Kilian Kane (Vanguards) - Luno Maia + PD valamennyi tagja (kodeein.)

Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

flaash

Aktív fórumozó
Május 22, 2025
142
725
Karakter
Kilian Kane 🇺🇸
westlogo.png

Panasztevő InGame neve:
Kilian Kane

Panaszra tett személy InGame neve:
Luno Maia

Panasz leírása, kifejtése, oka:
Túsz megölése rendvédelem részéről amelyet Luno Maia testesített meg.

A történet röviden úgy szól, hogy volt egy túszejtésünk amelyet részletes rpvel átbeszéltük hogy a túsz hol fog elhelyezkedni, Bosko Radost fog bennünket fedezni csipával a tetőről egyenesen a Jefferson bejáratával és tetőjével szemben, folyamatos infóval látott el bennünket hiszen készültünk arra is hogy a követeléseinknek ( 60k, félperces egérút spike kizárással és egy rendvédelmis se tartózkodjon Jefferson körül ) a rendvédelem nem feltétlen fogja teljesíteni azokat, így is lett a többszörös felszólítások ellenére sem voltak hajlandóak a tetőről a rendvédelmis mesterlövészt elküldeni vagy csak az az egy személy rambót akart játszani és megmenteni a világot úgy hogy ő megtagadja a felettesei parancsát (? ezt már nem tudom). Ennek fényében Bosko ha törik ha szakad a rendvédelem ellen fog cselekedni, azaz ha a túsz kilép és rendvédelmis autót vagy rendőrt lát vagy Bosko életére tőrnek akkor védelmezni fogja magát és társait hogy épségben kimeneküljenek/kimeneküljünk Jeffersonból, mindazok ellenére hogy elmondtam a túsztárgyalónak hogy ha a kinti emberemnek baja lesz akkor a túsz nem fogja túlélni élve.

LOG:
[2026-06-15 21:49:44] [Output] : Kilian Kane mondja: A követeléseink a fél perces egérút hogy a Jefferson körül senki legyen Önökből, 60 ezer ésspike
[2026-06-15 21:49:46] [Output] : Florian Clain mondja rádióba: Valamint a követelések a következők: 60 ezer ropogós dollár, Spike kizárva és fél perces egérút
[2026-06-15 21:50:03] [Output] : Bosko Radost mondja rádióba: 1 indul jeff mögé.
[2026-06-15 21:50:09] [Output] : Kilian Kane mondja: És nem bántják az embert kint.
[2026-06-15 21:50:24] [Output] : Kilian Kane mondja: Különben Önre is rászegezik a lézert a benti embereim.
[2026-06-15 21:50:28] [Output] : Bosko Radost mondja rádióba: 1 fel ment tetőre.
[2026-06-15 21:50:35] [Output] : Bosko Radost mondja rádióba: Még 1 indul fel.
[2026-06-15 21:50:42] [Output] : Florian Clain mondja rádióba: Pontosítok: fél percig egy darab rendvédelmis sem tartózkodhat Jefferson környékén.
[2026-06-15 21:50:46] [Output] : Bosko Radost mondja rádióba: Tévedtem, vissza jött főbejárat.
[2026-06-15 21:50:51] [Output] : Kilian Kane mondja: Pontosan.
[2026-06-15 21:51:02] [Output] : Kilian Kane mondja rádióba: Ne lődd ki.
[2026-06-15 21:51:03] [Output] : Florian Clain mondja: Nos.
[2026-06-15 21:51:11] [Output] : Kilian Kane mondja: És a kinti emberem se ölik.
[2026-06-15 21:51:15] [Output] : Kilian Kane mondja: Ez a lényeg.
[2026-06-15 21:51:17] [Output] : Florian Clain mondja: Tehát magukkal van.
[2026-06-15 21:51:30] [Output] : Florian Clain mondja rádióba: Kint aki van a tetőn az velük van.
[2026-06-15 21:51:34] [Output] : Kilian Kane mondja: Igen.
[2026-06-15 21:51:56] [Output] : Florian Clain mondja: Pénzt milyen formában szeretnék?
[2026-06-15 21:52:01] [Output] : Bosko Radost mondja rádióba: 1 et szemelől tévesztettem, mert a kedves lima itt ugrálgatott a tetőn, és felnézeget oda.
[2026-06-15 21:52:07] [Output] : Kilian Kane mondja: Készpénzben.
[2026-06-15 21:52:30] [Output] : Kilian Kane mondja: És a spike és az egérút, egy rendvédelmist ne lássak meg.
[2026-06-15 21:52:33] [Output] : Andreas Greyson mondja rádióba: Fogd már be bosko, tárgyalás van.

[2026-06-15 21:52:35] [Output] : Kilian Kane mondja: Különben a túszt kicsinálom az ajtóban.

+ videó ahogyan ölik

Ami a videókat illeti látható hogy Nathan Zaric és Andreas Greyson elhagynák a Jeffersont, a túsz Adam Colans a rendőrökkel távozna, alig tettek pár lépést Nathan és Andreas a kocsiban ahogy elindulnak haltak is velük együtt a túsz is, ekkor volt egyidőben az amikor Bosko-t megtámadták hátba és kilőtt két rendvédelmist, ezzel rá 20 mp-re meghalt a túsz de nem tudjuk miért kellett őt lelőnie Luno Maia-nak őt.

