Ndrangheta Frakciópályázat

kakucs

Újonc
Május 12, 2025
2
3
Karakter
Fernandez Garcia Cortez

• • • ────────────────────────────────── • • •

’ N D R A N G H E T A
– FRAKCIÓPÁLYÁZAT –

❖ OOC BEMUTATKOZÁS

✦ Bence (Leader):
Sziasztok! Az én nevem Bence, 2007. 10. 07-én születtem, és körülbelül 12 éves voltam, amikor becsöppentem ebbe a világba. 7 éve játszom roleplay szervereken, és huzamosabb ideig (fél évnél tovább) soha nem hagytam abba a játékot. Idén végeztem a középiskolával, sikeresen leérettségiztem, és most ősszel kezdem az egészségügyi asszisztensi képzést/egyetemet Erdélyben. A célom, hogy hivatásosként dolgozhassak a mentőszolgálatnál, és ezáltal embereken segíthessek.

Azért szeretem az RP-t, mert egy olyan életbe csöppenhetek bele, amit a való életben nem lehet vagy nem tanácsos megvalósítani. Itt kiengedhetem a fantáziámat, a kreativitásomat, és úgy alakíthatom a karakteremet, ahogy az nekem tetszik. Ez alatt a 7 év alatt szinte minden típusú frakcióban megfordultam: illegálban, legálban, bandában, maffiában, kartellben, rendvédelmi szervezeteknél és a mentősöknél is, amerikai és magyar alapú szervereken egyaránt. Rengeteg frakciót vezettem már, de sajnos mindegyiknek ugyanaz volt a veszte: a szerver bezárása.

Az egyik alkalommal, amikor egy maffia társleadere lettem, nagyon szoros barátságot kötöttem a társammal. Mivel az a szerver egy időre bezárt, a frakció létszáma megcsappant, a társaság lemorzsolódott, és a frakció megszűnt. A napokban ezzel a jó barátommal azon gondolkodunk, hogy biztosabb alapokra helyezzük ezt a régi frakciót, és vissza szerezzük azt, amit egy instabil szerver elvett tőlünk.

Mielőtt azonban bemutatnám a frakciót és a terveinket, átadnám a szót a társleadermnek:

✦ Ádám (Társleader):
Sziasztok! Ádámnak hívnak, 18 éves vagyok, Pest vármegyében élek egy nagyobb faluban. Gimnáziumban informatika szakra jártam, és idén sikeresen leérettségiztem. Hobbi szinten bokszolok és edzem. Az RP-pályafutásomat néhány éve kezdtem, ez idő alatt már számos frakciót vezettem több szerveren is. Jelenleg kisebb alkalmi munkákkal foglalkozom, így rengeteg szabadidőm van a frakcióra.

❖ ❖ ❖

❖ A 'NDRANGHETA

A Calabria régióból indult ’Ndrangheta a világ egyik legbefolyásosabb és legkiterjedtebb bűnhálózata. Széles körű illegális portfóliójába tartozik többek között a kábítószer-, fegyver- és emberkereskedelem, a zsarolás, a csalás, a sikkasztás, valamint a jogellenes hulladékelhelyezés is. A csoport éves bevételeit akár 60 milliárd dollárra is becsülik. Elnevezése minden bizonnyal a görög andragathia kifejezésre vezethető vissza, ami „férfias erényt” vagy „bátorságot” jelent.

A szervezet alapegységei a locali elnevezésű klánok (családok), amelyek kisebb alcsoportokra (’ndrine) tagozódhatnak. Egy-egy locale 5-től akár 50-nél is több tagot számlálhat, és teljes ellenőrzést gyakorol a saját illetékességi területe felett. A tagság alapját szinte kivétel nélkül a vérségi kapcsolatok adják.

❖ ❖ ❖

❖ SZERVERRE ILLESZTÉS (KARAKTERTÖRTÉNET)

Westcity lakossága a napokban figyelmes lett bizonyos vállalkozói és befektetői csoportok hirtelen megjelenésére, valamint nagyon gyors terjeszkedésére. Fernandez G. Cortez vállalatirányító több szerverház felvásárlásába is belekezdett. De lássuk, ki is ő valójában!

Fernandez egy apró szicíliai halászfaluban született. Édesanyja egyszerű háziasszony volt, míg édesapja, Mauro Cortez – a falu szemében – halász. Utóbbi azonban a hírhedt La Cosa Nostra egyik alacsony rangú tagjaként próbálta kiegészíteni a bevételét, hogy fia ne kelljen rettegésben éljen, és továbbtanulhasson.

Fernandez nevét a falu apraja-nagyja ismerte a korai érettsége miatt. Az öregek abban reménykedtek, hogy a fiú felnőve majd fellendíti a falut, és jobb sora lesz a következő generációnak. Már 8 évesen sorra oldotta meg a nehezebbnél nehezebb feladványokat, amelyeket a közösség papja – a kisfiú tanítója és lelki gondozója – adott neki.

