Whitelist Party, azaz felhőtlen szórakozás az "illegál" részére.

Darki

Honneur et Fidélité
Very Important Person
Augusztus 22, 2022
311
211
Karakter
@landyn_cabrera
kY9fw7a.png

Illegál Roleplay
- Ebben a leírásban megmutatom, hogy hogyan tudsz egy realisztikusabb, problémamentesebb klubbot nyitni illegális bűnszervezet tagjaként. -

A szerverek nagy részén az emberek által kezdeményezett partyk, klubbok általában lövöldözésbe, adminügybe vagy pedig adóhatóság általi lezárásra végződnek. Ezek mind annak köszönhetőek, hogy:

1. bekeveredik pár civil gengszter
2. bekeveredik pár nyomozó vagy rendőr
3. bekeveredik két rivális frakció
4. annyi ember van bent, hogy hiába van securitys nem lehet követni az eseményeket

1. Bekeveredik pár civil gengszter.
Ez alatt azt értem, hogy pár olyan játékos kerül be akik első sorban az autókereskedésre és az egyéb hanyag szerepjátékra vannak specializálódva, és nem igazán értenek a karakteralakításhoz, viszont szeretnének gengsztert alakítani mert találtak egy embert aki eladott nekik X$-ért egy Glockot 30 lőszerrel és hirtelen megindult bennük a kényszer, hogy ők megmutassák kik is valójában. Amivel semmi probléma szerintem, ők is a közösség része senki se tilthatja meg nekik, hogy eljöjjenek és résztvegyenek a megrendezett eseményen csupán potenciális veszélyforrások.

2. Bekeveredik pár nyomozó vagy rendőr.
Ebben az esetben viszont ahogy néztem teljesen normális és elfogadott. Egyáltalán nem feltűnően pisztolytartóval az oldalán, benne az igényes szolgálati fegyver valószínűleg a balzsebében meg a szolgálati jelvény is meg még valahol a zsebében Portugália mellett még a szolgálati tablet, sokkoló és egy faltörő kos, csak mert elfér. Jellemzően amint meglát a mélyen tisztelt nyomozó úr jelenti a mosdóból rádión, már ha diszkrét, ha nem a tánctér közepén leadja a drótot vagy kihasználja a telefon által nyújtott SMS funkciót, vagy tesz egy bejelentést amit az 1. esetben megjelölt illető is megtehet bármikor.

3. Bekeveredik pár rivális frakció
Ez az eset ritkább. De előfordulhat, hogy B banda elmegy a C banda szórakozóhelyére és balhézni kezdenek kapásból, ami teljesen tönkrevághatja a bulidat mert ezzel meg is lehet kockáztatni azt, hogy letartóztatnak akár téged meg csomó embert és bezárhatják a klubodat mert veszélyes és még nyomozni kell utána. És ez is rendben van mert ez egy IC ügy. Bármikor előfurdulhat mert láthatják a karakterek WestMTA Social platformon, és teljesen jogukban áll kihasználni a lehetőséget, hogy revansot vegyenek, vagy meggyengítsék a riválist.

4. Annyi ember van bent, hogy hiába van a securitys nem lehet követni az eseményeket.
Ezen eset kialakulásakor jellemző az eddig felsorolt három eset összeolvadása. Én ezt nevezem káósznak. Tele van a klubbod, te nem készültél rá, mert az eddigi tapasztalataid alapján eljött 20-30 ember de most vagytok 60-an. Neked van egy kidobód kint a bejáratnál és egy bent. Jelenleg van bent 3-4db civil gengszter, minden sarokra jut egy nyomozó és még B és A banda is a VIP-ben megkezdte a lökdösődést. Itt már teljesen veszett az ügy, engedd is el..

De hát még is mit tok' én ennek csinálni? Full IC ügy most így jártam ba-ba-ba..
Ja, ez mindig is kérdés volt, sokan úgy voltak vele nem tudnak neki mit csinálni. Miután sikeresen ismertettem azokat a problémákat, amik szórakozóhely működtetése során fennállhatnak íme a mi 2017-18-as megoldásunk ezek elkerülése érdekében.

A WHITELIST PARTY
Működése írtó egyszerű, viszont igényel némi háttérfelkészülést, de mellette reálisabbá is lehet tenni vele az egész eseményt.

Amióta lehet csinálni Minecraft szervert azóta tudjuk, hogy Whitelist.txt-be beírt neveket engedi csak fel a szerver. A diszkómba csak azok az emberek jöhetnek be akiknek a neve rajta van a Whitelisten, és persze ha a szekus úgy gondolja be engedi...

