Amaterasu Saji jelentkezése az LSFD-hez!

BZsomi001

Újonc
Július 9, 2026
5
0
Karakter
Amaterasu Saji
LSFD.png

Los Santos Fire Department
Jelentkezési Formanyomtatvány

In Character (IC)

Személyes adatok:
Teljes neve: Amaterasu Saji
Anyja neve: Kim Saji
Születési hely, idő: Los Santos, 2001.11.17
Személyigazolvány száma: ID-PGDZ9183
Jogosítvány száma (amennyiben nem rendelkezik jogosítvánnyal hagyja üresen): DL-WSJN9183
Állampolgárság: Amerikai állampolgár
Bejelentett lakcím, vagy tartózkodási hely: Los Santos, Baker Street 13.
Telefonszáma: 1132255

Képzettség:
Legmagasabb Iskolai végzettség: Egyetem (Egészségügyi ápolás (BSc))
Intézmény neve:Las Venturas University, Faculty of Health Sciences
Végzettség megszerzésének ideje: 2023.07.10

Out Of Character ((OOC)):

Hogyan szólíthatunk?: Zsombi
Életkorod: 22
Mióta játszol különböző RolePlay szervereken?: 10 éve, vagyok így az MTA / Roleplay világában :)
Mióta játszol a WestMTA szerverén? Pár hónapja kezdtem itt nálatok játszani! :)
Voltál már egészségügyi/tűzoltó frakció tagja?: Életem során, de itt még nem!
Csatolj UCP képet az Adminjailedről/Kitiltásaidról: https://imgur.com/a/dV2BCjV
Mesélj magadról pár mondatban: Sziasztok, Zsomi vagyok Szeged mellett élek. Fontos tudni rólam, hogy autizmussal élek ( megváltozott idegrendszerrel ), illetve ADHD-val. 10 év MTA / RP tapasztalatom van, több helyen töltöttem el mentős / tüzoltói poziciót, és mivel imádom az egész mechanikát és szimpi a szerver, így itt is szeretném magam kipróbálni! Imádom az egész mechanikát, az RP-t. Igen, mikrofonom sajnos nincsen jelenleg, de mivel discordot használtok, így gondoltam, nem lehet gond, ha telefonról tudok veletek így kommunikálni hanggal, illetve laptopom is van. De mivel eléggé szorongó vagyok, így kell egy kis idő, de igyekszem majd megnyílni, és nem parázni / szorongani. De remélem tudunk megoldást találni, hogy Ti is jól járjatok és Én is! Remélem azért így is van esélyem. Köszönöm, ha elolvassátok!

Egészségügyi és tűzoltási kérdések:

