Helyesírás roleplayben

iroo

ceo of fórum
Very Important Person
December 2, 2022
169
225
Karakter
Archie Colon
kY9fw7a.png

Helyesírás roleplayben

Hihetetlenül fontos, hogy helyesen írjunk, hiszen ez is hatalmasat dob a szerepjátékunkon és amúgy is, alap elvárásnak kéne lennie.
  • APOSZTRÓF

Kezdjük az aposztrófokkal. Rengeteg embernél tapasztaltam, hogy helytelenül használják. Eredetileg akkor kell használni, amikor egy hiányzó betűt szeretnénk reprezentálni, de nem szabad idekeverni a szlengeket. Például a "nigga" és "namsayin" szavak aposztróf nélkül írandók.

HELYES HASZNÁLAT

Hé. Mi a pálya, nigga? 600 felfutott ránk, összepakoltuk őket, én mondom.

HELYTELEN HASZNÁLAT
    Hé'. Mi a pálya, ni'gga? 600 felfutott ránk, összepakoltuk őket, én mondom."A "Hé" nem egy szleng és nem is rövidítés.A "nigga" egy elfogadott szleng.

• AKCENTUS

Az akcentus a kiejtés egy olyan módja, amelyet más etnikumú vagy nemzetiségű, de angolul beszélők használnak, általában akaratukon kívül. Az alábbi formátumban használjátok, vagy inkább sehogy.

HELYES HASZNÁLAT

Nasir Brooks <akcentus helye> akcentussal beszél. (/me)* Nasir Brooks jamaikai akcentussal beszél.

HELYTELEN HASZNÁLAT
    Nasir Brooks mondja: [Jamaikai akcentus] Cső.Nasir Brooks mondja: [Jamaikai akcentus] Inner luve, haver.Nasir Brooks mondja: (Jamaikai akcentus) Cső.

• ELLIPSZIS

Az ellipszis (szókihagyás) helyes formája a három pont (...), minden más formátum amit látsz, helytelen. A két pontos ellipszis (..) helytelen, és nem is létezik ilyen.

HELYES HASZNÁLAT

Rocco Alotore mondja: Nem is tudom...

HELYTELEN HASZNÁLAT
    Rocco Alotore mondja: Nem is tudom..Rocco Alotore mondja: Nem is tudom.........

• GONDOLATJEL

Az emberek gyakran használják ezt roleplay szervereken, hogy megmutassák azt, hogy a karakterüket félbeszakította valami/valaki, vagy esetleg a saját beszédében gubancolódott össze. A gondolatjel és ellipszis (-...) kombinációja nem egy létező dolog, és helytelen is.

HELYES HASZNÁLAT

Ethan Hughes mondja: Mi a f--Ethan Hughes mondja: Mi a f— (Ennek a jelnek az alt kódja 0151)Ethan Hughes mondja: Mi a fene--

HELYTELEN HASZNÁLAT
    Ethan Hughes mondja: Mi a f..-Ethan Hughes mondja: Mi a f-.-Ethan Hughes mondja: Mi a f--..

• PONTOSVESSZŐ

A pontosvessző ( ; ) egy olyan írásjel, amelyet nagyobb mondatok szétválasztásához használnak.

HELYES HASZNÁLAT

Huszonhat King minden egységnek. BOLOt adok ki egy fekete férfire; piros pólót hord, fekete rövidnadrággal.
    Tegnap láttam a Bosszúállókat; kedvenc filmem lett.

HELYTELEN HASZNÁLAT
    Huszonhat King minden egységnek; Megtaláltam a keresett férfit. (Soha ne nagybetűvel kezdj pontosvessző után.)
    Huszonhat King minden egységnek; megtaláltam a keresett férfit. (Ezt a két mondatot nem kell összekapcsolni.)
    Tegnap láttam Eleonorát; de nem hordta a nyakláncát. (A pontosvesszőket ne használd kötőszavak előtt. (de, vagy, hogy, arra, aztán stb.)

Leírást készítette: Douglas_Nyswonger, Jerry_Sforza, Liquicity, adampai.​

• Kedvelés
Reactions: Darki