Clevon Carter - WalterPapy

Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

dvnzillv

Zöldfülű
Február 3, 2026
97
110
Karakter
Clevon Carter
westlogofa.png

Panasztevő InGame neve:
Clevon Carter

Panaszra tett Adminisztrátor neve:
WalterPapy

Panasz leírása, kifejtése, oka:

Először is köszönöm, hogy időt szántok az ügyem kivizsgálására. Ezt a panaszkönyvet WalterPapy adminisztrátor mai napon hozott döntése, illetve a véleményem szerint egyoldalú eljárása miatt nyitom meg. Fontos leszögeznem: nem az a célom ezzel a panasszal, hogy minden felelősséget elhárítsak magamról. Tisztában vagyok vele, hogy egy feszült, gyors lefolyású szituációban bárki hozhat megkérdőjelezhető döntéseket, és ha a bíráló illetékes úgy látja, hogy a játékstílusommal vétettem, azt tisztelettel elfogadom.

Amiatt érzem mégis elengedhetetlennek a panaszkönyv megírását, mert az ügyintézés során egy rendkívül kirívó kettős mérce érvényesült. A problémám elsősorban nem a szankcióm ténye, hanem a felületes bizonyíték-vizsgálat, a szerverszabályzat téves értelmezése, és legfőképpen az, hogy a másik fél (Arris Brooks) egyértelmű szabálysértései teljesen következmény nélkül maradtak. Ráadásul úgy, hogy az eljáró admin maga is beismerte, mindketten hibáztunk.

Panaszomat és az eljárás visszásságait az alábbi négy pontban szeretném alátámasztani:

1. A kettős mérce nyílt beismerése az adminisztrátor részéről

A 60 perces AdminJailem kiosztása előtt WalterPapy a következőt írta le OOC chaten:

[2026-05-16 17:28:08] [Output] : [OOC Chat]: Admin 1 WalterPapy: (( Mindketten hibáztatok, ezt nem így kellett vonla megoldani. ))

Ennek ellenére az ügy végén kizárólag én kaptam büntetést, Arris Brooks mindenféle szankció nélkül távozott. Ha az adminisztrátor saját értékelése alapján is mindkét fél felelős volt az ügy elfajulásában, teljesen érthetetlen, miért csak az egyik oldalt szankcionálja.

2. Arris Brooks szabálysértéseinek ignorálása

A konfliktus egy közúti balesettel indult. Miután a másik fél elhajtott, utolértem, majd egy kifejezetten feszült, trágár IC szóváltás közben elővettem a fegyveremet. Arris Brooks reakciója az volt, hogy ignorálva a fegyveres jelenlétet, egyszerűen elhajtott, majd a későbbiekben ahelyett, hogy tartott volna a fegyvertől, a furgonnal nekem jött.

Az admin ezt azzal az indokkal söpörte le, hogy a fegyver "nem volt ráfogva". Az írott RP-vel (/me paranccsal) történő rátartásra pedig egyszerűen nem volt időm és lehetőségem, mivel a másik fél folyamatosan mozgásban volt és elhajtott előlem. Fizikailag képtelenség lett volna leállni gépelni a cselekményt anélkül, hogy végleg szem elől tévesztem. Ennek ellenére, egy áruszállítótól hatalmas PG egy fegyvert előrántó motoros teljes ignorálása, aki utána – mintha mi sem történt volna – még rá is húzza a kormányt a fegyveres üldözőjére. Ezt a tényt WalterPapy teljesen figyelmen kívül hagyta.

3. "Forgalmas helyen" történő védekezés téves megítélése és WK kísérlet

Amikor a depóban (gyalogosan) utolértem Arris Brooksot, egy IC szóváltás után (/me-vel alátámasztva) ökölharc alakult ki. Itt a másik fél két szabálysértést is elkövetett:

MTA fizika kihasználása (NonRP): A videón tisztán látszik, hogy Arris Brooks az ütések elől "csirkelábazással", a játékmotor fizikáját kihasználva, irreális cikk-cakkos sprintekkel menekül.

Etikátlan viselkedés / WK kísérlet: Amikor megálltam gépelni, hogy IC kommunikáljak, ő a karakterem védtelenségét (írás) kihasználva rám támadt. Én tiszteletben tartottam, amikor ő gépelt, ő viszont nem.

Erre válaszul, védekezésképpen vettem elő a késemet, amire WalterPapy így reagált OOC:

[2026-05-16 16:59:53] [Output] : [OOC Chat]: Admin 1 WalterPapy: (( Meg forgalmas helyen animba üsd, meg késsel kergesd? ))

A szerverszabályzat azonban egyértelműen kimondja:

"A forgalmas helyen való ölés megengedett. Nyomós indokkal bárhol lehetséges az ölés." Valamint: "Tilos ok nélkül lövöldözni forgalmas helyen."

Mivel a szabályzat a "nyomós indokot" jelöli meg feltételként (ami az én esetemben az volt, hogy a másik karakter folyamatosan tiszteletlenül viselkedett, trágárul beszélt velem, valamint anyagi kárt okozott a járművemben), a leírtak alapján ezen IC indokok mentén talán még a másik fél megölése is belefért volna a szabályzat kereteibe. Mivel azonban ez meg sem történt, szükségtelen is lenne túl nagy feneket keríteni neki.

Külön kiemelném, hogy a szabályzat kifejezetten a lövöldözést tiltja ok nélkül forgalmas helyen, én viszont nem is lövöldöztem, sőt, nem is lőfegyvert használtam. Mindössze a késemet vettem elő, ami egy fegyverboltban fegyverengedéllyel legálisan megvásárolható, és az utcán is magunknál hordható önvédelmi eszköz. Az, hogy egy tettlegességig fajuló konfliktus során valaki előrántja a legálisan hordott önvédelmi eszközét, teljes mértékben IC ügy, nem pedig OOC szankcionálandó NonRP.

WalterPapy mégis olyan indokra hivatkozva osztott nekem szankciót (a "forgalmas helyen animba üsd" és a "késsel hadonászás" kifejezéseket használva), ami a szerver saját, írott szabályzatával is egyenesen szembemegy. Mindezt úgy tette, hogy közben a másik fél egyértelmű OOC szabálysértéseit – a gépelés közbeni ütést (WK kísérlet) és a fizika-kihasználós NonRP futást – teljesen figyelmen kívül hagyta.

4. A "leszorítás" vádjának téves megítélése

Az AJ kiosztásakor WalterPapy a késsel való védekezés mellett a másik fő indokként a következőt jelölte meg:
[2026-05-16 17:28:30] [Output] : [OOC Chat]: Admin 1 WalterPapy: (( Mivel nem reális, hogy egy 300-400 kilós motorral leszorítasz egy minimum ))
[2026-05-16 17:28:35] [Output] : [OOC Chat]: Admin 1 WalterPapy: (( 2 tonnás teherautót ))
[2026-05-16 17:28:39] [Output] : [OOC Chat]: Admin 1 WalterPapy: (( Keresztbe állsz elé ))

[2026-05-16 17:27:38] [Output] : [OOC Chat]: Admin 1 WalterPapy: (( Nos Clevon, megjöttem a bírálattal. ))
[2026-05-16 17:27:52] [Output] : [OOC Chat]: Admin 1 WalterPapy: (( A leszorításodra és a depó közepén való késsel hadonászásodért egy ))
[2026-05-16 17:27:58] [Output] : [OOC Chat]: Admin 1 WalterPapy: (( 60 perces NON RP jailre ítéllek. ))

Ha a bíráló Főadmin visszanézi a felvételt, egyértelműen látszik, hogy szó sem volt fizikai leszorításról vagy letolásról. Én a motorral folyamatosan elé próbáltam vágni és keresztbe állni, hogy megállásra kényszerítsem. Ennek a manőverezésnek a során ő húzta rám a furgont és jött nekem, emiatt haladtunk egy rövid ideig közvetlenül egymás mellett összeakadva.