Egy túrázó elájult a nyári melegben. Milyen okok állhatnak a háttérben, és hogyan segítene rajta laikusként?: Nyári melegben az ájulás hátterében leggyakrabban hőség miatti kimerülés/hőstressz, kiszáradás vagy só- és folyadékhiány állhat. Súlyosabb eset lehet a hőguta is, illetve keringési ok (pl. hosszú állás, rossz vérnyomás). Laikusként először biztosítom a helyszínt és ellenőrzöm, hogy eszméleténél van-e és lélegzik-e. Ha eszméletlen, 112-t hívok, majd stabil oldalfekvésbe teszem és végig figyelem a légzését. Ha hőség gyanús, azonnal hűteni kezdem: árnyékba/videbb helyre viszem, leveszek felesleges ruhát, hűvös vizes leöntés/benedvesítés és hűvös borogatás a nyak- hónalj-lágyék területén, legyezés, szellőztetés. Ha magához tér és éber, kis kortyokban vizet adok, de csak ha tud nyelni. Ha zavart, nagyon rossz az állapota, forró a bőre vagy romlik, azonnal mentőt kérek.
Hogyan látna el egy olyan égési sérülést, ahol hólyagok is keletkeztek?: Hólyagos égésnél nem szabad átszúrni vagy felvágni a hólyagokat. Először lehűtem hűvös folyó vízzel (nem jéggel) 10–20 percig, majd óvatosan letakarom steril, nem tapadó kötéssel vagy friss, laza gézzel. A környéket kímélem, nem dörzsölöm, nem kenek rá házi/irritáló szereket. Fájdalomcsillapítás és folyadékpótlás segíthet, ha eszméleténél van és tud nyelni. Figyelem a fertőzés jeleit: fokozódó pirosság, melegség, duzzanat, gennyedés, rossz szag, láz vagy erősödő fájdalom—ha ezek vannak, vagy nagy kiterjedésű/arc-kéz-genitális területen van, mentőt/ellátást kell kérni. Ha a hólyag mégis megreped (baleset), akkor steril fedés kell, és a nyílt felületet tisztán, letakarva tartom.
Milyen esetben használna nyakrögzítőt a helyszínen?: Nyakrögzítőt akkor használok (hogy a feltételezett sérülés ne rosszabbodjon), ha gerincsérülés gyanúja áll fenn, például: nagy erejű baleset/ütközés (magasról esés, közlekedési baleset), esés/trauma után nyaki fájdalom, zsibbadás/gyengeség, idegrendszeri tünetek, illetve ha a sérült állapota miatt nem megbízható a panaszok felmérése. Akkor is indokolt, ha fej/nyak érintett és kétséges a sérülés mértéke. Laikusként a rögzítés mindig kiegészítő: a légút-biztonság, 112 értesítése és a kíméletes mozgatás elsődleges.
Mivel és hogyan oltanál el egy elektromos tüzet, kérem fejtse ki részletesebben?!: Elektromos tüzet porral oltó készülékkel oltok. Először, ha biztonságosan megoldható, áramtalanítok, közben 112-t hívok. A kijárat felől közelítek, a tűz gyökerére célzok, és rövid, célzott porfújásokkal elfojtom a lángokat. Oltás után figyelem az újragyulladást; ha terjed vagy nem kontrollálható, visszavonulok.
Soroljon fel 5 darab eszközt amit meg találhat egy tűzoltóautóban és melyiket milyen esetben használná?:
-Vízsugár/lándzsa (tömlővel): általános tűz oltására, felület hűtésére és lángok visszaszorítására; főleg éghető anyagoknál.
- Habgenerátor / habfúvóka: üzemanyagok (pl. benzin, gázolaj) tüzénél, mert a hab szigetel és csökkenti a gőzök/lángok képződését.
- Porral oltó készülék (ABC vagy BC por): elektromos tűzre és kisebb tüzekre, mert nem vezet és gyorsan elfojtja a lángokat.
- Gázérzékelő / hőkamerát kiegészítő hőmérő szenzor: zárt térben füstgázok, veszélyes gázok és hőterhelés felmérésére.
- Légzésvédő készülék (SCBA) / tűzoltó légzőkészülék: füstös, oxigénhiányos vagy mérgező gázokkal terhelt helyekre történő behatoláskor.

Soroljon fel 5 darab eszközt amit meg találhat egy mentőautóban és melyiket milyen esetben használná?:
- Oxigénterápia (orrkanül vagy maszk, oxigénpalack): ha nehézlégzés van, alacsony az oxigénszint, vagy légszomj/panaszok mellett romlik a beteg állapota.
- Kézi szívó (szívóegység / aspirátor): ha a beteg száj-garat váladékkal, hányadékkal, véres váladékkal “tele van”, és fennáll a félrenyelés/akadályozott légzés veszélye.
- Automata külső defibrillátor (AED): ha a beteg eszméletlen és nincs (hatékony) keringés/légzés, hirtelen szívmegállás gyanúja esetén.
- Mentőágy/nyomókötés + vérzéscsillapító eszköz (pl. nyomókötés, szükség esetén torniquet): erős, nem csillapodó külső vérzésnél a vérvesztés megállítására.
- Nyakrögzítő (nyakrögzítő sín): ha gerincsérülés gyanúja van (elesés/trauma, nyaki fájdalom, zsibbadás/gyengeség, baleset után bizonytalan neurológiai tünetek).

JELENTKEZÉSEMMEL ELFOGADOM A FRAKCIÓSZABÁLYZAT ÖSSZES PONTJÁT ÉS IGAZOLOM, HOGY A LAP AZ ÉN SZELLEMI TERMÉKEM.

Kelt: 2026.08.07.
Aláírás: Amaterasu Saji
LSFD.png

LSFD.png

Tájékoztatjuk Önt arról, hogy a Human Resources and Finance Department feldolgozta levelét.

Jelentkezés kiértékelése megtörtént és örömmel értesítjük, hogy jelentkezését elfogadtuk! Megfelelt az elvárásoknak.

Kérjük továbbiakban vegye fel a kapcsolatot időpont egyeztetés céljából az illetékessekkel!

((OOC Megjegyzés: Linkre kattintva keress fel minket.))

Köszönjük a türelmét.

Kelt: 2026.08.07

Aláírás: General Director -
Haley Phoenix

LSFD.png

• Imádom
Reactions: slatyaking