Comando Vermelho

Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

solace.ict

Újonc
Május 11, 2025
13
5
Karakter
Ivano Moretti
OYr77lv.png

„Unidos somos fortes.”
„Egységben erősek vagyunk.”

Története
A Comando Vermelho (CV) gyökerei az 1970-es évek végére nyúlnak vissza. Az alapítók 1964 és 1985 között töltötték büntetésüket a brazil katonai diktatúra időszakában, ahol különböző bűnözők és politikai foglyok kerültek egy intézménybe. A közös túlélés, a börtönök kegyetlen körülményei és az összetartás szükségessége vezetett egy szervezett csoport kialakulásához. 1979-ben megalakult a csoport Falange Vermelha („Vörös Falanx”) néven. A szervezet eredetileg a tagok védelmét és érdekeinek képviseletét szolgálta, azonban az évek során Brazília egyik legismertebb és legbefolyásosabb maffiájává nőtte ki magát.
1980-as években a kezdetben még bandának számító CV bankrablásból, emberrablásból és zsarolásból kereste pénzét. Hatalmas kokain termesztés volt Kolumbiában, a CV pedig kapcsolatokat épített ki, és fokozatosan átvette uralmát a kokain termesztésben. Ezekután pedig elkezdtek befolyni Rio De Janeiro szegény részlegére.

- Saját szabályok.
- Folyamatos ellenőrzés.
- Adó szedés.
- Fegyveres őrök.
- Hatalmi rendszer létrehozása.

1993-ban São Paulo városában megjelent egy teljesen új kezdetileg szintúgy banda, a Primeiro Comando da Capital (PCC). Kezdetben viszont együtt működtek, de 2010 körül felbomlott a szövetség. A vérengzés kiindulási konfliktusa a drogkereskedelmi útvonalak ellenőrzése volt.
2000-es években a Comando Vermelho túlnőtt Rio De Janeiro-n. Bolíviában, Paraguayban, Peruban és Venezuelába kapcsolatokat építette ki, akiken keresztül drogokat adtak el. A szervezetnek fontos szerepe van Dél-Amerika fele a kokain csempészetben. A szervezetnek napjainkban több mint 10.000 tagja van számontartva a világon, több Brazil államban jelen van a kokain kereskedelembe. Elég régóta rájöttek arra hogyha rendszám nélküli átalakított crossmotorokkal menekülnek, akkor sokkal nagyobb esélyük van a meglógásra.

Alapvető taktikájuk: Bank/Bolt/Ékszerüzlet kirablása után felül 20/30 motoros a motorjára és szétválnak. Maszk az arcukat takarja, sokszor még a sisak is, rendszám nélküli motorokat pedig nem tudnak be azonosítani. Így a Brazil állam nem tudja őket elfogni. A Comando Vermelho egyértelműen mára már brazil maffiaként van számon tartva.

San Andreas behálózása

2026 elején néhány ambiciózus bűnöző felismerte, hogy a nyugati part városai egyre nagyobb keresletet mutatnak az illegális fegyverek és kábítószerek iránt.
Élükön három vezetővel hosszú hónapokon keresztül építették kapcsolataikat a feketepiacon, majd úgy döntöttek, hogy létrehozzák saját Comando Vermelho maffiacsoportjukat. Céljuk az volt, hogy fokozatosan behálózzák Los Santos, Las Venturas és a környező területek alvilágát.

A Comando Vermelho sajátossága áthozták San Andreasba is, hogy gyakran nem autókkal, hanem Crossmotorkkal járnak rabolni, fosztogatni.

Tevékenységek
A maffia legfőbb bevételi forrásai:
- Drogtermesztés
- Kábítószer-kereskedelem
- Illegális fegyverek készítése (fegyverkraftolás)
- Fegyverkereskedelem
- ATM-rablások
- Boltrablások
- Étteremrablások
- Fosztogatások
- Emberrablások
- Védelmi pénzek beszedése
- Feketepiaci üzletek lebonyolítás
a

Szervezet felépítése
Dono - Főnök, a legfőbb vezér
Gerentes de Boca - Főnök helyettese
Gerente - A vezetők jobbkeze, tanácsadó
Segurança - Biztonsági felelős, csoportirányító
Star - Tapasztalt maffiózó
Youngstar - Teljesen beavatott, kezdő maffiózó
Soldado - Segéd, betanuló

OOC rész
Hány taggal indul a frakció? Jelenleg 9 taggal tervezünk indulni.

Mióta játszotok együtt? A vezetőség évek óta játszik együtt, a csapat többi részét hónapok óta ismerjük.

Mi a frakció célja? Illegális kereskedelem fellendítése a szerveren, színes rp szálak és izgalmas rablások biztosítása a tagoknak. Mint fentebb leírtam, a CV egyik egyedi sajátossága, hogy gyakran használnánk crossmotorkat, ezáltal még egyedibb lenne az illegál frakciónk.

Rólunk
Leader: Sziasztok Balázsnak hívnak 18 éves vagyok és 6 éve rpzek. Pályafutásam alatt megfordultam már több Fivem és több MTA szerveren is. Jelenleg ez a fő szerverem, mivel nagyon megtetszett az egyedisége és a letisztultsága. Más szervereken vezettem már illegál és legál frakciót is, több éves tapasztalattal rendelkezem ezen a téren.

Al Leader 1: Balázsnak hívnak (Bazsi), 3 éve rpzek. Több szerveren is voltam már, 1-1,5 éve ezen a szerveren játszok csak. A szerveren töltött időm alatt több frakcióba is voltam, mint illegál mint legál részről. Gondoltam megnézném hogy milyen egy frakció vezetése. A szerveren töltött időm alatt elég sok leaderrel beszéltem már, és mindig is érdekelt ez a fajta oldala frakcióknak.

Al leader 2: Viktor a nevem. Körülbelül 5 éve játszok aktívan Roleplay szervereken. Általában egy héten 10-11 órát tudok a szerverre fordítani. Más aktív MTA szervereken is voltam már jelentős tagja egy-két illegális bandának/maffiának. 16 éves vagyok.

Köszönjük hogy végig olvastad a pályázatunkat!
Üzenet a bírálók felé: Elkészítettük a frakció hqt, és a ruhák is hamarosan készen lesznek.

WIXa3b6.png

Utoljára szerkesztve:
Kedves Pályázó!

A lapod elnyerte tetszésünket! Kérlek keress fel privát üzenetben időpont egyeztetése végett, illetve szeretnék kérni referencia élményképeket is.

Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.