LOG:
[2026-06-15 21:49:44] [Output] : Kilian Kane mondja: A követeléseink a fél perces egérút hogy a Jefferson körül senki legyen Önökből, 60 ezer ésspike
+ videó ahogyan hal mindenki és a túsz is

Kötelező bizonyítékok (pl. log, kép, videó):
Félperces egérút követelés megszegése és a túsz halála
Bosko Radost merénylete túsz életéért
KILLOG
amelyet B4ZSY tett közzé az esetet követően való adminügy közben:
(( [2026-06-15 22:02:50] [Output] : [2026.06.15 22:02:50] Luno Maia megölte Adam Colans játékost. [M4] (Headshot) )) (( [2026-06-15 22:02:34] [Output] : [2026.06.15 22:02:34] Bosko Radost megölte Marcus el Dandolo játékost. [Sniper] (Headshot) )) (( [2026-06-15 22:02:31] [Output] : [2026.06.15 22:02:30] Bosko Radost megölte Ines Anissa játékost. [Sniper] (Headshot) ))

Megjegyzés:
Valójában a megjegyzés részleget is kiszeretném használni annak fényében hogy remélhetőleg a leaderek elfognak beszélgetni a többi pds kollégával mert nem ez az első eset, hogy ilyen igazságtalan és szürreális szituációkat teremt a rendvédelem és a SASD egyetemben, nem kell ragozzam páran azért is léptek ki illegálból és hagyták itt a szervert mert akik illegáloznak nem feltétlen élvezik ezt a fajta bánásmódot amit a PD folytat a szerveren, pl: folyamatos derbyk, folyamatos spikeok - szinte felesleges a menekülés (unlimited spike használata) felszólítás nélküli lövés (tudom hogy ha látnak nagykalit lőhetnek de itt nem egyszer volt nálunk kiskali is elővéve /editweapons alapján láthatóan attól nem feltétlen látják az egyenruha miatt én azt gondolom nem kéne egyből kidarálni minket mert megtévesztő tud lenni, plusz autóból se tudunk kiszállni már a kocsink full TK és arra hivatkoznak hogy "fedezéknek volt használva", megszokott TP (tűzparancs az autón amire már 1 hete nem kéne körözésnek se rajta lennie..), korábbi jelvény nélküli intézkedés kapcsán azt se tudjuk hogy PD vagy SASD a ludas, de remélem ezeket mihamarabb sikerül rendezni, szeretnék kérni egy független adminisztrátort aki ezt az ügyet felgönyölítené mert mi mint illegálosok a jaileket kapjuk kisebb hibákért is, szeretnénk kérni a szabályzat szerinti igazságos eljárásrendet.

Arra a kérdésre hogy miért nem tegnap lett intézve azért mert tegnap 24 órás munkát láttam be és nem volt időm ezzel foglalkozni, 15.-én azaz hétfőn is késő este volt és Bosko nem tudta bemutatni az ő részét ezért maradt B4ZSY ügye úgy hogy jobbra és balra megy a két fél, viszont ezzel a túszejtéses rp-t nem kicsit rontották el, amely Adam Colans tekintetében is egy nagyon fontos rp-je lett volna hogy bekerüljön a frakciónkba, azaz túlélje, ami még szerintem sok a kelleténél hogy elkellene gondolkozni a rendvédelemnek hogy direkt elakarják rontani mások játékélményét vagy nem vagyunk készek egy ilyen kaliberű rp-re?
A panaszkönyvhez az érintett frakciótársaim hozzászolhatnak, név szerint Bosko Radost, Nathan Zaric, Andreas Greyson, Megan Raynolds és a maradék FK tagjaim, illetve jómagam, mellé Florian Clain akit megemlítek a PK-ban mint korrekt túsztárgyaló fél, társa Drake Clain, Molly Nefario többi rendvédelmis nevében nem tudok nyilatkozni mert az akciót követően 80%-a le is lépett és az ügy a süllyesztőbe került, ezért is szeretném itt hogy erre pontot tegyünk.

Utoljára szerkesztve:
én a rendvédelemre való panaszhoz füznék még hozzá dolgokat. ezek mellett folyamatosan mikor megkérdezzük mért lőttek a kocsira mindig az a fálasz hogy tp-s volt a kocsi. viszont nem tudom mennyire reális az, hogy szinte minden egyes akciónál ha nem kapnak el, viszont egy lövéssem dördül el, illetve csak kispisztolyokkal vagyunk ami a kocsiban ülve nem látható, az eseteben milyen alapon kapunk tp-s körözést. és ez azért nagyon nagy probléma mivel ha akár menekülnénk egy jobbat, hogy akár a pd-seknek is változatosabb legyen meg ne folyamat a 10perces halálokat kelljen ülni, illetve kisebb esélyel merülne fel az a probléma, hogy elfelejtik levenni a körözést, mert akkor akár több ideig életbe maradna az a körözés, és nekünk annyival szinesitene, hogy figyeljünk jobban akár illegális akcióknál.

