IG családok lehetősége

Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.

Rangasz

Újonc
Szeptember 13, 2025
2
3
25
Budapest
Karakter
Vito Camorra
8DZ0ozt.png

InGame neved:

< Vito Camorra >

Ötleted:

< Lehetne a szerveren családokat létrehozni, ez egy jól működő dolog volt az eddigi szerveren ahol játszottam.

Ez mit takarna?

-Lennének IC vezetéknevek, amiket csak a család tagjai, vagy abba csatlakozó személyek használhatnának, ezeket más nem.

-Kaphatna egy frakciópanelt is, így könnyen számon lehetne tartani a családokat.

-A családokhoz tartozhatna egy fórum részleg.

Amiért jó lehetőség lenne:

-Tegyük fel ezt IRL pénzért, pl. 10.000ft-ért lehetne megigényelni, mi plusz bevételi forrást is hozna a szervernek.

-Aki erre pénzt adna ki semmilyen előnyben nem lenne a többi, családba nem tartozó játékossal szemben, de még is egy "státuszért" tudna fizetni.

-Biztos lennének emberek akiket érdekelne a dolog, a szerver anyagi helyzetét is feltornázza jobban, amit akár fejlesztésekre vagy más egyébre lehetne fordítani.

-Nem igényel semmi féle új scriptet, mindössze egy új fórum részleget max, ahova a családok pl. élményképeket, család történetet, mindenféle velük kapcsolatos dolgot oszthatnának mág, és aki szimpatizál egy adott családdal, esetleg a bekerülési igényét is tudná jelezni feléjük, vagy valami módon elérni.

-Akinek nincsenek barátai akik a szerveren játszanának, vagy csak új embereket ismernének meg, lenne ezekre lehetőségük, hogy egy szerveren belüli kis közösségek egyikébe kerülhessen. >

Megjegyzés:

< - >

Utoljára szerkesztve:
A fórumos részét támogatom. Viszont az, hogy bekerüljen erre egy külön panel azt nem támogatom. Szerintem akik egy családot akarnak rp-zni nem kell nekik erre külön script, bőven megoldhaó a jelenlegi keretek között. Egy jól vezetett családtörténettel, élményképekkel, stb. Bőven meglehet ezt oldani.

• Kedvelés
  • Imádom
Reactions: Kori és Rangasz
Nem támogatom. Ki is fejteném, hogy miért:

- Jelenlegi állás szerint is kivitelezhető ez a “család” téma.
Igényelni kell hozzá névváltást, ugyanazzal a vezetéknévvel (persze még mindig megmaradva a szerverszabályzat szerint).
Teljesen fölöslegesnek tartom a külön scriptet ehhez.
Mint ahogy előttem @Smiley is említette, egy jó karakter/családtörténettel ki lehet belőle hozni szép dolgokat.

- A fórumos dologra kitérve nem igazán tudok mit hozzáfűzni, maximum annyi, hogy a karaktertörténetek oldalhoz hasonlóan, egy Családtörténetek oldalt lehetne létrehozni, ahol be tudná mutatni az ember az ic családját, illetve a topic alatt esetleg élményképeket lehetne csatolni a családdal kapcsolatban.

• Kedvelés
Reactions: Smiley
egy karaktertörténtet is lehet többen csinálni. lásd illegális történetem Balázzsal és Elkével , PD-s történetem Santával és Elkével . szerintem felesleges erre külön fórum részleg, f3-mas panel meg pláne. az pedig, hogy egy családnevet más ne használjon csak aki "tag"... hát nem tudom ezt ki tudná és persze ki akarná követni. elég érdekes fényt vetne a szerverre ha beregisztrál valaki, azt sem tudja merre van még arccal előre és odamegy hozzá az admin, hogy kéne új név mert ez "védett".

Szerintem most is tudsz családosat RPzni. Tudsz csinálni karaktertörténetet, amibe ez simán beleillik. De ha úgy látod még NS frakciót is tudsz csinálni ha több időt bele tudsz fektetni ebbe. Véleményem szerint a "család" státusz fölöslegesnek hangzik, már most van több lehetőség is annak aki erre az útra lépne.

+1 a család scripthez.

Lehessen scriptileg valakivel párkapcsolatban lenni, ami IC házasságként roleplayezendő, gyerekeket a családba akkor lehessen inviteolni ha a szülők és a gyerek között legalább 20 év korkülönbség van. A párkapcsolatban lévő játékosok hozzáférnek egymás ingatlanjaihoz és járműveihez. Opcionálisan egy joint bankszámlát is lehessen létrehozni.

irl pénz mindenért dolgot meg felejtsük már el.

Hali,
családot létrehozni bármikor, akár most is tudsz.
Arról már nem is beszélve, hogy legyenek levédve a családnevek, irl is van egy adott családnévből 500 ezer, és abból a fele sem ismeri egymást.

Ehhez nem kell script, teljesen felesleges.

Utoljára szerkesztve:
Nem tartom jó ötletnek.
Egy idő után minden családnév "védett"/foglalt lenne, aki pedig új karaktert szeretne építeni, vagy csak frissen regisztrál majd azzal szembesül, hogy nem tud a számára szimpatikus névvel játszani - a való életben is előfordulnak vezetéknévbeli egyezések, sokszor családi kapcsolat nélkül.

A párkapcsolatban lévő játékosok hozzáférnek egymás ingatlanjaihoz és járműveihez.
Ezzel egyetértek, és jó lenne ha lehetne adott helyhez/járműhöz több kulcsot igényelni.

Viszont a családnév "levédést" egyáltalán nem támogatom, azon kívül, hogy felesleges feszültséget és játékélmény romlást okozna azon embereknek akik nem vették meg a családot csak azzal a névvel szeretnének játszani, és ezért le kell cserélni az addigi nevet mert már van egy ilyen "család", realitást nézve több ilyen család is lehet, és adott családnévvel rendelkező emberek nem is ismerik egymást.

Másrészt nekem pont az fogott meg a szerverbe, hogy mástól eltérően (például ahol van család rendszer) itt nem arra mentek rá hogy minden áron irl pénzt kell beleforgatni ha valamit el kell érni, gondolok itt a munkákra. És lehet érvényesülni nem forint alapú prémiumpontból is. :) (ic vásárolt pp-re gondolok, nem általad feltöltöttre)

Az ötletet nem támogatom. Viszont a több kulcs lehetőséget igen, hisz iratot is lehet fénymásolni a szerveren akkor kulcsot is lehessen másolni.

Fölösleges családhoz script, nonscriptbe simán megoldható az egész, ha frakcióként szeretnétek akkor pályázzátok meg. :)

• Kedvelés
Reactions: Smiley
Fórumon tudsz létrehozni most is a karaktertörténetek fül alatt topicot, ahova többen tudtok posztolni, vagy akár nonscript frakciót is tudtok létrehozni, nem feltétlen kell, hogy szervezet legyen. Teljesen felesleges az egész, attól, hogy te az ötleted alapján fizettél, még nem lesz státuszod a szerveren. Jelenleg is elérhető mindez, ha elegendő tudással / kitartással rendelkezel. Kérjetek egy névváltást, ugyanott lesztek. Levédetni a neveket pedig egyáltalán nem reális.

• Kedvelés
Reactions: sway és Körte
Status
Ez a téma nem fogad további válaszokat.