2006. 10. 03.
A nappalok rövidültek, az éjszakák nyúltak. Fernandez kint játszott azon az estén a hűvös szürkületben.

– Fernandez, gyere be! Édesapád késik, kint már sötétedik, és kész a vacsora is – szólt kis az édesanyja.
A fiú még egyet belerúgott a labdájába:
– Pillanat, anyám! – kiáltotta, majd a labda után eredt.

Ahogy a labda után futott az aranyló parton, hirtelen beborult az ég, mintha az időjárás jelezte volna a közeledő tragédiát. Fernandez egy fényt látott közeledni, majd gyorsan elbújt egy bokor mögé. Kigombolt inges férfiak érkeztek fegyverekkel, kettő közülük egy zsákot cipelt. Amikor megálltak, a zsákot letették, kibontották, majd egy testet emeltek ki belőle. Az egyikük leguggolt mellé, és egy nyakéket akasztott le a nyakáról. A hold fénye megcsillant a nyakéken... Fernandez vére megfagyott, hisz az az édesapjáé volt. A fiú sápadtan, meredten nézte, ahogy apja testét a hullámok közé vetik, majd a borús éjszakában a habok elnyelik azt.

Napjainkban
A fiúból mára 32 éves férfi lett, de az a bizonyos októberi éjszaka mély nyomot hagyott benne. A történtek után édesanyjával Los Santosba menekültek. Fernandez 12 éve veszítette el édesanyját, aki rákban szenvedett; az utolsó perceiben is fogta a kezét. Anyja sosem intette óvatosságra a La Cosa Nostra miatt, mert félt, hogy az csak bosszúvágyat szülne. A tudat és a fájdalom azonban arra késztette Fernandezt, hogy ismeretséget és vagyont szerezzen, amellyel egyszer levadászhatja azokat, akik elrendelték az apja halálát.

Idővel kiépítette a kapcsolathálóját, és a ’Ndranghetának kezdett pénzt mosni. A hatóságok azonban szagot fogtak, ezért menekülnie kellett. Csapatát hátrahagyva, egyik legjobb barátjával Westcitybe költözött. Pár napja felsőbb utasításra toborzásba és terjeszkedésbe kezdtek a városban.

❖ ❖ ❖

❖ TOBORZÁS ÉS TAGFELVÉTEL

A régi tagok visszahívása már megkezdődött. Amennyiben bizalmat szavaztok nekünk, a frakció alapszabályzatának elrendezése után aktív toborzásba kezdünk.

Kezdetben nem fogjuk az összes rangot betölteni: megvárjuk, amíg a közösségünk stabilizálódik. Ezt követően egy közös megbeszélés, előválogatás és demokratikus szavazás alapján választjuk ki a különböző feladatokra alkalmas kisfőnököket.

❖ ❖ ❖

❖ MIÉRT SZERETNÉNK EZT A FRAKCIÓT?

Ahogy fentebb is említettem, ez a frakció korábban nagyon sokat jelentett nekünk; összetartó és jó társaság alakult ki benne. Egyetlen fájdalmunk az volt, hogy annak idején nem tudtuk időben átmenteni a közösséget egy másik szerverre.

Rengeteg emlék köt minket ehhez a koncepcióhoz. Bízunk benne, hogy ha megkapjuk a frakciót, a szervereteken is ugyanolyan jó hangulatot és minőségi közösségi életet tudunk majd kiépíteni. Számunkra a közösség, a barátok és az együtt töltött idő jelentik az RP lényegét.

❖ ❖ ❖

❖ CÉLJAINK AZ RP TERÉN

• Egyedi beavatási rituálék: Minden újonnan felvett tag egy összetett beavatási rituálén esik át, ami a családunk védjegye lesz. Szeretnénk, ha az új tagok már az első perctől látnák a nálunk elvárt RP-szintet, és a kezdéseik is élménydúsak lennének.
  • Diplomácia és tárgyalások: Amint megerősödünk, felvesszük a kapcsolatot a többi illegális frakcióval. Színvonalas megbeszéléseket és tárgyalásokat tervezünk, ahol az egymás közötti üzleteket és az illegális életben felmerülő konfliktusokat RP keretein belül rendezhetjük el.
  • Nyilvános/Legális események: Szeretnénk legális szálakat is vinni a mindennapokba. A civilek és – lehetőség szerint – a rendvédelem felé is igyekszünk rendezett képet mutatni, amikor épp nem végzünk törvénybe ütköző tevékenységet. Különböző rendezvényeket, bulikat és találkozókat fogunk szervezni, amelyek bejelentve, legálisan bárki számára elérhetőek lesznek.

❖ ❖ ❖

❖ UTÓSZÓ

Nagyon szépen köszönjük az időtöket, a meglátásokat, az észrevételeket és az építőjellegű kritikákat! Igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni a frakcióból.