+szerkesztés
ez ebben a pillanatban történt szinte. emiatt is milliószor lett szólva, hogy a pd-sek álljanak le azzal hogy csak azért is kilőnek 2 kereket a kocsikon, mert ez mindenhogy kibaszás. és ráadásul akkor ne lőjjék ki a 2 kereket, mikor konkrétan mind a kettőnket kilőnek akik a kocsiban voltak, mivel nem annyira szeretünk folyamat futkárzoni akár ha felszedjük magunkat, és akkor nem tudunk mivel elmenni, plusz folyamat vontatózni sem annyira szeretünk.

Utoljára szerkesztve:
Szia!

NEM bíráló személyként szólok a poszthoz, de kérlek javítsd a címet, hogy pontosan lehessen tudni, kik ellen szól a panasz és akik szabályt szegtek.
Ha jól láttam ez 3 - 4 nevet jelent KB.

Amennyiben ténylegesen a teljes frakcióra szeretnél panaszt tenni, szíved joga, abban az esetben hagyd figyelmen kívül a hozzászólásom, csak a bíráló admin munkáját könnyíted meg vele, ha így teszel.

• Kedvelés
Reactions: flaash

Halihó!
Ha megengedik a fórum modarátorok, mint látják az egész Vanguards frakció meglett a címben említve így ha nem gond, ha az akkor is, elmondom a véleményemet, nem ezzel kapcsolatosan de a rendvédelemmel munkájával, igen.

Ezen az akción nem sikerült ott lennem, viszont rengeteg alkalommal tapasztaltam azt, hogy IC a rendvédelemnek nem kéne látnia az arcom, nevem, de mégis valahogy pont rám kerül érdekes módon a körözés... De ezt a részt tudjuk be hogy véletlenül történtek, vagy akár az én magam balfaszkodásának.

De azt nonszensznek tartom hogy a rendvédelem elég szépen szereti a szabályzatnak a kis lyukait kijátszani és a határokat feszegetni, nem feszültség keltés a célom félre ne értsetek, szimplán annyi hogy a rendvédelmi tagok, kicsit gondolkodjanak el magukban, hogy ez már a sokadik panasz és lehet valamit elcsesznek.

Köszönöm hogy elolvastátok.​

Helló!
Mint megjelölt hozzászólható és “érintett” az ügyben

Röviden tömören annyi a szemszögem hogy teljes infót kaptak a társaim a rendőrökről, ezután majd láttam hogy némely követelésnek eleget tettek, arrébb mentek kb 50 métert és az RBS-t mivel nem szögeseztek és szóltam hogy RBS-eznek felszedtek párat de hagytak is lent…
Emellett az autókat nem igazán akarták elvinni, itt kezdődött a követelés megszegése, majd észleltem lövést és ekkor lőttem én is a rendőrökre, elgondolkodtam ekkor hogy a rendőrnek a túsz élete nem számít? Mert mint ahogy mondta a Flash, hogy túsz élete volt a tét minden követelésnek.

Ha valami nem egyértelmű, vagy pontatlan akkor elnézést kérek, este elég fáradt voltam és jelenleg épp munkahelyemen vagyok így csak röviden tömörítve próbálok írni, ha esetleg hazaérek akkor az 5 perces videót feltöltöm! Sajnos nagy file mivel nagy felbontású a videó!

Megjegyzéshez való hozzáfűzni valóm, hogy a derbyre már volt PK nyitva konkrét személyre ahol teljesen ki lett boncolva és stílus miatt mindketten kaptunk felszólítást személy szerint SZERINTEM jogtalanul kaptam.

Utoljára szerkesztve:
Cső!

Én voltam Jefferson tetején sniperrel, szétnéztem majd utána le is mentem. Ilyenkor még bent sem volt a túsztárgyaló, majd ezután én bementem egy épület mellé és vártam a fejleményeket. Nem tudom, hogy melyik mesterlövészről beszéltek, de szerintem rajtam kívül nem volt senki sem.

Ahol Bosko-t elkezdték lőni, ott egy IRS-es és egy SASD-os volt. PD-ből csak én meg Luno voltunk kint, nekünk meg nincsen civil skinünk.
Miután Bosko megölte az IRS-est, én lelőttem őt csipával, de ez benne is van a kill logban.

Sziasztok!

LSPD leaderként írok. Első sorban is fontos lenne számunkra, ha nem az egész rendvédelmet PD-nek hívnánk, mert ez már kezd kicsit zavaró lenni.
A videók és a leírás alapján tehát már a túsz szabad volt amikor le lettek lőve? Értem, hogy a túszt is lelőtték, erre majd az illetékes válaszol, hogy hogyan történhetett, de akkor ha jól értelmezem, titeket már semmi nem védett meg attól, hogy lőjjenek rátok, mivel a túsz szabad volt.

A többi panaszhoz:
  • Tűzparancsot mi (LSPD) csak olyan járműre teszünk, amelyből lövést adtak le rendvédelem (LSPD,SASD,IRS) felé.

• "Folyamatos Derby" előfordul ugyan üldözéseknél, hogy összekoccanunk, de ennek azért legtöbb esetben a menekülő fél is jelentős résztvevője. 200 feletti satufékek, kormányrángatás, hirtelen irányváltások és kanyarodások kivitelezéskor számolhattok azzal, hogy a titeket üldözők nem biztos, hogy ugyan olyan reflexekkel, handlinggel ellátott autóval rendelkeznek, ezért sok esetben elkerülhetetlen. Néhány alkalommal előfordul az is, hogy csak a modellek ütköznek össze vagy esetleg lag van jelen. PIT/TVI továbbra is csak 100 km/h alatt, lakott területen kívül.

• Spike limit. IRL sincs ilyen, maga a spike többször is felhasználható. Igyekszünk látható helyre rakni, ahol nem buggol a földbe, de ez nem mindig kivitelezhető, figyelembe véve, hogy egy 2005-ös játékról beszélünk. Önmagában pedig a spike használat szerintem jelenleg nem gond a szerveren, az esetek 70%-ában továbbra is sikerül a menekülő félnek kikerülnie. Ugye nekünk ezzel az lenne a célunk, hogy megállítsuk a menekülő járművet, anélkül, hogy végig szántanánk nagy tempóval a várost és veszélyeztetnénk mindenkit.

• Arc és név alapján körözés. Ezt erősen kétlem, van, hogy az autón marad egy körözés, azonban ilyen esetben NE meneküljetek. Beszéljétek meg OOC, hívjatok admint, leader, valakit aki utánna jár a dolgoknak, ha nem sikerül megegyezni. Hozzátenném ugyan, hogy a maszkot mindenki úgy használja, mintha valami csodafegyver lenne. A maszk fizikálisan rákerül az arcotokra, tehát ezt a rendvédelem is látja. Sok logika meg ugyan nem kell hozzá, ha valakin koponyát imitáló maszk van az valószínű nem csak a fertőzésektől fél, főleg, ha egyszerre 4 ilyen forma ül egy sötét terepjáróban.

• A szabályzatokban lévő kiskapuknál nem tudom mire gondolt a költő, ha leírja pontosan, szívesen reflektálok. Hozzáteszem ugyan, hogy a kiskapukat kihasználni sosem volt tiltott.
Tanulság számunkra: Jobban koordináljuk össze a frakciók kommunikációját, mert feltételezem itt is ezen mehetett el a műsör. A többi panaszra kitérve pedig figyeljünk jobban oda a körözések levételére akciók után, illetve a tűzparancsokat is csak valóban abban az esetben adjuk ki, hogyha tényleg volt lövés az illegál részéről.

Utoljára szerkesztve:
a túszejtős válaszodra reflektálva. véleményem szerint főleg ismét mivel egy játék ráadásul 2005-ös, igy kivitelezhetetlen, hogy nekünk ne legyen olyan pillanatunk hogy azt mondja a rendvédelem, hogy már nem tartottuk a túszra a fegyvert akár vagy valami ilyen, mivel gta san andreasban még az sem kivitelezhető akár mint egy gta5-ben hogy kocsiból akár álló helyzetből legyen tartva a fegyver a túszre a saját éppségünk védelme érdekében. igy ilyenkor azért szerintem hogy kicsit a realitás talaján maradjuk egy kis korrektséget úgy gondolom elvárhatunk, az ilyen helyzetek elkerülése érdekében, ez az egyik. a másik pedig a túsz életének védelmében az lenne a rendvédelmisek dolga, hogy minden követelést a megbeszéltek alapján betartsanak. ez esetben az volt az egyik követelés, hogy jefferson környékén ne legyen egység, se csipás, de ezt úgyszint nem teljesitették a túszt kb leszarva azt hogy nekünk amúgy továbbra is túszunk van, és ha ez a túsz nem lett volna leszarva, és nem rp-hez hüen lett volna lekezelve, és elment volna a rendőr, akkor nem lettünk volna se mi se a túsz lelőve

Sziasztok!

LSPD leaderként írok. Első sorban is fontos lenne számunkra, ha nem az egész rendvédelmet PD-nek hívnánk, mert ez már kezd kicsit zavaró lenni.
A videók és a leírás alapján tehát már a túsz szabad volt amikor le lettek lőve? Értem, hogy a túszt is lelőtték, erre majd az illetékes válaszol, hogy hogyan történhetett, de akkor ha jól értelmezem, titeket már semmi nem védett meg attól, hogy lőjjenek rátok, mivel a túsz szabad volt.

A többi panaszhoz:
  • Tűzparancsot mi (LSPD) csak olyan járműre teszünk, amelyből lövést adtak le rendvédelem (LSPD,SASD,IRS) felé.

• "Folyamatos Derby" előfordul ugyan üldözéseknél, hogy összekoccanunk, de ennek azért legtöbb esetben a menekülő fél is jelentős résztvevője. 200 feletti satufékek, kormányrángatás, hirtelen irányváltások és kanyarodások kivitelezéskor számolhattok azzal, hogy a titeket üldözők nem biztos, hogy ugyan olyan reflexekkel, handlinggel ellátott autóval rendelkeznek, ezért sok esetben elkerülhetetlen. Néhány alkalommal előfordul az is, hogy csak a modellek ütköznek össze vagy esetleg lag van jelen. PIT/TVI továbbra is csak 100 km/h alatt, lakott területen kívül.