A lista működése :
  • Aki felkerül rá, annak belépési joga van a szórakozóhelyre.
  • Akkor kerülhetsz fel a listára ha valaki felírat rá.
  • Csak az írathat fel a listára aki rajta van.
  • Amennyiben felíratsz valakit a listára, te felelsz érte.
  • A balhézol, téged biztos de lehet azt is kirakják aki felírt téged.

Egyszerű nem? Zoli felíratja Tomit mert Zolit felírta Tibi. Tomi balhézik, mondjuk lövöldözik, ki lesz írva a listáról többet nem jöhet be a privát bulikba, kiírják Zolit, lehet meg is verik de Tibinek már nem lesz baja.

És mégis miért jó ez nekem, hát alig fog eljönni valaki?

Hát ha én illegális tevékenységet folytatnék inkább szórakoznék az esetleges extra díjakért mint , hogy Nagy Alfréd nyomozó letartóztasson mert van egy hentesbárdom. Véleményem szerint ez biztonságot jelent egyszer a klub tulajnak is. Ha hetente csinál egy listát és nem listás partyt, egyszerre kettő közösséget is meg tud mozgatni. Illetve a shady alakoknak is, hogy eltudnak úgy menni bulizni, hogy ne kelljen állandóan figyelni a terepet vagy aggódni ha felszívnak egy csík kokaint.

Lista működtetése mellett szerintem megcsinálhatod a következőket is, minden gond nélkül:

• Mindig kérdezd meg a nevét, ki íratta fel és személyit is kérj. Ezzel potenciálisan ki tudod szűrni a kamukat, vagy akik csak be akarnak menni.
  • Élj a motozással, jogodban áll nem? Ha valaki olyan akar bejönni a te listás partidra, aki még nem volt benn, én biztos megmotoznám. Vagy csak random aki olyan. Menjen el a híre, tedd még biztonságosabbá és kevésbé kockázatossá.
  • Szedj regisztrációs díjat 1k/fő, egyszer kell csak beszedni.
  • Ha valakit kitiltanak, vetesd vele vissza a jogot. 10k/fő
  • Vezesd a foglalkozását a személynek, növeld ezzel is a kapcsolatodat.

Összegezve kinek miért jó ez.

Tulaj: Relatív biztonságos, kisebb kockázattal jár mintha mindenkit beengedsz. Be tudod ütemezni, még feltétlen hírdetned se kell. Pl minden péntek open party, minden vasárnap listás party. Így eltudnak menni az illegálosok, és a civilek meg aki akar.
Illegál frakik/ns frakik/személyek: El tudsz menni egy olyan helyre ahol amíg nem balhézol minden rendben van. A másik se fog balhézni mert akar jönni következő héten. Mivel jellemzően akik ebbe a közösségbe vannak nem csak bankot akarnak rabolni, hanem szerepjátékozni. A ti tagfelvételetek is bővül egy plusszal. Nem csak a szokásos gyere pultosnak, dolgozz a malomban stb, hanem ha már az aki nálatok van TGF-en és beíratjátok a listára, az már valami jel nektek is, hogy hoppá a koma itt van velünk, és a komának is, hogy hoppá itt vagyok veletek.
Civilek: Te is rá kerülhetsz a listára, csak érd el. Tudsz mozogni úgy az illegál között, hogy nem kell kockáztatnod a DarkWeben, hogy kokó kell vagy fegyver. Szerintem biztos lesz módszer hogy bekerülj.
Rendvédelem: Jussatok be, hajrá. Van mit nyomozni! Szaglásszatok, irassátok be magatokat. De ha megtalálják a jelvényed, akkor így jártál.

Életben is rengeteg olyan hely van, ami a listás alapon működik. Nem is kell olyan messzire mennünk, de számtalan olyan listás hely van amiket max filmekben látunk vagy egyáltalán nem tudunk mert nem vagyunk rajta a listán.

A recept követése finom ételt ad vissza, viszont javasolt ízlés szerint változtatni az alkotóelemeken. Végeredmény képpen egy olyan rendszert lehet vele csinálni, ami megálja a helyét a szerveren és az RP közösség is hajlandó betartani ezeket a szabályokat akkor egyes klubbok akár törzshelyekké is válhatnak egyes szervezetek számára, amik későbbi közös szituációkat, üzleteket szülhet, illetve a kezdő frakciók is megalapozhatják az ilyen helyeken az életüket.

FONTOS!
A topic szövegét nem én, hanem tenki készítette, az érdem őt illeti.

Utoljára szerkesztve:
  • Kedvelés
Reactions: onesail and Milan02