A korábbi RP-képeinket és emlékeinket az alábbi linken lehet megtekinteni:
➔ Frakció Képarchívum (Imgur Link)

Utoljára szerkesztve:
Hi.

Ezt a formázást újragondolnám teljesen, ha egy mód van rá, gyakorlatilag csak hatalmas betűméret, pár szín és jóéjt az egész.
Ezen felül a töltelék részeket (rangok, legvégéről képek amiket egy imgur linkkel le lehet rendezni, stb.) kivenném.

Ezektől eltekintve nem teljesen vállalhatatlan a dolog, a story kicsit klisés de igazából melyik nem az? Valamint pozitívum itt is, hogy ez sem Ai iromány, látni az apróbb nyelvi hibákon és a felépítésen.

Ha a fentieket javítjátok én szívesen látnám ezt is a szerveren.

• Kedvelés
Reactions: GeboXX
Szia! Nagyon szépen köszönjük a kommented! A legjobb tudásunk szerint javítottuk is a hibákat, illetve a rangokat is kiszedtük – ha majd szükségesek lesznek, a bírálókkal külön közöljük.

Kérlek, nézzétek el nekünk a szerkesztési hibákat, illetve azt, ha kevésbé kreatív a megformázás, ugyanis ez az első alkalom, hogy saját magam által készített pályázatot teszek ki fórumra. Korábban általában egy megadott sablonba kellett csak beillesztenem a szöveget. Bízom benne, hogy ez nem lesz döntő jellegű, és inkább a tartalmat értékelitek majd!

• Kedvelés
Reactions: Buntold
Sziasztok!

Szerény véleményem szerint a pályázat több sebből is vérzik. Az alapkoncepció szerintem eleve hibás, az 'NDRANGHETA mint olyan különben is lerágott csont, de tekintve az olasz bűnszervezetek népszerűségét, rá lehet húzni a dolgot arra, hogy az rp megkövetel egy olasz frakciót.

A kreativitás a kezetekben lett volna, a nulláról tudtátok volna felépíteni egy általatok kitalált, az 'NDRANGHETA alá tartozó család/sejt történetét, nem pedig írni egy sokadik lapot az anyaszervezet nevével, és egy nem túl nagy régióban egy globális szindikátust lakítani. Te magad írtad, hogy:
Egy-egy locale 5-től akár 50-nél is több tagot számlálhat.

Akkor miért nem egy ilyen locale történetét találtátok ki?

A formázás az önmagában nem rossz, erről nem is ejtenék több szót. Véleményem szerint nem az határoz meg egy pályázatot, hogy annak megálmodója mennyire profin kezeli a fórumot.

A karaktertörténetek pályázatba írását sohasem értettem, csak arról ad tanúbizonyságot, hogy a pályázat önmagában nem állja meg a helyét tartalmilag.

A karaktered felépítése nem áll meg a realitás talaján. Szicíliában született, Édesapja a La Cosa Nostra alacsony rangú tagja volt, és Fernandez G. Corteznek hívják. A névre térek ki legelőször, egyszerűen ez egy hispán név, nem Olasz, ezen nincs mit tovább ragozni.

Az, hogy a La Cosa Nostra tagja volt az édesapja, merőben kizárja azt a tényt, hogy a fia 'Ndrangheta tag legyen. A szervezetek között a való életben csak üzleti kapcsolat van, semmi több, de ezzel a karaktersztorival a saját pályázatod tartalmát cáfolod meg:
A tagság alapját szinte kivétel nélkül a vérségi kapcsolatok adják.

Ezek szerint a karakterednek az LCN-ben kellene lennie, vagy sehol máshol, de semmiképp sem egy "rivális" szervezet vezetői pozíciójában.

Arra különösebben nem is tértél ki, hogy milyen formában lesztek megtalálhatóak a szerveren, mit szeretnétek megvalósítani. A buli, találkozó, különböző rendezvények semmilyen konkrétumot sem adnak.

A toborzásos részhez még annyit fűznék hozzá, ahogy te is írtad:
A régi tagok visszahívása már megkezdődött.

Nem neveztétek meg, hogy körülbelül hány taggal indulnátok el (pedig az információs fórumbejegyzés megköveteli). Ha induláskor 15-20 tag lenne a szervezet kötelékében, akkor tulajdonképpen a szerver jelenlegi játékosbázisából nem kellene játékosokat meríteni, ergo a szerver nem profitál abból, hogy beenged egy új maffiát a szerverre.

Végszóként: Érdemes lenne leülni és újra átgondolni a koncepciót. Jelenleg a szervezet háttértörténete és a karakteretek alapjai túlságosan is ütik egymást. Egy kis háttérkutatással és egy saját, egyedi "locale" kitalálásával sokkal életképesebb és hitelesebb pályázatot lehetne ebből kihozni. Sok sikert a továbbiakban!​