• Spike limit. IRL sincs ilyen, maga a spike többször is felhasználható. Igyekszünk látható helyre rakni, ahol nem buggol a földbe, de ez nem mindig kivitelezhető, figyelembe véve, hogy egy 2005-ös játékról beszélünk. Önmagában pedig a spike használat szerintem jelenleg nem gond a szerveren, az esetek 70%-ában továbbra is sikerül a menekülő félnek kikerülnie. Ugye nekünk ezzel az lenne a célunk, hogy megállítsuk a menekülő járművet, anélkül, hogy végig szántanánk nagy tempóval a várost és veszélyeztetnénk mindenkit.

• Arc és név alapján körözés. Ezt erősen kétlem, van, hogy az autón marad egy körözés, azonban ilyen esetben NE meneküljetek. Beszéljétek meg OOC, hívjatok admint, leader, valakit aki utánna jár a dolgoknak, ha nem sikerül megegyezni. Hozzátenném ugyan, hogy a maszkot mindenki úgy használja, mintha valami csodafegyver lenne. A maszk fizikálisan rákerül az arcotokra, tehát ezt a rendvédelem is látja. Sok logika meg ugyan nem kell hozzá, ha valakin koponyát imitáló maszk van az valószínű nem csak a fertőzésektől fél, főleg, ha egyszerre 4 ilyen forma ül egy sötét terepjáróban.

• A szabályzatokban lévő kiskapuknál nem tudom mire gondolt a költő, ha leírja pontosan, szívesen reflektálok. Hozzáteszem ugyan, hogy a kiskapukat kihasználni sosem volt tiltott.
Tanulság számunkra: Jobban koordináljuk össze a frakciók kommunikációját, mert feltételezem itt is ezen mehetett el a műsör. A többi panaszra kitérve pedig figyeljünk jobban oda a körözések levételére akciók után, illetve a tűzparancsokat is csak valóban abban az esetben adjuk ki, hogyha tényleg volt lövés az illegál részéről.
Heló!
TP re válaszolván!
Lehet hogy nem “PD” tag volt hanem SASD, de jelenleg 2 nevet tudok mondani hogy 10000000% hogy bosszú miatt rakott TP (HA! Volt) lövés nélkül létezik, ez pont a hétvégén történt
Miles Berett, és Lillac Guerra (remélem jól írtam a nevét), kiszáll a kocsiból és darálja a kocsinkat, úgy hogy 1 lövést sem adtunk le.
Erről a 2 névről tudok jelenleg, mivel a többi nevet nem láttam.
TP 1000% hogy nem kellene hogy legyen, mivel esetek 90%-ba interiorba menekülünk, és ott dől el hogy melyik fél nyeri a csatát
Lehet hogy az előRP-nkbe benne van hogy xy esetben lövünk kocsiból, de mindig menekülünk amíg bírunk és ha teljesen megáll a kocsi vagy épp hogy hozza a szituáció akkor lövünk inkább, MERT! Ha meghalunk nincs TP felesleges 10perc miatt, ha túléljük akkor vállaljuk a kockázatot.
De az, hogy hétvégén konkrétan nem voltam a G wagen-emmel akciózni amit túl is éltem volna majd lesz a héten egy menekülésem és egyből kapom a golyó záport azt nem akarom elhinni hogy TP volt rajta.
Mint volt PD-s tag, tudom jól hogy TGF kor elmondjátok vagy is Donda FIX elmondja hogy “Ne lőj amíg az illegálos nem lő, mert ebből volt már gond és nem kell a haragoskodás “, még is történtek ehhez hasonlóak.

Heló!
TP re válaszolván!
Lehet hogy nem “PD” tag volt hanem SASD, de jelenleg 2 nevet tudok mondani hogy 10000000% hogy bosszú miatt rakott TP (HA! Volt) lövés nélkül létezik, ez pont a hétvégén történt
Miles Berett, és Lillac Guerra (remélem jól írtam a nevét), kiszáll a kocsiból és darálja a kocsinkat, úgy hogy 1 lövést sem adtunk le.
Erről a 2 névről tudok jelenleg, mivel a többi nevet nem láttam.
TP 1000% hogy nem kellene hogy legyen, mivel esetek 90%-ba interiorba menekülünk, és ott dől el hogy melyik fél nyeri a csatát
Lehet hogy az előRP-nkbe benne van hogy xy esetben lövünk kocsiból, de mindig menekülünk amíg bírunk és ha teljesen megáll a kocsi vagy épp hogy hozza a szituáció akkor lövünk inkább, MERT! Ha meghalunk nincs TP felesleges 10perc miatt, ha túléljük akkor vállaljuk a kockázatot.
De az, hogy hétvégén konkrétan nem voltam a G wagen-emmel akciózni amit túl is éltem volna majd lesz a héten egy menekülésem és egyből kapom a golyó záport azt nem akarom elhinni hogy TP volt rajta.
Mint volt PD-s tag, tudom jól hogy TGF kor elmondjátok vagy is Donda FIX elmondja hogy “Ne lőj amíg az illegálos nem lő, mert ebből volt már gond és nem kell a haragoskodás “, még is történtek ehhez hasonlóak.
Szia!

Ők nem LSPD tagok.

Annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy rádión azt az információt kaptuk, miszerint amint a túsz kijön, szabad a pálya. Semmiképpen sem állt szándékomban a túszt megölni, és sajnálom is, hogy ez megtörtént.

Egy AR-15-össel, nagyobb távolságból nem mindig lehet egyértelműen megállapítani, hogy az adott személy fegyveres vagy fegyvertelen. Emiatt sajnálatos módon a túsz meghalt.

Röviden összefoglalva: teljes mértékben sajnálom a történteket, és azt is, hogy a túsz a tűzharc során meghalt. Ez nem volt szándékos részemről.

Sziasztok!

Na akkor most először és utoljára szeretnék MINDENKIT megkérni arra, hogy aki nincs megemlítve mint panaszolt fél, az a későbbiekben ne szóljon hozzá a panaszkönyvhöz, máskülönben szankcionálni fogom.

Illetve, a panaszt tevő személynek tanácsolnám, hogy a panaszkönyvben érthetően, lényegretörően jelölje meg a panaszra tett felek nevét. Ugyan ez vonatkozik a címre is! (Buntold egyébként már leírta, ahogy látom)

További szép napot!

• Imádom
Reactions: Savale
Sziasztok!

Igyekszünk, csak mivel még mindig probléma adódik azzal hogy valaki a jelvényét felvegye és elmondja azt hogy ő LSPD-s, SASD-s, IRS-es egyáltalán fogalmunk sincs ki az hanem officer.
Valójában az egész túszejtéses ügy arra éleződött ki hogy egy pici színt tudjunk belevinni a történetbe, tudtuk hogy ez lesz mert megszokott sajnos hogy egyből ki vagyunk lőve, RP-t akartunk volna és nincs ezzel egyáltalán semmi baj, ez a PK nem azért született mert vesztettünk hanem mert szeretnénk választ kapni a túsz legyilkolása miatti személy kapcsán, akire valójában elsősorban szól ez a PK, ám ennek ellenére köszönöm hogy írtál.

A többi panaszhoz:
Magyarul ez pullozást jelent? HA ki vagyunk spikeozva azaz kiszállásra késztettek minket nem fog abból pullozás se tűzparancs se lenni, ezt nem igazán tudom értelmezni mert nem egyszer volt olyan hogy a Cherokee-val mentünk el rabolni gyárazni és amikor megyek szereltetni rájövök hogy TP-s a kocsi és ránk van fogva minden fegyver hol ott halálangyallal jöttünk a HQ-ról szereltetni, tehát ennyibe sem vagyunk korrektak hogy levárjuk a másikat halálangyal miatt.

Nem feltétlen, ha pl spikeoztok egyértelmű nem 200-al hasítok mert nekem is részben nehezemre esik attól még hogy full prémes a kocsink megállni előtte, nem fogok belehajtani hogy aztán direkt minket levadásszatok ne is haragudj. -Az hogy 130-ra lelassítok nem satuféket jelent és egyebek erőteljes dodzsemet nyomtok le mert nektek a kocsitok pl 3-4 koccanásra füstöl, az E60 jó esetben 2-3at kibír és egyből mehetünk is gyárba, ki van nyírva az üldözés, illetve elkerülhetőek lenne az általad emlitett hirtelen kanyarodásunkkor akár az ütközés abban az esetben, ha nem előzgetnének ki akár egyenesben 130-150km/h-val vagy afelett és állnak be elénk, vagy nem jönnének mellénk a kocsijukkal ezzel próbálva nyomást helyezni ránk, akár úgy hogy még közelebb is húzzák a kormányt, mivel úgy gondolom ez sem túl realisztikus a piteket meg és a dodzsemeket illetve az alábbi videók mutatják az igazunkat hogy mennyire igazságtalan manővereket folytattok:
Érthetetlen 100 km/h feletti pitek
és
| dodzsem

Megértem a célját, viszont én lekorlátoznám egy menekülő gépjármű tekintetében a spikeot, lehessen menekülni ha már derbyztek ígyis a kocsink füstös és felesleges a spike mert nem is tudunk vele elmenekülni akárhogy is nézem.
Ha a kocsinkon marad a körözés úgy hogy azon már nem kéne az esetek 99%-ban megállunk és próbálok az ott lévő rendőrrel ezzel kapcsolatban egyezkedni, ha elveti a sulykot pl egyből ledarál akkor szintúgy nehéz higgadtan ennek eleget tenni, ha ennyire nincs kommunikáció a rendvédelem tagjai között, pl levenni egy egy körözést x járműről. A maszkot illetve ha valakin maszk van azt nem kellene felismernetek egyáltalán SEM!