Amint ezt észleltem és a motorral korrigálni tudtam a pozíciómat, ismét elé vágtam, hogy blokkoljam az útját. Tehát nem egy 300 kilós motorral toltam arrébb egy 2 tonnás furgont (ami valóban NonRP lenne), hanem ő ütközött velem, miközben én pusztán az útját próbáltam elállni. WalterPapy ezt a vizuális bizonyítékot teljesen tévesen fizikai "leszorításként" értelmezte, és ez alapján hozott döntést.

5. Felületes bizonyíték-vizsgálat az ügy legelején

Már az ügy kezdetekor fals prekoncepcióval indult az admin:

[2026-05-16 17:12:44] [Output] : [OOC Chat]: Admin 1 WalterPapy: (( Igazából a videódból az látszik, hogy mindketten teljesen szabálytalanul az ))
[2026-05-16 17:12:51] [Output] : [OOC Chat]: Admin 1 WalterPapy: (( autópályát elhagyva akartok menni egy nem kijelölt úton ))

Az 1. videón egyértelműen látható, hogy a külső sávban haladok, a furgon pedig elém vág. A motorom sebessége csökken (fékezek), a handling miatt pedig a motor sodródni kezd. Ezt a fizikai tényezőt az admin nem ismerte fel, vagy nem akarta figyelembe venni, és azonnal egy irreális vádat fogalmazott meg. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a közúti baleset és annak felelőssége teljes mértékben IC ügy, így OOC szempontból igazából mindegy is lehetne. Mindössze azért szerettem volna erre mégis felhívni a figyelmet, mert tökéletesen rávilágít arra, hogy az adminisztrátor már az ügy legelején egy felületes vizsgálat alapján, téves prekoncepciókkal állt a történtekhez.

Kötelező bizonyítékok (pl. log, kép, videó):

Videós bizonyítékok:
Ezeket a felvételeket nem szeretném a panaszkönyv részeként a nyilvánosság elé tárni. Mivel az adminügy során WalterPapy már megkapta a linkeket, így tőle is el lehet kérni őket, de szükség esetén a bíráló adminisztrátornak privát üzenetben természetesen én is azonnal továbbítom.

Teljes log az első IC kontakttól a jail kiosztáságig: Pastebin

(Megjegyzés: A logból a könnyebb átláthatóság érdekében a zavaró tényezőket – például a szerveres hirdetéseket és más játékosok csatlakozási/kilépési üzeneteit – kiszűrtem. Ezen felül kifejezetten kiemelném, hogy az OOC chatből egyetlen érdemi dolgot vettem ki: a videóim linkjeit, amiket Walternak átküldtem. Ennek oka szintén az, hogy nem szeretném nyilvánosságra bocsátani őket a fórumon. Az ügyhöz tartozó egyéb IC és OOC beszélgetésekből, illetve cselekményekből semmi más nem lett kivéve vagy módosítva, de igény esetén a bíráló adminisztrátornak a teljes logot bármiféle módosítás vagy szűrés nélkül is a rendelkezésére bocsátom.)

Megjegyzés:
Kérem a bíráló admint, hogy a mellékelt bizonyítékok és a szerverszabályzat pontjai alapján vizsgálja felül WalterPapy eljárását és a kettős mércével kiosztott döntését. Amennyiben a panaszom jogosnak bizonyul, kérem a jogtalanul kiosztott AdminJail semmissé tételét (UCP-ből való törlését), valamint a másik fél (Arris Brooks) cselekedeteinek megfelelő szankcionálását.

• Kedvelés
  • Haha
Reactions: flaash és mikRobi
Szia.

A kettős mérce és a felületes vizsgálat vádját abszolút elutasítom, állok szívesen a vizsgálat elé.
Volt lehetőséged mindent kifejteni, minden bizonyítékot figyelembe vettem.
Mivel sokáig tartott az ügy, bírálatomat főadmin jóváhagyásával végeztem.
Az ügy során részletesen kifejtettem mindent.
A bíráló adminnak eljuttatom a teljes napi logot (zavaró tényezőkkel, érintetlenül).

