A szerver gazdaságának helyreállítása

Ha mesterségesen nagyobb ingadozást kapna, hogy ezt kiküszöbölve lehessen profitálni is, az egyrészt unreális lenne az aranynál...
Ehhez a mondathoz kettő dolog.

1.: Az arany csak egy példa. Lehet az ezüst, réz, bármi egyéb nemesfém.
2.: Azért attól a ténytől se kell elszakadnunk hogy ez még mindig egy játék, nem lehet és nem is kell mindennek úgy működnie ahogyan a valóságban. Szerintem lehet arany közép utat találni.

EDIT .: A kriptovaluta pedig a kockázat felét (fizikai tárolás, rabolhatóság) nem adja meg, szóval azt azért nem támogatnám feltétlen.

• Kedvelés
Reactions: dvnzillv
2.: Azért attól a ténytől se kell elszakadnunk hogy ez még mindig egy játék, nem lehet és nem is kell mindennek úgy működnie ahogyan a valóságban. Szerintem lehet arany közép utat találni.

Ez jogos, és valid. Nekem nincs problémám azzal, ha egy játékban nem 1/1 modellezzük le a valóságot és nem csinálunk IRL-Szimulátort, de úgy emlékszem, hogy itt a válaszok között többször is feljött, hogy xy dolog nem (lenne) reális, ergo bizonyos embereknek ez fontos szempont lenne. Az ilyen vélemények miatt emeltem ezt ki. Biztosan lehetne találni olyan sweet spotot, ami jó lehetne.

1.: Az arany csak egy példa. Lehet az ezüst, réz, bármi egyéb nemesfém.

Ezeknek az árairól semmit nem tudok, úgyhogy ebben nem foglalok állást. Ezért írtam alternatívaként a kriptot és tőzsdét. :D

Edit:

EDIT .: A kriptovaluta pedig a kockázat felét (fizikai tárolás, rabolhatóság) nem adja meg, szóval azt azért nem támogatnám feltétlen.

Ezeket valóban nem adja meg, viszont ott más kockázatok is vannak. Vagy Ledger, seed phrase-zel. A stick rabolható lenne, de meg kéne szerezni hozzá a seed phrase-t is. Ha ez nem sikerül, akkor a rajta tárolt összeghez a rabló nem fér hozzá. Ez lenne az abszolút pénzégetés: a kripto tulaja nem fér hozzá az eszközhöz, a rabló a seed phrase-hez, így az azon tárolt pénz totál kivonódik a gazdaságból.

Utoljára szerkesztve:
Ez mind szép és jó, viszont ezekbe nem lenne köteles senki fektetni, igy meg kidobott idő lenne a script megirása is, mert ha tudják az emberek, hogy bukó az egész vagy minimális a profit, ugysem fognak belerakosgatni 100 milliókat, tehát a pénz csak bent marad vegül.

Ez mind szép és jó, viszont ezekbe nem lenne köteles senki fektetni, igy meg kidobott idő lenne a script megirása is, mert ha tudják az emberek, hogy bukó az egész vagy minimális a profit, ugysem fognak belerakosgatni 100 milliókat, tehát a pénz csak bent marad vegül.
Ez csak félig igaz, de ha az emberek látják azt az oldalát a rendszernek, hogy ebből pozitívan is ki lehet jönni, mindjárt más a képlet.

Szerintem ha pénzt akartok kivitetni mindenképp olyan dolog kell ami az ember akaratán kivül is viszi a pénzt, mert ha erről dönteni lehet, egyértelműen nem fog senki amelett dönteni, hogy csak ugy menjen a pénz.

Csak ezt az ötletet nem magában kell nézni, hanem a többi gazdasági reformmal együtt.

Nyilván nem sokan fektetnének be, ha a meglévő status quo maradna. De ha bejönne a többi reform, akkor "rá lennél kényszerítve", hogy valamit kezdj a pénzeddel.

Mert ha:
A bankban hagyod, akkor a vagyonadó megeszi.
KP-ban tartod, akkor kirabolhatnak.

De ha beteszed nemesfémbe, részvénybe vagy kriptóba, akkor megúszod a luxusadót, kikerülöd a kézben tartott pénz direkt kockázatát (nemesfém esetében magára a tárgyra van kockázat, de azt egy jó scripttel nem lenne olyan egyszerű elrabolni, mint a KP-t), viszont vállalod a tranzakciós díjat és az árfolyam kockázatát. Cserébe ha ügyesen csinálod, bőven profitot is tudsz termelni. Arról nem is beszélve, hogy ameddig ilyen eszközökben tartod a pénzed, és tartaná sok másik játékos is, addig sem a szerver gazdaságában forogna. Azt pedig már Rypapa kommentjére válaszul is kifejtettem, hogy miért lenne jó.

• Imádom
Reactions: Buntold