Nem tudom én se, majd töltenek fel képet, logot vagy videót és meglátjuk.
Ha valóban lehetne kommunikálni én örülnék ennek a legjobban mert ahogyan említettem ezek a kiskirályi megmozdulások amiket bizonyos tagjaitok folytatnak, most lényegtelen hogy LSPD, SASD vagy IRS, hiszen mi ezt honnan tudnánk, látszólag nagyon aktívan kiöli azt a maradék illegál réteget akik kedvet kapnának a történethez, mert más szervereken legalább engedik azt a rendőrök hogy levárják az autó kiszállás animját és nem egyből TK-ra túrni az autót.
Tanulság ha jobban meglennének a tagjaitok moderálva vagy a kommunikációt elsősorban velük tisztáznátok akkor kezdhetjük a közös rp-t, mindaddig nincs szerintem ezen példa alapján folytatni mert nincs mit.

UI: Mivel még mindig nincs tudomásom több rendvédelem személyről így nem tudom kibővíteni annak tartlamát hogy ki szólhat hozzá, kik voltak ott MÉG MINDIG NEM, Molly-t később beleírtam mert rám írt. Távolról ha kivagyok lőve honnan tudnám hogy ki lőtt le?
Akiket megjelöltem azon személyeket tudom akik részt vettek az akción.

• Kedvelés
Reactions: kalandor
Annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy rádión azt az információt kaptuk, miszerint amint a túsz kijön, szabad a pálya. Semmiképpen sem állt szándékomban a túszt megölni, és sajnálom is, hogy ez megtörtént.

Egy AR-15-össel, nagyobb távolságból nem mindig lehet egyértelműen megállapítani, hogy az adott személy fegyveres vagy fegyvertelen. Emiatt sajnálatos módon a túsz meghalt.

Röviden összefoglalva: teljes mértékben sajnálom a történteket, és azt is, hogy a túsz a tűzharc során meghalt. Ez nem volt szándékos részemről.
nos ebből is látszik, hogy le volt szarva az hogy amúgy túszunk van, mivel az volt a túszért a követelés, hogy NE LEGYEN OTT EGY RENDŐR SEM. Szóval ha tartottátok volna magatokat az rp-hez és a túszért kért követeléshez ami lenne az rp-s, mivel elvileg az lenne a dolgotok, hogy féltsétek és kimentsétek a túszt. De mint az előző válaszomban is leirtam, itt leszartátok a követelést ezzel a túsz életét is, és ha nem lett volna leszarva, akkor meg te sem tudtad volna lelőni sem a túszt se minket, se senki.

+szerkesztés
a tp-ra való szabályotokra reflektálva annyit szeretnék mondani, hogy ebben a helyzetben is akkor ez a szabály meg lett szegve. mivel a Boskora a rendvédelem kezdett el tüzet nyitni annak ellenében, hogy mi egy golyót nem lőttünk ki a normális rp érdekében, mivel a külsős emberünk (Bosko) az utasitások validálása miatt volt kint, illetve az is meg lett kérve a túsz élete érdekében, hogy hagyják békén az emberünk, ennek ellenére tüzet nyitottak rá a hátából. Illetve ebben az esetben, ha megfigyeljük Boskonak nem a hátán van a fegyver és abból a pozicióból ahonnan elkezdték hátbalőni a rendvédelmisek nem is volt látható hogy fegyvere lenne igy még ha nagyon kedvesek akarunk lenni az sem jogositja fel őket arra hogy rá lőjjenek, mert hogy fegyvert láttak volna a hátán láthatóan.

Utoljára szerkesztve:

Amit előbb leírtam Yac'-nak hogy nem volt meg a kommunikáció köztetek sem, nem hogy velünk lenne meg a kommunikáció.
Elejétől kezdve el lett mondva hogy TÚSZEJTÉS van, és hogy mennek kifelé, kicsit keveslem a hozzászólásod tartalmát az egész PK-hoz képest.

Bocsánatot kérni bármikor lehet ettől függetlenül nem feltétlen fog változni semmi se, rendőrként éles lőfegyverrel iktattál ki egy civilt akinél semmi lőfegyver se volt arra hivatkozva hogy te nem láttál el oda, ez egy jó bizonyíték hogy védtelen embert is kidaráltok akin nincs is fegyver.

nos ebből is látszik, hogy le volt szarva az hogy amúgy túszunk van, mivel az volt a túszért a követelés, hogy NE LEGYEN OTT EGY RENDŐR SEM. Szóval ha tartottátok volna magatokat az rp-hez és a túszért kért követeléshez ami lenne az rp-s, mivel elvileg az lenne a dolgotok, hogy féltsétek és kimentsétek a túszt. De mint az előző válaszomban is leirtam, itt leszartátok a követelést ezzel a túsz életét is, és ha nem lett volna leszarva, akkor meg te sem tudtad volna lelőni sem a túszt se minket, se senki.
Szeretném hozzátenni, hogy a rádión kapott utasítás egy nálam magasabb rangú személytől érkezett sürgősségi rádión. Egy ilyen helyzetben nem az én feladatom felülbírálni vagy megtagadni a kapott parancsot, hanem annak megfelelően eljárni. Én a rendelkezésemre álló információk és a kapott utasítás alapján cselekedtem. Nem állt szándékomban a túszt veszélyeztetni vagy megölni, a történteket sajnálom, de nem saját döntésből hagytam figyelmen kívül a helyzetet, hanem a felettesemtől kapott utasítást követtem.

