakorlatilag nincs alattam használható talaj. Ekkor már próbáltam megállítani a karaktert, de az MTA mozgásából adódóan a futás és jump animáció befejezése és a bokor pereme miatt a karakter továbbcsúszott, lepattant a széléről.
Nem azt állítom, hogy kívülről nézve nem tűnhetett hülyén az ugrás. Azt állítom, hogy nem volt szándékos öngyilkosság vagy RP-ből való menekülés. Ha tudom, hogy azon a részen nincs padló, nyilvánvalóan nem arra próbálok menekülni.

Köszönöm, várom a továbbiakat.