Szép estét mindenkinek!

Sziasztok, hamarosan végig olvasom ezt a hosszú panaszt.

Sziasztok, igazából át is néztem a dolgokat, vegyük sorjába az esetet.

Mai napon felhívtam magamhoz Walterpapy-t, hogy mutassa be a rendelkezésekre álló bizonyítékot és mondja el az általa meglátott és kialakult helyzetet. Kaptam két videót, ami által átláthatóbb az egész ügy.

1. A kettős mérce nyílt beismerése az adminisztrátor részéről
- Erre reflektálok is egyből. Valóban megfigyelhető mind a két részetekről a szabálysértés, azonban ezek megszegések mértéke a te javadra jóval több írható Clevon Carter. Akivel ügybe keveredtél Arris Brooks makulátlan UCP-vel rendelkezik, így egy kellő figyelmeztetés után én el is engedtem volna. Látom neked is első jailed volt, ámbár te több szabálysértést is véghez vittél.

2. Arris Brooks szabálysértéseinek ignorálása
- Igazából erre reagáltam is itt egyel fentebb, hogy mit miért és hogyan látok.
3. "Forgalmas helyen" történő védekezés téves megítélése és WK kísérlet
- Ezt a fajta "csirkelábazást" a szerveren a szabályzat nem tiltja, lövöldözésbe is megfigyelheted. WK=write kill, dettó nem lelhető fel a szabályzatban, így ez a két fogalom ki is vonható. Alapvetően nem reaális mindenki szeme előtt előrántani a kést, és szinte a halálig kergetve őt, szerintem ezt sokkal okosabban is ellehetett volna intézni. A kapott videó alapján nem véltem felfedezni akkora nyomós indokot, hogy megtudd ölni Arris-t, ezáltal ez a része teljesen jogtalan.
4. A "leszorítás" vádjának téves megítélése
- Véleményem szerint nem reális az, hogy egy több tonnás sprinter előtt cikázol, még tovább kockáztatva a járműved sérülését (amit a panaszban is kifejtettél, hogy a karakterednek egy érzékeny pont a motorod sérülése) valamint esetlegesen komolyabb személyi sérülést is szerezhettél volna. Ezt tetézi tovább az, hogy minden ok nélkül elővetted a glockot.
hanem ő ütközött velem
- Ember legyen a talpán az aki ilyen jó reakció idővel rendelkezzen, hogy minden esetben megtudjon állni úgy, hogy ne üssenek el. A két jármű között néhol maximum fél méter szabad hely volt, ha hirtelen besatuzol előtte nem várható el, hogy pik-pak megfog állni.
5. Felületes bizonyíték-vizsgálat az ügy legelején
- Nem véltem felfedezni ezt a hibát az ügy kezelése során. Walterpapy előrelementett bizonyítékokat mutatott nekem, szépen rendszerezve, valamint discordon is részletesen elmondta a szituációkat az Ő érveivel alátámasztva, amit videóval is bebizonyított.
a furgon pedig elém vág
- A furgon nem vágott eléd, nagy sebességgel ment, szerintem nem is számított arra, hogy jössz mögötte. Főleg nem tenne meg ekkora távolságot direkt hátra nézve, kockáztatva az életét. Többször is megnéztem a videót, látszik hogy a fák mellett szeretett volna elmenni, ebbe semmi szándékosságot nem véltem felfedezni.

Egy zárógondolat, ha RP szeretnél maradni, amiből a sérüléseidet szerezted akkor nem kéne ebbe az esetben a csokinyuszit elhasználod, hisz ezáltal előnyre juthatsz, szinte akkora erővel bír mint egy respawn kártya. Egész nagy szerencséd van, hogy emiatt nem kaptál szankciót, mert az súlyosabb következményekkel jár.

Walterpapy nem vétett hibát, igazából minden döntését helytállónak találtam, így a panaszod jogtalan.

Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.