Tilos a dupla hozzászólás. #Slider
Amit előbb leírtam Yac'-nak hogy nem volt meg a kommunikáció köztetek sem, nem hogy velünk lenne meg a kommunikáció.
Elejétől kezdve el lett mondva hogy TÚSZEJTÉS van, és hogy mennek kifelé, kicsit keveslem a hozzászólásod tartalmát az egész PK-hoz képest.

Bocsánatot kérni bármikor lehet ettől függetlenül nem feltétlen fog változni semmi se, rendőrként éles lőfegyverrel iktattál ki egy civilt akinél semmi lőfegyver se volt arra hivatkozva hogy te nem láttál el oda, ez egy jó bizonyíték hogy védtelen embert is kidaráltok akin nincs is fegyver.
Ne haragudj, de én ezt a PK-t feleslegesnek tartom, mivel tudomásom szerint az esettel kapcsolatban már volt adminügy, amelyet a helyszínen intézkedő admin lezárt. Emellett ez nem egy mai vagy tegnapi eset, hanem egy korábban már lezárt ügy. Emiatt úgy gondolom, hogy nincs értelme újra elővenni és tovább tárgyalni a történteket.

• Haha
Reactions: ExtasY?!
Szeretném hozzátenni, hogy a rádión kapott utasítás egy nálam magasabb rangú személytől érkezett sürgősségi rádión. Egy ilyen helyzetben nem az én feladatom felülbírálni vagy megtagadni a kapott parancsot, hanem annak megfelelően eljárni. Én a rendelkezésemre álló információk és a kapott utasítás alapján cselekedtem. Nem állt szándékomban a túszt veszélyeztetni vagy megölni, a történteket sajnálom, de nem saját döntésből hagytam figyelmen kívül a helyzetet, hanem a felettesemtől kapott utasítást követtem.
Szia!
“ Tilos fegyvertelenre éles fegyverrel lőni.

Ebben az esetben a sokkoló használata engedélyezett, ha ellenáll. “
Szerintem a szerverszabályzat felülírja az IC felettesed parancsát, tudomásom szerint!

• Kedvelés
Reactions: kalandor és flaash
az nem mentesit az alól hogy egy tüszt lelősz, hogy jaj mert te nem láttad. ha nem vagy biztos abban hogy ki az a személy, akkor inkább ne is lőjjél, pont az ilyen nonrp elkerülése végett, vagy csak tartsad a fegyvert, szólitsad fel a személyeket, mivel vannak ilyen lehetőségek is a darán fellül is

• Kedvelés
Reactions: flaash
Ha jól értem akkor azt a parancsot kaptad hogy le kell lőni a túszt?
Hivatalosan ha ennyire belemegyünk a Rendvédelem utasításait felülírhatod maga a parancsot HA azzal a végrehajtó bűncselekményt vagy szabálysértést követne el a személy azaz bűncselekményt követsz el, pl kilőni egy védtelen-fegyvertelen embert éles lőfegyverrel, tisztában se voltál azzal hogy túsz van-e vagy sem mit akarunk itt..
Ne haragudj, de én ezt a PK-t feleslegesnek tartom, mivel tudomásom szerint az esettel kapcsolatban már volt adminügy, amelyet a helyszínen intézkedő admin lezárt. Emellett ez nem egy mai vagy tegnapi eset, hanem egy korábban már lezárt ügy. Emiatt úgy gondolom, hogy nincs értelme újra elővenni és tovább tárgyalni a történteket.
Mivel leléptetek nem tudott intézkedni, Bosko sem volt fent és nem hiszem hogy ezt így meglehet oldani hogy ott se vagy adminügyön és nem tudunk erről beszélni, arról nem beszélve nekünk nincs duty páncélunk, nincs óránkénti fizetésünk, nekünk saját pénzből kell fenntartani a frakciót és a kocsinkat, ahogyan megtapasztaltad arra a pár percre amíg TGFes voltál nálunk, nem tartom kizártnak azt se hogy direktből lőtted le a túszt, de hát a killog ezt mutatja.

A PK meg szerintem nem felesleges mert ez egy bizonyíték arra hogy egy RP-t akarna az ember nem mindig a folyamatos kiszállás utáni ledarálást és autók tömkelegének le TKzását mert huh illegálos és egyből lehet darálni hol ott nem volt nála se fegyver csak egy silencer ami a kezében volt, Illetve ez az egész PK rámutat egy fennálló problémára ami miatt a játékosok illegálos rétege itt hagyja nem csak az FK-t de a szervert is, ilyen kaliberű hibákat nem hiszem hogy elkövethet egy rendőr..

UI: vállald a felelősséget mint SGH és mint rendőr ezt az egészet mert unalmas hogy mi egy kisebb OOC stílusért már jailezve vagyunk és ezt nem tartom egyenlő bánásmódnak attól mert valaki PD-s, SASD-s, IRS-es, bocsánatokból már elég volt.

• Kedvelés
Reactions: kalandor
Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.