Hobbi Ötlet.

Bence

Adminsegéd Vezető.
Manager
Július 6, 2023
104
43
22
Budapest
Karakter
Enzo Morelli
8DZ0ozt.png

InGame neved:
< Emir al-Asmar >

Ötleted:
<

Vinném tovább ezt a drágakős dolgot amit egyszer leirtam kicsit bővítve.

| Itemek |

- Kalapács
- Véső (2 fajta, 1 csak a drágakő kivésésére a sziklából, 1 perdig a megmunkálásra.)
- Csiszoló papír.
- Munkapad (Csak interiorba.)

| Hogyan működne a "vésés" folyamata |

Én arra gondoltam és így lehetne normálisan megvalósítani, Sziklás helyeken adott sziklákon nyilván nem minden sziklán, előveszed a vésőt lenne egy kis animáció illetve egy minigame ha sikerül a minigame kapsz egy megmunkálatlan drágakövet. Mininappon jelölné egy ikon hogy az adott helyen van lehetőség ezt a hobbit csinálni.

| Drágakő fajták amiket dobhat % formájában feltüntettem a drágakő neve mellett a drop rate esélyeit |

- Akvamarin (80%)
- Zafír (65%)
- Emeráld (45%)
- Rubin (25%)
- Gyémánt (5%)

| Megmunkálás folyamata (2 fajta lehetőség lenne) |

1. Bárki bárhol megmunkálhatja.

- Ha rákattint a kivésett drágakőre és van nála véső ami a megmunkálásra használadnó illetve csiszoló papír akkor egy minigame teljesítése után ha sikerül akkor megkapja 100% állapontba a drágakövet ha viszont nem, sérüljön a drágakő ami befolyásolja az árát az adott drágakőnek. A megmunkálás folyamata után megkapja a megmunkált drágakövet amit eladhat más játékosoknak is vagy eladhat egy NPC-nek.

2. Interiorban lévő munkapaddal

- Ha komolyabbra szeretnéd fordítani ezt a hobbit, és van egy házad tudnál bele venni egy "Munkapad" nevű plusz itemet amit ha leraksz akkor a megművelt drágakökből ékszert csinálhatnál amit drágábban el lehetne adni az NPC-nél.

| Ékszerek amit csinálni lehetne |

- Nyaklánc
- Gyűrű
- Karlánc
- Fülbevaló

| Hogyan történne az ékszer készítés folyamata |

Munkapadra rákattintva megnyilna egy panel ahol felvannak sorolva az ékszer típusok, minden ékszerhez szükség lenne pár plusz itemre ezeket lejjebb megemlítem. Amint kiválasztasz egy adott típust egy minigame folyamat menjen végbe ha sikerül a minigame akkor kapsz egy kész ékszert ha viszont nem sikerül akkor a drágakő sérüljön.

| Ékszertípus kiválasztás folyamata |

Amint kiválasztottál egy típust lennének altípusok hogy milyen anyag legyen az alapja ezeket lentebb feltüntettem, illetve azt hogy milyen drágakőből szeretnéd csinálni az adott ékszert.

| Plusz itemek / Alap anyagok |

- Alumínium (Legolcsóbb)
- Orvosi Fém (Közép árkategória)
- Titánium (Legdrágább)

>

Megjegyzés:
< Igen tudom bonyolult rendszer de szerintem megérné a fáradságot és a belefektetett energiát, sehol nem láttam még ilyen rendszert és szerintem a játékosokra tekitve is nagyon jó pénz szerzési lehetőség. Próbáltam a lehető legrészletesebben felvezetni az ötletet ha valakinek valami nem érthető nyugodtan kérdezzen. Ha valakinek van valami plusz ötlete mivel lehetne még feldobni vagy valami ami nem tetszik neki szívesen várom hozzászólásba. >

Utoljára szerkesztve: